anakyklosi ilekt sisk
 
Όσοι κάτοικοι του Αλίμου επιθυμούν να απαλλαγούν από τις παλιές τους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ψυγεία, τηλεοράσεις, κλιματιστικά, υπολογιστές, ηχοσυστήματα, κλπ.), μπορούν από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 9810445 ή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 
Ο Δήμος αναλαμβάνει να παίρνει δωρεάν από το σπίτι τους τις συσκευές και να τις οδηγεί σε ανακύκλωση.
 
Το πρόγραμμα «Ανακύκλωση Απόβλητων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού» υλοποιεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλίμου με στόχο τη διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος (μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων, η πόλη παραμένει καθαρή, περιορίζεται ο κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες) και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού προγράμματος, ο Δήμος καλεί Â σε συνεργασία όλους τους δημότες, τους φορείς και τους καταστηματάρχες του Αλίμου.

elliniko egkatalipsi

Οι ραγδαίες εξελίξεις που προβλέπονται στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και ειδικότερα το "ξεπάγωμα" της επένδυσης του Ελληνικού όπως αυτό προαναγγέλθηκε από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα σε τελευταίες του δηλώσεις, υποχρέωσε ορισμένους εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πέριξ της επένδυσης να συνειδητοποιήσουν πως τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η συνεχής άνοδος της ανεργίας και όλοι σχεδόν οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας που επιδεινώνονται ραγδαία καθημερινά, είναι ο κόμπος που έχει φτάσει στο χτένι και προειδοποιεί ότι το πράγμα με την απραξία και την ατέρμονη φιλολογία γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

Αυτό φαίνεται πως έγινε κατανοητό από τη μεγαλύτερη μερίδα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου αφού προ των εξελίξεων, η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, απασχόλησε προ ημερησίας διάταξης το Σώμα.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου, ενός από τους δήμους που εφάπτονται με το πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού, "ξεπαγώνει και συνεχίζεται η διαδικασία της επένδυσης του Ελληνικού με το επενδυτικό σχήμα της Lamda και μάλιστα έχει δηλωθεί από υπουργούς ότι αυτό ναι μεν δεν εκφράζει την πραγματική βούληση της κυβέρνησης αλλά είναι μέσα σε όλα όσα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση στις 12 Ιουλίου με το 3ο Μνημόνιο".

"Όπως θα συμφωνήσετε όμως" είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στο δ.σ., "στην πολιτική τα πράγματα δεν κρίνονται από τις προθέσεις αλλά από το αποτέλεσμα. Αυτό που μετράει δεν είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να εκχωρήσει ή να μην εκχωρήσει το Ελληνικό, αλλά το γεγονός ότι πλέον η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την επένδυση του Ελληνικού, αφού αποτελεί και δέσμευση του 3ου μνημονίου που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Κάτω από αυτό το γεγονός εμείς δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να κινούμαστε σε μια φανταστική πραγματικότητα" τόνισε.

"Εκτιμώ ότι οι εξελίξεις θα είναι ταχύτατες και άρα όσο εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα θα γίνονται πράγματα για μας χωρίς εμάς".

Ο κ. Δήμαρχος θύμισε ότι στο παρελθόν είχε προτείνει να γίνει ένας κύκλος επαφών με το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση η οποία θα βοηθούσε στη διαμόρφωση άποψης για την επένδυση, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό όπως είπε από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά μόνο από την παράταξη Τσαρπαλή.

Θύμισε επίσης ότι είχε επιδιώξει να συναντηθεί με την τότε αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη πράγμα που επίσης δεν κατέστη εφικτό. (Σ.Σ.: Ήταν τότε που η ρητορική περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ανθούσε και οι ημερίδες εναντίον της επένδυσης προσέλκυαν κάποιους δημοτικούς άρχοντες, άλλους ως παρατηρητές και άλλους ως υποστηρικτές των αγώνων της Επιτροπής ενάντια στην αξιοποίηση του Ελληνικού).

Σήμερα που η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τις όποιες Επιτροπές Αγώνων ενάντια στην επένδυση και ο ρεαλισμός κάνει εμφανή την παρουσία του, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης πρότεινε να γίνει μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδικώς, με μοναδικό θέμα το Ελληνικό και την επένδυση, υιοθέτησε την πρόταση Ορφανού για διαδημοτικό συμβούλιο και με τους άλλους όμορους Δήμους, και επίσης δήλωσε πως καλό θα ήταν να υπάρξει συνάντηση με τον ίδιο των πρωθυπουργό αφού υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησής του που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα.

Ορφανός: οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, εμμένει στη θέση που καλλιέργησε με τους συναδέλφους του πρώην δημάρχους Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης (που όπως και κείνος δεν επανεξελέγησαν), για την ανάπτυξη Μητροπολιτικού Πάρκου και μόνο στο Ελληνικό, παραδέχθηκε ότι πρέπει να υπάρξει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο γιατί οι συνθήκες οπωσδήποτε έχουν αλλάξει.

"Η άποψή μας είναι να συζητηθεί και σε ένα διαδημοτικό συμβούλιο για να δούμε τις απόψεις των παρατάξεων και κυρίως των διοικήσεων που είναι αυτή τη στιγμή και διοικούν τους δήμους που περιβάλλουν το αεροδρόμιο" είπε και παραδέχθηκε πως η επένδυση του Ελληνικού δεν είναι θέμα μόνον των όμορων δήμων αλλά απασχολεί και όλη την Ελλάδα.

Τσαρπαλής: Θα είναι λάθος να μείνουμε θεατές

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Νίκος Τσαμπαρλής είπε πως θα ήταν λάθος να μείνουν θεατές σε μια διαδικασία που έχει προχωρήσει και σχεδόν ολοκληρώνεται, σ' ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με το μέλλον της πόλης.

Εξέφρασε δε τη γνώμη πως, και οι θέσεις θα πρέπει να προσαρμόζονται στην πραγματικότητα και στις συνθήκες που διαμορφώνονται. "Δεν πρέπει να οδηγηθούμε στην απομόνωση. Πρέπει να συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που αν συμμετέχουμε ενεργά νομίζω πως ο Δήμος μας θα επωφεληθεί".

Ο Νίκος Τσαμπαρλής συμφώνησε με την πρόταση για το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το Ελληνικό αφού όμως προηγηθούν οι επαφές που περιέγραψε ο δήμαρχος αρχικά.

 

Άμεσος ο διορισμός του Δ.Σ. της "Ελληνικόν Α.Ε." 

Οι εντολές που έχει πάρει από το Μαξίμου ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας είναι να "τρέξει" την επένδυση με γοργούς ρυθμούς. 

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της "Ελληνικό ΑΕ", της εταιρίας που θα αναλάβει να "τρέξει" τα διαδικαστικά θέματα της επένδυσης. Στην σύνθεσή του διοικητικού συμβουλίου θα τοποθετηθεί δήμαρχος όμορου δήμου αλλά και εκπρόσωπος της Lamda Development.

H σύνθεση του ΔΣ θα περιλαμβάνει επίσης τεχνοκράτες ικανούς να φέρουν εις πέρας σοβαρά διαδικαστικά θέματα, ώστε μην επαναληφθεί ο τραγέλαφος της προηγούμενης σύνθεσης της "Ελληνικό Α.Ε." που αποτελούνταν από μέλη κινημάτων που ονειρεύονται το Ελληνικό ως έναν τεράστιο αυτοδιαχειριζόμενο αγρό...

Την υπόθεση "Ελληνικό" την έχει αναλάβει προσωπικά ο στενός συνεργάτης και πολιτικός μέντορας του πρωθυπουργού υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης, ενώ στενός του συνεργάτης είναι παρών σε όλες τις συναντήσεις που αφορούν την συγκεκριμένη επένδυση.

Ήδη, σε λίγες ημέρες αναμένεται πρωτοβουλία των δημάρχων των όμορων με το αεροδρόμιο Δήμων, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτου, Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου και Αλίμου Α. Κονδύλη, ώστε να ανοίξει η συζήτηση στις τοπικές κοινωνίες για την μεγαλύτερη επένδυση στην Ν/Α Ευρώπη, ενώ σύντομα αναμένεται επίσης και προσωπική παρέμβαση του Α. Τσίπρα για την συγκεκριμένη επένδυση που θα είναι ο προπομπός θετικών επενδυτικών ειδήσεων για την Ελλάδα στο προσεχές διάστημα.

vimaonline

alimos paralia limeniko

Ένα ακόμη άτομο στο μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το καλοκαίρι στη θάλασσα.

Αυτή τη φορά ένας 18χρονος  ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του  το απόγευμα της Παρασκευής, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Α΄ Αλίπεδο Αλίμου.

Ο νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Γενικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

alimos lampadidromia

Ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών – Εθελοντική Κοινωνική Αλληλεγγύη συμμετέχουν στη 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με τη Φλόγα Αγάπης.

Σας προσκαλούν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη» (Άνω Καλαμάκι), για την τελετή παράδοσης της φλόγας.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα CANTO LINA (είσοδος δωρεάν).

 

 EKAB

Μία οικογενειακή τραγωδία γράφτηκε στον Άλιμο σήμερα το πρωϊ. Συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αλίμου ήρθαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο γεγονός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του vimaonline.gr γύρω στις 7 το πρωϊ υπάλληλοι του δήμου, κατά την διάρκεια αποκομιδής των σκουπιδιών, διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας κειτόταν αιμόφυρτος μέσα στο γκαράζ μονοκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Πολυτίμης.

Αμέσως ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καραμολέγκος κάλεσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο του, και κάλεσε τον ιατροδικαστή προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του.

Αρχικά υπήρξε σύγχυση για τα αίτια θανάτου του νεαρού άνδρα καθώς βρέθηκαν στο πουκάμισό του 5 κηλίδες από αίμα που προσομοίαζαν τραύματα απο σφαίρες.

Ο ιατροδικαστής όμως που εξέτασε τον άνδρα διαπίστωσε ότι ο θάνατος του προήλθε από πτώση, πιθανότατα από την ταράτσα της κατοικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 21χρονος αντιμετώπιζε το τελευταίο καιρό ψυχολογικά προβλήματα ενώ μαρτυρίες γειτόνων σημειώνουν ότι παλαιότερα είχε αποπειραθεί να βάλει φωτιά στο σπίτι στο οποίο κατοικούσε με την οικογένεια του.

vimaonline

elliniko egkatal

Στη συνέχεια των αντιδράσεων των δημάρχων ΕΛληνικού - Αργυρούπολης,κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, και Γλυφάδας, κ. Γ. Παπανικολάου, δηλώνει αντίθετος στην ανακοίνωση της Αν. ΥΠ.ΟΙΚ., Ν. Βαλαβάνη και ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει πρώτα επίσημα, αν προχωράει, ή εάν ακυρώνεται ο υφιστάμενος διαγωνισμός για το Ελληνικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έπειτα από το θόρυβο που προκλήθηκε από την Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενημερώνω υπεύθυνα τους Αλιμιώτες για τα ακόλουθα:

- Ο Δήμος Αλίμου διαθέτει ήδη χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών εντός των ορίων του, όπως και όλοι οι όμοροι Δήμοι.

- Πάγιο αίτημα όλων των όμορων Δήμων (Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας), όλα τα τελευταία χρόνια είναι η μεταφορά της υποδομής μας αυτής εντός του πρώην Αεροδρομίου, σε μία καινούρια και οικολογική εγκατάσταση, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική.

- Η δημιουργία και λειτουργία αυτής της εγκατάστασης προβλέφθηκε και στο Νόμο του 2012 για την αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της όποιας επένδυσης – αξιοποίησης τελικά αποφασίσει το ΤΑΙΠΕΔ και το Ελληνικό Δημόσιο για το Αεροδρόμιο βάσει του προαναφερθέντος νόμου.

- Τη θέση μας αυτή, δηλαδή την αναγκαιότητα διασφάλισης αυτής της υποδομής (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) εντός του χώρου του πρώην Αεροδρομίου, επαναλάβαμε όλοι οι Δήμαρχοι (Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Παλ. Φαλήρου) στη συνάντηση που είχαμε με τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστο Καπάνταη, στις 11 Μαΐου 2015, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του νέου Σχεδιασμού που κάνει η Περιφέρεια Αττικής.

Επαναλάβαμε, επίσης, ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση αν προχωράει ή εάν ακυρώνεται ο υφιστάμενος διαγωνισμός για το Ελληνικό, ώστε να γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα. Τα ζητήματα αυτά ανέλαβε να διερευνήσει ο Αντιπεριφερειάρχης με τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών και ΤΑΙΠΕΔ).

- Κατόπιν αυτών, όταν πληροφορηθήκαμε ως Δήμος από τα ΜΜΕ, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, την Ανακοίνωση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, κας Βαλαβάνη, αφενός ελπίσαμε ότι άνοιξε ο δρόμος για μια σύγχρονη οικολογική λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφετέρου όμως μας δημιουργήθηκαν έντονες απορίες καθώς:

  • Δεν προηγήθηκε διάλογος και συνεννόηση του Υπουργείου με τους Δήμους.
  • Δεν έχει διευκρινιστεί το νομικό και θεσμικό πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η παραχώρηση των δώδεκα (12) στρεμμάτων, μιας και ο χώρος έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή, η παραχώρηση των 12 στρεμμάτων θα αποτελεί όρο της επένδυσης ή θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός και θα μεταβιβαστούν στους Δήμους απευθείας τα 12 στρέμματα;

Ταυτόχρονα, λόγω της ελλιπούς επίσημης ενημέρωσης, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για «σκουπιδαριά» στο Ελληνικό, για δημιουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ. Με λίγα λόγια ο κόσμος θεώρησε ότι άρχισε συζήτηση για δημιουργία «χωματερής» στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Διαβεβαιώνουμε όλους ότι ως Δημοτική Αρχή:

α) παρακολουθούμε και επαγρυπνούμε για τις εξελίξεις.

β) για να αποδεχθούμε οποιοδήποτε σχεδιασμό θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένος, σοβαρός, σύγχρονος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική μας και να μας έχει συμμέτοχους στην υλοποίηση και τη διαχείρισή του.

γ) δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε στη δημιουργία ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στο Ελληνικό.

Περισσότερα Άρθρα...