kondylis kontra

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί ακόμη στον καταυλισμό – γκέτο  μεταναστών στον Ελληνικό στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του KONΤRA CHANNE, ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης.

«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους γιατί υπάρχει συνεχής αυξομείωσή του. Εκτιμούμε πως σήμερα πρέπει να είναι γύρω στους 3.500 που στοιβάζονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο».

Ανέφερε ότι οι χώροι που φιλοξενούνται οι άνθρωποι αυτοί, όπως κατ’ επανάληψη έχει ειπωθεί, είναι εντελώς ακατάλληλοι, δεν πληρούν τους στοιχειώδες κανόνες υγιεινής, αποτελούν ντροπή και διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς.

«Οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να πηγαίνουν στην παραλία του Αγ. Κοσμά για να πλυθούν στην θάλασσα, να πλένουν τα ρούχα τους, ακόμα και για τις προσωπικές  ανάγκες τους. Αυτό είναι απαράδεκτο» τόνισε και φημιουργεί κινδύνους».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, να γνωρίζει πότε προγραμματίζεται η εκκένωση του χώρου από τους μετανάστες, αναφέρθηκε στα διαδοχικά χρονικά ορόσημα που είχε  αναφέρει στους 3 δημάρχους της περιοχής ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μουζάλας, από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, κανένα από τα οποία, όπως τόνισε, δεν τηρήθηκε τελικά.

«Τώρα μάλιστα που άρχισαν οι μεγάλες ζέστες η κατάσταση εκεί, όπως καταλαβαίνετε, θα γίνει αφόρητη. Είναι δε απάνθρωπο να αφήνουν τους ανθρώπους αυτούς να διαβιούν κάτω από τέτοιες συνθήκες, αντί να τους μεταφέρουν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, όπως θα έπρεπε, εξασφαλίζοντας τους  στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και διαβίωσης», είπε.  

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό, τόνισε ότι η διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβουλιό του έχουν ταχθεί υπέρ αυτής, αλλά ως Δήμος αναμένει ακόμη από το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση να γίνει μια γόνιμη ενημέρωση - συζήτηση για το θέμα αυτό, που αφορά και τον Δήμο Αλίμου, ο οποίος θέλει να βοηθήσει, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

alimos marina

Στις διαδικασίες παραχώρησης της Μαρίνας του Αλίμου προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Το Ταμείο θα προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι, αφού κατ' αρχήν, προσληφθούν οι σύμβουλοι για το διαγωνισμό.

Όπως αναφέρεται, η αξιοποίηση της Μαρίνας του Αλίμου, σε συνδυασμό με το έργο του Ελληνικού και την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, θα δώσει νέο όραμα και προοπτική στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας είχε αναφέρει ότι εντός του Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του Ελληνικού.

Ο ίδιος σημείωσε πως τα ουσιώδη ζητήματα της σύμβασης, όπως και το τίμημά της, δεν είναι δυνατό να αλλάξουν, εξηγώντας ότι το ζητούμενο από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις.

pezogefyra alimos

Εντός του 2016 θα ξεκινήσει η κατασκευή πεζογέφυρας, στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου, ώστε οι πολίτες να έχουν ασφαλή και αδιάκοπη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Η κατασκευή της πεζογέφυρας αποτελεί αίτημα και προσπάθεια όλων των Δημοτικών Αρχών και των Κυβερνήσεων τα δέκα (10) τουλάχιστον τελευταία χρόνια.

Η συγκεκριμένη πεζογέφυρα αποτελεί μία από τις 6 που το Υπουργείο Υποδομών θα κατασκευάσει άμεσα (στον Άλιμο, το Παλαιό Φάληρο κ.α. περιοχές), καθώς το σχετικό έργο μελετήθηκε και είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, για την ουσιαστική παρέμβαση και συμβολή του στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της πόλης μας, καθώς και τη Γενική Γραμματέα Δικτύων. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή» τόνισε ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης έπειτα από συνάντησή του με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη.

Και πρόσθεσε: «Μεγάλη πνοή θα δώσει και η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ώστε να συνδεθεί πλήρως ο αστικός ιστός με την παραλία μας. Είναι ένα μεγάλο έργο που ονειρευόμαστε και διεκδικούμε».

dimarxeio alimou

Την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου έλαβε η Δημοτική Αρχή για την απόφαση που πήρε να διοργανώσει παρελάσεις των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και των παιδαγωγών τους το Σαββατοκύριακο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την αποχή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς από οποιαδήποτε εργασία πέραν του ωραρίου τους και του θεσμοθετημένου πενθημέρου όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Την στιγμή που δίνεται αγώνας από τους εργαζόμενους για την επαναφορά του εξαώρου στους παιδικούς σταθμούς, υπάρχουν αιρετοί που πάνω από τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, βάζουν την προσωπική τους προβολή», λένε σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Τα βέλη τους όμως κατά αιρετών δεν περιορίζονται μόνο κατά του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη. «Γνωστές και καταδικαστέες είναι οι προσπάθειες του Δημάρχου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης για λειτουργία των παιδικών σταθμών όλες τις ημέρες του έτους και πέραν του καθορισμένου ωραρίου», υποστηρίζουν και θυμίζουν «στον Δήμαρχο Αλίμου ότι ο συνάδελφος του στο Δήμο Αμπελόκηπων – Μενεμένης για να ικανοποιήσει την αυτοπροβολή του έβαλε τους εργαζόμενους να παρελάσουν οδηγώντας απορριμματοφόρα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου».

«Κάπως έτσι σκέφτεται και ο Δήμαρχος Αλίμου την παρέλαση των παιδιών και των παιδαγωγών στην χριστουγεννιάτική παρέλαση που επινόησε;», διερωτώνται

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ στήριξε την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και καλεί τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών να απέχουν από κάθε εργασία πέραν του ωραρίου τους, που στόχο έχει την επικοινωνιακή εκμετάλλευση από την Δημοτική Αρχή.

aftodioikisi

alimos akti hliou

Σήμερα Σάββατο 23 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι ο Δήμαρχος και μέλη της Δημοτικής Αρχής Αλίμου θα βρίσκονται μαζί με πολίτες μπροστά από την κύρια είσοδο της «Ακτής του Ήλιου» προκειμένου:

1) Να ενημερώνουν ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους για το δικαίωμα δωρεάν εισόδου τους στο συγκεκριμένο χώρο,

2) Να διαμαρτυρηθούν συμβολικά για τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση και διαχείριση του παραλιακού μετώπου, με αποκλεισμό του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Αλίμου ενημερώνει τους πολίτες ότι είναι παράνομη η επιβολή εισιτηρίου που αποφάσισε μονομερώς η «Ακτή του Ήλιου» χωρίς να έχει ακόμα εκδώσει Άδεια Λειτουργίας οργανωμένης ακτής ο Δήμος Αλίμου και καλεί όλους τους πολίτες να εισέρχονται χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, μέχρι νεότερης ειδοποίησης από το Δήμο.

Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε όλους τους πολίτες ότι η επιβολή εισιτηρίου στην «Ακτή του Ήλιου» από την Πέμπτη 21-4-2016 είναι παράνομη και ως εκ τούτου, καλούνται ΟΛΟΙ οι πολίτες να εισέρχονται στην «Ακτή του Ήλιου» χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, μέχρι νεότερης ειδοποίησης μας.

Ειδικότερα, η «Ακτή του Ήλιου» δεν έχει λάβει από το Δήμο Αλίμου καμία Άδεια Λειτουργίας της οργανωμένης Ακτής για το έτος 2016 και, κατά συνέπεια, η «Ακτή» δεν νομιμοποιείται να ζητάει και να εισπράττει εισιτήριο κατά την είσοδο οποιουδήποτε πολίτη.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε πολίτης παρεμποδίζεται κατά την είσοδό του στην «Ακτή του Ήλιου» από το προσωπικό της επιχείρησης, παρακαλείται να ειδοποιεί αμέσως την Αστυνομία, καθώς κάθε παρεμπόδιση αποτελεί ποινικό και αστικό αδίκημα εις βάρος του.

Η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου για τη χορήγηση Άδειας Λειτουργίας στην «Ακτή του Ήλιου» θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου, οπότε θα υπάρξει νεότερη Ανακοίνωση για το θέμα εκ μέρους του Δήμου.

Η λειτουργία της «Ακτής» διέπεται από μια σειρά νομικών ρυθμίσεων, την παραβίαση των οποίων η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί.

kompostopoihsh kados

Ο Δήμος Αλίμου ξεκινάει την υλοποίηση του προγράμματος κομποστοποίησης με την δωρεάν διανομή ειδικών οικιακών κάδων κομποστοποίησης σε κατοίκους της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα η κομποστοποίηση είναι η μετατροπή των οργανικών αποβλήτων που προέρχονται απο την κουζίνα ή τον κήπο όπως υπολείμματα φαγητού, φλούδες φρούτων, και απόκλαδα, σε κομπόστ δηλαδή σε λίπασμα.

Με την τοποθέτηση λοιπόν αυτής της κατηγορίας αποβλήτων στον κάδο κομποστοποίησης στη συνέχεια μπορεί να παραχθεί λίπασμα το οποίο είναι χρήσιμο για τις γράστρες ή τον κήπο γενικότερα.

Αυτός ο τρόπος διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων είναι πολύ φιλικός προς το περιβάλλον και μπορεί να επιτευχθεί με μια απλή τοποθέτηση του κάδου στο μπαλκόνι, στον κήπο ή σε κάποιο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.

Όσοι κάτοικοι του Αλίμου ενδιαφέρονται να προμηθευτούν δωρεάν τον ειδικό κάδο, για να κάνουν κομποστοποίηση στη μονοκατοικία ή την πολυκατοικία τους, παρακαλούνται να αποστείλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 213 2008044, αναφέροντας: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και αριθμό ατόμων που διαμένουν στην κατοικία.

Να σημειωθεί πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους δηλώσουν πως επιθυμούν να παραλάβουν τους κάδους κομποστοποίησης.

elliniko sxedio peripatites 400

Μετά τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφαδας, ο Δήμος Αλίμου είναι ο τρίτος κατά σειρά Δήμος,, του οποίου το Δημοτικό Συμβούλιο του, μετά από διεξοδική συζήτηση, τάχθηκε υπέρ της επένδυσης αξιοποίησης του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού, υπό τις προϋποθέσεις που έθεσε - εισηγήθηκε σε αυτό ο Δήμαρχος, κ. Ανδρέας Κονδύλης: 

"Εμείς" είπε ο κ. Κονδύλης μαζί με τους συνδέλφους μας Δημάρχους"θεωρούμε ότι χρησιμότερο είναι να συνδιαμορφώσουμε τις εξελίξεις συνεργαζόμενοι και με την κυβέρνηση και με όλους τους παράγοντες σ' αυτή την περίπτωση, παρά να πάμε απέναντι".

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αλίμου περιέγραψε έξι άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθούν και να εστιαστούν οι Δήμοι αναφορικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη από την επένδυση στο Ελληνικό, που είναι οι εξής:

1. Περιβάλλον. Πρέπει να αποτραπούν παρεμβάσεις που μπορούν να υποβαθμίσουν τη ζωή των όμορων δήμων.

2. Ανοιχτός χαρακτήρας της επένδυσης. Να μην υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο πρόσβασης στο χώρο και στην παραλία.

3. Να υπάρξει ρήτρα τοπικής απασχόλησης. Δηλαδή στο έργο και στην επένδυση να έχουν ένα ποσοστό κατά προτεραιότητα, απασχόλησης κάτοικοι των όμορων δήμων.

4. Να υπάρξουν κάποια άμεσα οφελήματα στους δήμους υπό την μορφή υποδομών. (Δηλαδή σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια διοίκησης, χώροι πολιτισμού κλπ.).

5. Άμεσα αντισταθμιστικά θεσμικά οφέλη από το Κράτος προς τους Δήμους για θέματα που χρονίζουν.

6. Να υπάρξει ένα άμεσο οικονομικό έσοδο από την επένδυση.

Ο Δήμαρχος Αλίμου σημείωσε, ότι όταν υπάρχει θετική διάθεση από τη μεριά του κράτους και θετική προσμονή από τον κόσμο, η υπεύθυνη και επικοδομητική στάση από τη μεριά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των όμορων δήμων είναι όχι να δημιουργούν εμπόδια στην κεντρική κυβέρνηση αλλά να παρέμβουν γόνιμα και δημιουργικά.

Υπέρ της επένδυσης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) - Αιχμές κατά του πρ. Προέδρου του ,Χρ. Σπίρτζη 

Προτάσεις για να προχωρήσει το έργο της αξιοποίησης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό και γενικότερα οι επενδύσεις στη χώρα θέτει προς συζήτηση ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, ο οποίος μιλώντας στη «Ν» διευκρινίζει πως ουδέποτε τα αρμόδια όργανα του Επιμελητηρίου υιοθέτησαν μελέτη για το εν λόγω έργο.

Γιώργος Στασινός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος: Στο θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού είναι ευθύνη της κυβέρνησης να πετύχει άμεσα την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το δημόσιο συμφέρον.

Το ΤΕΕ το προηγούμενο διάστημα πρωταγωνίστησε στην κατεύθυνση της απόρριψης της πρότασης των επενδυτών με επικεφαλής τη Lamda για το Ελληνικό, έχοντας ως επιχείρημα μελέτη η οποία είχε παρουσιαστεί από τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου -δηλαδή τον σημερινό υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη- και η οποία υποστήριζε ότι ο σχεδιασμός που έχει προκριθεί είναι ασύμφορος για το ελληνικό Δημόσιο.

«Ναι» σε συμφωνία

Απαντώντας, ωστόσο, στο σχετικό ερώτημα της «Ν» ο σημερινός πρόεδρος του ΤΕΕ σημειώνει: «Κατ’ αρχάς, το ΤΕΕ δεν πρωταγωνίστησε σε καμία κατεύθυνση. Ισως πρωταγωνίστησε ο προηγούμενος πρόεδρος και νυν υπουργός. Επίσης, η μελέτη που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια μελέτη δύο επιστημόνων, η οποία είχε ανατεθεί από το ΤΕΕ, αλλά ποτέ δεν υιοθετήθηκε από οποιοδήποτε όργανο διοίκησης του ΤΕΕ.

Θα μπορούσε να είχε ανατεθεί και σε δύο άλλους επιστήμονες που ενδεχομένως θα είχαν διαφορετική άποψη.

Οσον αφορά τη συγκεκριμένη επένδυση, είναι ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το δημόσιο συμφέρον.

Επειτα, όμως, από τη συμφωνία θα πρέπει να αρχίσει το έργο όσο το δυνατόν συντομότερα, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση πολλών κλάδων της αγοράς που τείνουν να εξαφανιστούν. Σε αυτήν την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας το ΤΕΕ, σαν τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης, θα είναι “παρών”, αποδεικνύοντας τον θεσμικό του ρόλο.

Για να προχωρήσει το έργο απρόσκοπτα, προτείνουμε να δημιουργηθεί μία κοινή ομάδα που θα αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο του έργου, αποτελούμενη από το ΤΕΕ, το Πολυτεχνείο, την Περιφέρεια και τους Δήμους που συνορεύουν με το Ελληνικό, με συντονιστή το ΤΕΕ. Και επειδή το έργο είναι υπερτοπικού χαρακτήρα, καλό θα είναι σε αυτή την ομάδα να συμμετέχουν επιπλέον οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιά».

Οι αδειοδοτήσεις

Οπως επισημαίνει επίσης ο κ. Στασινός, «το θέμα των επενδύσεων είναι πολυδιάστατο. Χρειάζεται σταθερό οικονομικό περιβάλλον, κάτι που δεν υπάρχει, χρειάζεται σταθερό φορολογικό καθεστώς και κατά το δυνατόν φιλικό προς τις επενδύσεις, που επίσης δεν υπάρχουν. Χρειάζεται επίσης διαδικασία αδειοδότησης χωρίς “γρηγορόσημα” και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Στα δύο πρώτα το ΤΕΕ μπορεί να καταθέτει προτάσεις, αλλά εξαρτώνται από τις προθέσεις και τις δράσεις της κυβέρνησης. Στο θέμα των αδειοδοτήσεων το ΤΕΕ προτείνει τη θέσπιση ηλεκτρονικής αδειοδότησης από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ετσι τελειώνουμε με τη διαφθορά και έχουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Μετά το πετυχημένο ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων, το ΤΕΕ έχει ήδη έτοιμα τα ηλεκτρονικά συστήματα για την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών και για την ηλεκτρονική ταυτότητα του κτηρίου. Περιμένουμε μόνο την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τις οικοδομικές άδειες και την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για την ταυτότητα του κτηρίου. Επόμενο βήμα είναι οι άδειες λειτουργίας, οι οποίες πρέπει να απλοποιηθούν και να εκδίδονται ηλεκτρονικά. Αναφέρομαι και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις αλλά και στις άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες μπορούν να εκδίδονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του μηχανικού».

Προσέλκυση επενδύσεων

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ επισημαίνει ακόμη πως «τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χώρας μας είναι η απεριόριστη φυσική ομορφιά και η γεωγραφική της θέση. Ενδεικτικά, ο τουρισμός και όλες οι υποστηρικτικές και συνδεδεμένες δραστηριότητες, η ενέργεια, η εφοδιαστική αλυσίδα και η έξυπνη μεταποίηση είναι τομείς που μπορούν να στηριχθούν σε αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα», ενώ προσθέτει:

«Για την προσέλκυση επενδύσεων χρειάζεται να λύσουμε τα ζητήματα που προανέφερα, δηλαδή το σταθερό και φιλικό προς τις επενδύσεις φορολογικό καθεστώς και το θέμα της γρήγορης και χωρίς αναρίθμητα εμπόδια αδειοδότησης, που μπορεί να λυθεί με την ηλεκτρονική αδειοδότηση τόσο των οικοδομικών αδειών όσο και των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων».

Λύσεις μέσα από το Κτηματολόγιο

Μιλώντας στη «Ν» ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, αναφέρθηκε και στο θέμα του Κτηματολογίου. «Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους τόσο με τα θέματα ιδιοκτησίας, άρα να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος το Κτηματολόγιο, όσο και με τα θέματα χωροταξίας και χρήσεων γης. Για να το πω με απλά λόγια, πρέπει να ξέρει ο καθένας, είτε πολίτης είτε επενδυτής, τι μπορεί να κάνει και πού. Να βρίσκει ο καθένας εύκολα και γρήγορα, ηλεκτρονικά, με λίγα κλικ, τις χρήσεις γης που επιτρέπονται σε κάθε ακίνητο» σημείωσε ο κ. Στασινός και πρόσθεσε:

«Η νομοθεσία υπάρχει, αλλά χρειάζεται δουλειά για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο ψηφιακό σύστημα. Πρέπει, όμως, η Πολιτεία να φροντίσει τώρα να δώσει λύσεις σε αυτές τις τρεις προϋποθέσεις ανάπτυξης: σταθερό και φιλικό φορολογικό πλαίσιο, ηλεκτρονική αδειοδότηση και χρήσεις γης. Αλλιώς οι επενδυτές θα έρχονται και θα φεύγουν τρέχοντας. Οπως, δηλαδή, συμβαίνει μέχρι σήμερα».

με πληροφοριες naftemporiki, vimaonline

Περισσότερα Άρθρα...