alimos panousi

Σοκ προκάλεσε στον Δήμο Αλίμου αλλά και στο πανελλήνιο η είδηση της επ' αυτοφώρω σύλληψης της δημοτικής συμβούλου της συμπολίτευσης κας Μαρίας Πανούση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από καταγγελία υπαλλήλου εναντίον της για απόπειρα χρηματισμού.

Η Δημοτική σύμβουλος μετά την επ' αυτοφώρω σύλληψή της, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Μετά τις καταθέσεις της ιδίας της κατηγορούμενης, του δημάρχου, στελεχών, και της διευθύντριας του Πολιτιστικού Οργανισμού Αλίμου από τον οποίο εκταμιεύθηκε ποσόν που βρέθηκε στα χέρια της δημοτικής συμβούλου, η εν λόγω δημοτική σύμβουλος αφέθη ελεύθερη. 

Ακολούθησαν μηνύσεις εκατέρωθεν καθώς η κα Πανούση αρνείται τις κατηγορίες.

Εις βάρος της κυρίας Πανούση έγινε καταγγελία από εργαζόμενη του δήμου που ισχυρίζεται ότι της ζητούσε τμήμα των μηνιαίων αποδοχών της.

Η καταγγελία έγινε στην ΕΛΑΣ, αρμόδιο τμήμα της οποίας επιλήφθηκε προσημειώνοντας τα χαρτονομίσματα όταν η εργαζόμενη επισκέφθηκε στην κυρία Πανούση στο σπίτι της.

Το θέμα βέβαια πήρε πανελλαδικές διαστάσεις καθώς η κα Πανούση είναι και στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και παρουσιάζεται σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο να πρωταγωνιστεί σε προεκλογικές εκδηλώσεις στελεχών.

Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο κατηγορώντας και το δήμαρχο για ένοχη σιωπή.

Η αίτηση έγινε δεκτή και την Δευτέρα (26/1) πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:

Παραιτήθηκε η δημ. σύμβουλος Μαρ. Πανούση για υπόθεση χρηματισμού. Ανακοίνωση Κονδύλη.

alimos bimata gia zoi hmerida

Με μεγάλη συμμετοχή νηπιαγωγών και βρεφοκόμων πραγματοποιήθηκε στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν η Ημερίδα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου με θέμα: «Κοινωνικοσυναισθηματική Αγωγή στην Προσχολική ηλικία – παρουσίαση του προγράμματος «Βήματα για τη ζωή».

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η επιμόρφωση των παιδαγωγών για καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ομιλήτριες ήταν η συγγραφέας κα. Νάντια Κουρμούση, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Αθήνας και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και η κα. Μαρία Σαλαγιάννη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.

Την Ημερίδα, που διοργάνωσε η κα. Ευαγγελία Μπουρλιού, υπεύθυνη του παιδαγωγικού προγράμματος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, παρακολούθησαν πολλοί εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αλίμου και των όμορων Δήμων.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που συνεχάρησαν τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και δεσμεύθηκαν για τη συνέχιση ανάλογων πρωτοβουλιών.

Η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κα Παναγιώτα Νικολάου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις ομιλήτριες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Γιάννης Μαριόλης και τα μέλη του Δ.Σ. Ντόρα Δανοχρήστου, Μαρία Ανανιάδου, Νίκος Παπανικολάου και Γεωργία Παπά.

atticacoast

alimos play europe paidia

Ο Δήμος Αλίμου ανακοίνωσε, ότι με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Play Europe Young Leaders, που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας από το Δήμο Αλίμου, με θέμα: Εθελοντισμός, Ηγεσία, Υπεύθυνος Πολίτης.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει να φέρει κοντά νέους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, να καλλιεργήσει ανθρωπιστικές αξίες και να αναδείξει τους μελλοντικούς ηγέτες.

Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του στο Μουσείο της Ακρόπολης με ομιλία του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.

Ο Δήμαρχος Αλίμου καλωσόρισε τους νέους από τις έξι χώρες (Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα) και υπογράμμισε την αξία της αλληλεγγύης και της συμμετοχής στα κοινά, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Αμέσως μετά μίλησαν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, στελέχη μη κερδοσκοπικών οργανισμών και επιχειρήσεων και οργανώθηκαν ομάδες εργασίας των νέων, όπου καταρτίστηκε η Κοινωνική Agenda 27 και το Handbook European Young Leaders «Χτίζοντας τον Νεανικό Εθελοντισμό», που θα συζητηθεί στο επόμενο συνέδριο των νέων στην Ισπανία.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση της κας Καλλιόπης Ζιάκα και μαθητών του Αλίμου, με θέμα τα πλεονεκτήματα του Εθελοντισμού σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η κα. Ζιάκα και οι μαθητές της παρουσίασαν το πρόγραμμα εθελοντισμού του Δήμου Αλίμου, τις ενέργειες που κάνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και δούλεψαν σε workshops με τους νέους συνέδρους.

Για τον Εθελοντισμό, τη Σύγχρονη Ηγεσία και τον Υπεύθυνο Πολίτη μίλησαν οι κ.κ.: Dr. Ε. Μαρκόπουλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Brunel της Μεγάλης Βρετανίας, Μ. Ζαφειροπούλου, Διευθύντρια του Οργανισμού Make a Wish, Πέτρος Κασιμάτης, Ψυχολόγος – Διεθνής Εκπαιδευτής, Λάρα Κάλφα, Διευθύντρια HR της εταιρίας Media Saturn, Δ. Φιλίππου, Ανώτερος Σύμβουλος Καινοτομίας και Εργοστασιακού Management και Γ. Σταμάτης, Συγγραφέας και Αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι.

Τέλος, οι νέοι της Ευρώπης συμμετείχαν σε εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Αλίμου.

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από την Attitude Training & Consulting Co, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι νέοι της Ευρώπης έμειναν ενθουσιασμένοι από την Ελλάδα και την ελληνική φιλοξενία.

tzibanidis alimos

Πλήρης ημερών, "έφυγε" από τη ζωή χθες Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Τζιβανίδης, που είχε διατελέσει δήμαρχος Αλίμου επί δύο συνεχείς περιόδους (1975 - 1982), επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συνδυασμός Δημοκρατικής Ενότητας".

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης συγκάλεσε σήμερα στις 8.30 έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τον θάνατο του πρ. Δημάρχου Παύλου Τζιβανίδη, η κηδεία του οποίου θα γίνει αύριο στην περιοχή Καμάρα Αιγιαλείας.

Ο αείμνηστος Παύλος Τζιβανίδης γεννήθηκε στο Βελεστίνο από γονείς πρόσφυγες. Το 1932 η οικογένειά του μετοίκησε στη Λίμνη Ευβοίας και κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1940 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην (τότε) κοινότητα Καλαμακίου Αττικής, όπου ο πατέρας του ίδρυσε το πρώτο φαρμακείο της περιοχής.

Ο Παύλος Τζιβανίδης, ασχολήθηκε με τα κοινά του Καλαμακίου για πρώτη φορά το 1964, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, με το συνδυασμό που υποστηρίχθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το 1967 καθαιρέθηκε μαζί με όλους τους υπόλοιπους συμβούλους από το καθεστών των συνταγματαρχών και επανήλθε το 1974, όταν ορίστηκε υπηρεσιακός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

vimaonline

ALIMOS athlitismos amea

Ο Δήμος Αλίμου ξεκινάει την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού αθλητικού προγράμματος για ΑμεΑ.

Το πρόγραμμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής σε Ενόργανη και Γενική γυμναστική απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία (νοητική υστέρηση - Σύνδρομο Down).

Κατόπιν αξιολογήσεως από εξειδικευμένη προπονήτρια, και εφόσον τα άτομα αυτά είναι κινητικά κατάλληλα, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες πάνω στο συγκεκριμένο άθλημα.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου 210. 9942500 και 210. 9852251.

kondilis

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στον "Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου (Θ.Ο.Π.Α.Α.) κάνοντας λόγο για διαφθορά, ο νέος δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και αφορούσαν την περίοδο 2013 - 2014.

"Μόλις αναλάβαμε την διοίκηση του δήμου" είπε ο Δήμαρχος, "βρεθήκαμε μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις στον Θ.Ο.Π.Α.Α." Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για "μαύρο χρήμα"," αδήλωτη εργασία", "εξαφανισμένες εισπράξεις" επιβεβαιώνοντας τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζή ο οποίος στις ετήσιες αναφορές του κάνει λόγο για εστίες ατασθαλιών και διαφθοράς στους δήμους.

Κάνοντας πράξη ο νέος Δήμαρχος την προεκλογική του δέσμευση για πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά στοιχεία του δήμου, ανακοίνωσε στο σώμα ότι θα προχωρήσει σε πλήρη διαχειριστικό έλεγχο στο νομικό πρόσωπο από ανεξάρτητη αρχή, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την περίοδο 2013-14.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Κονδύλης επεσήμανε πως υπάρχει έγγραφη καταγγελία από Ομάδα, ότι έδωσε 1.500 € στον πρόεδρο του Θ.Ο.Π.Α.Α. για τη χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου και για τα χρήματα αυτά δεν πήρε απόδειξη. Τα χρήματα ουδέποτε έφτασαν στο Ταμείο του Οργανισμού.

Ακολούθως ανέφερε ότι οι δάσκαλοι πολλών τμημάτων ήταν χωρίς συμβάσεις και πληρώνονταν με «μαύρα» και αδήλωτα χρήματα. Εισέπρατταν είπε, οι ίδιοι χρήματα, χωρίς να δίνουν αποδείξεις σε πολλές περιπτώσεις. Ορισμένοι μάλιστα, είπαν, ότι είχαν προφορική συμφωνία με τον Πρόεδρο του Θ.Ο.Π.Α.Α. να αποδίδουν ποσοστό από τις εισπράξεις τους στο Ταμείο του Οργανισμού, αλλά δεν ξέρουμε αν, ποιοι και ποιο ποσοστό τελικά απέδωσαν.

Για θεαματική πτώση των εισπράξεων στα Τμήματα (πλην Κολυμβητηρίου) έκανε λόγο ο κ. Δήμαρχος. Συγκεκριμένα είπε πως επί προεδρίας Μουτσάτσου υπήρχαν έσοδα της τάξης των 19.890 ευρώ κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2012 ενώ επί προεδρίας Καρανικόλα περιορίστηκαν σε 6.579 ευρώ για το ίδιο διάστημα. Μειώθηκαν δηλαδή τα έσοδα κατά 70%, τη στιγμή μάλιστα που ο αριθμός των συνδρομών δεν παρουσίαζε αντίστοιχη μείωση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κονδύλης, το προσωπικό του Κολυμβητηρίου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ανασφάλιστο, αδήλωτο και απλήρωτο. "Όταν το Σεπτέμβριο του 2013" είπε, "είχα φέρει το θέμα στο Δ.Σ., ο τότε Πρόεδρος κ. Καρανικόλας και ο τότε Δήμαρχος είχαν ισχυριστεί ότι οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν εθελοντές. Σήμερα, με έγγραφό τους, ένα χρόνο μετά, οι άνθρωποι αυτοί εγγράφως δηλώνουν ότι δεν ήταν εθελοντές, ήταν εργαζόμενοι και ζητάνε τα χρήματά τους.

Για οφειλή δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έχει δημιουργηθεί σε βάρος του Δήμου από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του αναψυκτηρίου του Κολυμβητηρίου αφού αυτό χρησιμοποιεί το ρολόϊ του Κολυμβητηρίου, έκανε λόγο ο Δήμαρχος.

"Με την κατανάλωση αυτή επιβαρύνεται ο Δήμος", επεσήμανε, "έχει δημιουργηθεί οφειλή πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και η προηγούμενη δημοτική αρχή και η διοίκηση του Θ.Ο.Π.Α.Α. δεν έκαναν τίποτα για να εισπράξουν. Υπάρχει ενδιάμεσος μετρητής. Μάλιστα, η τελευταία φορά που η δημοτική αρχή μέτρησε την κατανάλωση ήταν το Σεπτέμβριο του 2012. Έκτοτε όχι μόνο δεν έχει εισπραχθεί, αλλά και δεν έχει καν καταμετρηθεί το ρεύμα που καίει ο ιδιώτης από το ρολόι του Δήμου. Ξαναμετρήθηκε το ρεύμα προχθές, έπειτα από δική μου προφορική εντολή" κατέληξε.

Τέλος όπως ανέφερε επεβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ από το ΙΚΑ στον Θ.Ο.Π.Α.Α., διότι το ΙΚΑ απηύθυνε έγγραφο στο Οργανισμό και ο Πρόεδρος ουδέποτε απάντησε.

Στο σημείο αυτό έχοντας ήδη δώσει μία σφαιρική εικόνα της οικονομικής κατάστασης σ' αυτόν τον Δημοτικό Οργανισμό, ο Ανδρέας Κονδύλης σταμάτησε, υποσχόμενος πως θα αναφερθεί αναλυτικότερα όταν ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος.

vimaonline

katadioksi nixta

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο άνδρες μετά από καταδίωξη στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Όλα ξεκίνησαν στις 23.30 του Σαββάτου (6/9) όταν δύο ένοπλοι λήστεψαν περίπτερο που βρισκόταν επί της λεωφόρου Ποσειδώνος 78 στο ύψος του Αλίμου.

Οι δύο Έλληνες διέφυγαν με ένα ΙΧ αλλά έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και άρχισε η καταδίωξη τους, ενώ παράλληλα κλήθηκαν κι ενισχύσεις.

Το όχημα των ληστών ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Γλυφάδας, όπου συνελήφθησαν.

Μέσα στο όχημα βρέθηκαν δύο πιστόλια ρέπλικα και χρήματα.

Περισσότερα Άρθρα...