periptero

Από την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 ξεκίνησαν συστηματικοί έλεγχοι και αυτοψίες του Δήμου για το φαινόμενο της κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Κλιμάκια αποτελούμενα από Αντιδημάρχους και υπαλλήλους των Τεχνικών και των Οικονομικών Υπηρεσιών εξετάζουν τα περίπτερα και τα καταστήματα με στόχο τη συμμόρφωσή τους στην ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς του Δήμου Αλίμου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στο φαινόμενο της εκτεταμένης κατάληψης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων, σε βαθμό που να παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών και η ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Έχει προηγηθεί ενημερωτική επιστολή προς όλα τα περίπτερα του Αλίμου για τους όρους που πρέπει να τηρούν σχετικά με την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και τη διενέργεια ελέγχων από το Δήμο.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν συστηματικά, καθώς στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μια πόλη λειτουργική και ασφαλής, με σεβασμό στον πεζό και χωρίς αυθαιρεσίες

fotia marina alimos

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θαλαμηγό Geofan στις 3:10 το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, στη μαρίνα Αλίμου, στην προβλήτα επτά της Μαρίνας Αλίμου. Καλά στην υγεία τους είναι τρείς επιβαίνοντες της

Οι επιβάτες κατάφεραν να απομακρυνθούν άμεσα από το σκάφος ενώ η φωτιά, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, εκδηλώθηκε στο ανώτερο σημείο του καταστρώματος και επεκτάθηκε στη συνέχεια και στο υπόλοιπο σκάφος.

Εταιρεία σεκιούριτι που βρισκόταν στο σημείο ειδοποίησε αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία και στο σημείο έφθασαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες, όπου κατάφεραν έπειτα από ώρα να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία λόγω των εύφλεκτων υλικών της θαλαμηγού πήρε διαστάσεις, ωστόσο, δεν υπήρξε κίνδυνος για κάποιο παραπλέον σκάφος.

Στη θαλάσσια περιοχή το Λιμενικό Σώμα έχει τοποθετήσει πλωτά φράγματα, ενώ η θαλαμηγός που βρίσκεται πλαγιοδετημένη και έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή έχει πάρει κλίση.

alimos dia viou

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση του προγράμματος επιμόρφωσης ενηλίκων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Αλίμου για την περίοδο 2014-2015, με την έναρξη του θεματικού κύκλου: «κατανοώ το φορολογικό μας σύστημα», στο 3ο Λύκειο Αλίμου.

Κατά την έναρξη απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Μαριόλης.

Το όλο εγχείρημα των ΚΔΒΜ Αλίμου στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν πάνω από 1600 δημότες σε περισσότερες από 40 θεματικές ενότητες.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους βασικούς συντελεστές του Προγράμματος (Γιάννη Μαριόλη, Σταύρο Μπεναβέλη και Ντόρα Δανοχρήστου), ενώ δήλωσε ότι βασικός στόχος είναι η συνέχιση της προσπάθειας για εδραίωση και επέκταση του θεσμού.

KEP YGEIAS SHMA

Η νέα Δημοτική δομή - το ΚΕΠ Υγείας - του Δήμου Αλίμου έχει σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, ενημερώνοντας τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών, για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

«Το ΚΕΠ Υγείας σάς προτείνει να κάνετε συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό σας, ώστε να θωρακίσετε την υγεία σας.

Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή να ενημερωθείτε για τους γιατρούς που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 9882226 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Μπορείτε επίσης να περάσετε πρωινές ώρες από τα γραφεία των ΚΕΠ Υγείας, που βρίσκονται στην διεύθυνση Αριστοτέλους 25» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι προς το παρόν τα εξής:

- ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

- ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ-ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

- ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ.

alim graand pri1

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 2ο ATTIKA Run & Fun Grand Prix στον Άλιμο, την Κυριακή 24 Μαΐου 2015. 600 δρομείς (άνδρες, γυναίκες, παιδιά) μαζί με γνωστούς αθλητές και Ολυμπιονίκες έτρεξαν διαδρομές 10, 5 και 1 χλμ. μέσα στην πόλη του Αλίμου.

Το παρόν έδωσαν στην εκδήλωση ο Γρηγόρης Λαμπράκης (γιός του αγωνιστή της Ειρήνης) και ο συντοπίτης μας ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος. Ανάμεσα στους δρομείς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνα Γκόνη και Μάνος Γαρυφαλάκης.

Η διοργάνωση υπήρξε άψογη χάρη στις άοκνες και εξαιρετικά συντονισμένες ενέργειες των εθελοντών με επικεφαλής την Ντέπυ Τζελέπη. Σημαντική επίσης βοήθεια προσέφεραν ο Νίκος Αλβανός, ο Αλέξανδρος Άνθης, ο Γιάννης Αντωνάκης, ο Στέφανος Διαμαντής, η Κατερίνα Τσάλλου, ο ΑΣ Ωρίων, ο ΑΟ Τραχώνων, Â ο ΑΟ Καλαμακίου, η South Basketball Academy, ο Θουκυδίδειος Γυμναστικός Σύλλογος Αλίμου, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αποτελέσματα Τελικού & Βαθμολογίες του 2ου AttikaRun & FunGrandPrix

Οι μεγάλοι νικητές του GrandPrix ( τελική βαθμολογία )

10 χιλιόμετρα Ανδρών

1ος Γιάννης Νικολακόπουλος 9 Βαθμοί
2ος Άγγελος Μάρτος 9 Βαθμοί
3ος Φειδίας Μπούρλας 14 Βαθμοί

10 Χιλιόμετρα Γυναικών

1η Φιλίππα Πουλίδου 3 βαθμοί
2η Αγγελική Στεφανή 6 βαθμοί
3η Ευαγγελία Δημηνάκη 9 βαθμοί

5 Χιλιόμετρα Ανδρών

1ος Σπύρος Γκοτζιάς 6 βαθμοί
2ος Ηλίας Ρούνης 16 Βαθμοί
3ος Κωνστανστίνος Αθανασόπουλος 21 Βαθμοί

5 Χιλιόμετρα Γυναικών

1η Ελευθερία Πετρουλάκη 3 βαθμοί
2η Lela Saga 5 βαθμοί
3η Χριστίνα Σαμπατάκη 9 βαθμοί

alim graand pri2

Τους νικητές βράβευσε και συνεχάρη ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή.

Χορηγοί της διοργάνωσης, ανάμεσα σε άλλους, και το Ιατρικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου που κάλυψε με ειδική μονάδα γιατρών τη διοργάνωση, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta και πολλοί ακόμα.

metanastes syrmata

Oπως αναφέρει το vimaonline.gr, πρόταση στον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη να φιλοξενηθούν μερικές δεκάδες μεταναστών σε κτίριο του δήμου έκανε η επικεφαλής του συνδυασμού "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" (ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου) Ελένη Μπελιά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Αναφερόμενη στο μεγάλο πρόβλημα ροής μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είπε ότι πρέπει να υπάρξει κεντρική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό.

Όμως, και μέχρι να γίνει αυτό είπε πως "θα πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία οι Δήμοι, προκειμένου να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους" και αναφέρθηκε στο παράδειγμα του δήμου Αγίου Δημητρίου, ο οποίος κατάφερε με πολλά προβλήματα βέβαια, να δημιουργήσει μια δομή φιλοξενίας στον Ασύρματο, για μετανάστες.

Ο Δήμος ανάμεσα στο 1ο Δημοτικό και στην Παιδόπολη διαθέτει ένα κτίριο που παλαιότερα φιλοξενούσε κακοποιημένες γυναίκες. Αυτό το κτίριο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μερικές δεκάδες μεταναστών.

Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να λειτουργήσει με τη βοήθεια εθελοντών δημοτών είπε η κυρία Μπελιά, αλλά και με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου, μετά από συνεννόηση με το σύλλογο εργαζομένων.

Κλείνοντας η κυρία Μπελιά κάλεσε το Δήμαρχο να εξετάσει αυτή την πρόταση προκειμένου ο δήμος Αλίμου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρίας Χριστοδουλοπούλου.

trofima

Ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, Δήμους της Νότιας Αθήνας και άλλους φορείς, αναλαμβάνει πρωτοβουλία σχετικά με το Πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε αστέγους και σε άτομα χωρίς δυνατότητα καθημερινής σίτισης. 

Μετά από τις απαραίτητες συναντήσεις και συνεργασίες, ο Δήμος είναι έτοιμος να υποβάλει φάκελο προς έγκριση.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

vimaonline

Περισσότερα Άρθρα...