alimos kadoi aanakyklosis
1.500 κάδοι οικιακής ανακύκλωσης θα διανεμηθούν δωρεάν από τον Δήμο Αλίμου, στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Πρόκειται για ελαφρούς και κατάλληλου σχήματος κάδους, μέσα στους οποίους συλλέγονται χύμα οικιακά απορρίμματα που μπορούν να ανακυκλωθούν (περιοδικά, τενεκεδάκια μπίρας, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια κ.λπ.).

Οι κάδοι, όταν γεμίσουν, αδειάζονται χύμα στους δημοτικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης της γειτονιάς, για να παραληφθούν από το ειδικό απορριμματοφόρο.

Η διανομή αρχίζει τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 και ώρες 9 π.μ. - 5 μ.μ., στον 4ο όροφο του Δημαρχείου Αλίμου. Πριν από την παραλαβή θα συμπληρώνεται σχετική υπεύθυνη δήλωση. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 213 2008037.

eleni belia alimos
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της απέναντι στην πολιτική επίθεση που υπέστη η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Αλίμου «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» και υποψήφια (στις τελευταίες δημοτικές εκλογές) Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ελένη Μπελιά.

Διότι, η κα Μπελιά, μία γυναίκα αιρετή στο δημοτικό συμβούλιο, κινηματική και δραστήρια, εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αναγκάστηκε να απουσιάσει από ορισμένες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός για το οποίο, με απόλυτη συνέπεια, είχε ενημερώσει τόσο τον Δήμαρχο Αλίμου, όσο και την προηγούμενη Πρόεδρο του Δ.Σ. 

Ωστόσο, με την αναφορά της «αδικαιολογήτως απούσα για περισσότερες από τρείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», η κα Μπελιά κλήθηκε για απολογία από πλευράς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  κατόπιν σχετικής αναφοράς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, ο οποίος ζήτησε την πειθαρχική δίωξη και παύση της από τα καθήκοντά της. 

Χωρίς αμφιβολία, οι δυσκολίες αντιμετώπισης μιας σοβαρής ασθένειας, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή αντιμετωπίζεται με απόλυτη αξιοπρέπεια και συνέπεια έναντι των καθηκόντων του/της ασθενούς, αποτελεί συνθήκη ικανή να υπερβεί τις όποιες αντικρουόμενες θέσεις των πολιτικών παρατάξεων.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ως ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας  για την πάταξη των έμφυλων ανισοτήτων σε κάθε πτυχή του βίου μας, εκφράζει την πλήρη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην κα Μπελιά, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό της τη γυναίκα που συνεχίζει να αγωνίζεται, τόσο για τα κοινά της χώρας μας, όσο και για τις δυσκολίες της ζωής εν γένει.

alimos progr aiora

Με αφορμή τα βότσαλα, τα ξύλα και οτιδήποτε έβγαλε το κύμα του Αιγαίου στη στεριά, αφού το σμίλεψε η Φύση και ο Χρόνος, τα παιδιά παίρνουν μέρος σ΄ ένα «παιχνίδι ανακάλυψης», σε μια ελεύθερη «εξερεύνηση», που αναπτύσσει τη φαντασία, τα συναισθήματα και τις δεξιότητες.

Ο Δήμος Αλίμου, η Δρ. Υρώ Φιλολία με τη συλλογή της «Απίστευτα του Αιγαίου» και η ομάδα εκπαιδευτών του προγράμματος «Αιώρα» προσφέρουν δωρεάν αυτή την ευκαιρία παιχνιδιού για μικρούς αλλά και για μεγάλους, από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οδό Φαν Βάικ και Λεωφόρο Ποσειδώνος.

(Καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:30 – 14:30 Σάββατο και Κυριακή από 9:30 – 19:30 / Διάρκεια παιχνιδιού: 2 ώρες).

Για συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210. 9802799.

Επίσης, επισυνάπτουμε για όποιον επιθυμεί την Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής, την οποία μπορείτε να αποστέλλετε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

dimarxeio alimou

Mεγάλες ανατροπές έγιναν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων προκλήθηκε ένταση μεταξύ της προέδρου του ΔΣ Παναγιώτας Προυντζοπούλου και του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη με αποτέλεσμα, την παραίτηση της πρώτης.

Μετά από όσα συνέβησαν το ΔΣ Αλίμου συνεδριάζει εκτάκτως στις 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:00 (οδός Φαν Βάικ & Λεωφ. Ποσειδώνος) με δυο θέματα στην ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο Αποδοχή παραίτησης Προέδρου Δ.Σ. & εκλογή νέου

ΘΕΜΑ 2ο Αποδοχή παραίτησης Γραμματέα Δ.Σ. & εκλογή νέου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος ΑΛίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ενδοπαραταξικά προβλήματα που δημιουργούν προσκόματα στη διοίκησή του.  

aris paratirisi alimo
 
Το National Geographic, με αφορμή τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «ΑΡΗΣ», η οποία αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της προσπάθειας της ανθρωπότητας να αποικίσει τον κόκκινο πλανήτη, σας προσκαλεί στην «Παρατήρηση του Πλανήτη Άρη», με τηλεσκόπια.

Η δράση είναι ανοικτή για το κοινό από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 22:00 το βράδυ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το κοινό προσκαλείται μέσα από τηλεσκόπια να ζήσει μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης του διαστήματος! Μέσα από το φακό υπερσύγχρονων τηλεσκοπίων, δίνεται η μοναδική ευκαιρία σε όλους, να παρατηρήσουν ουράνια σώματα καθώς και τον πιθανό επόμενο προορισμό του ανθρώπου στο ηλιακό μας σύστημα, τον πλανήτη Άρη.
 
Αν σας συναρπάζει το διάστημα και οι πλανήτες, επισκεφθείτε το Λόφο Πανί στον Άλιμο την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 ένα από τα 7 σημεία της Αθήνας όπου διοργανώνεται η ενέργεια και μάθετε περισσότερα για το διάστημα αλλά και για τον κόκκινο πλανήτη!

alimos gymn ypethria

Σε τέσσερα σημεία τα νέα υπαίθρια γυμναστήρια στον Άλιμο καθώς ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του αθλητικού εξοπλισμού δίνοντας την δυνατότητα στους Πολίτες για υπαίθρια άσκηση .

Τα 4 σημεία είναι :

οδός Κουμουνδούρου (μέσα στον ελεύθερο χώρο),

οδός Κνωσσού (στην πλατεία),

πεζόδρομος Αγ. Δημητρίου (στο ύψος της γωνίας με Ελευθ. Ανθρώπου) και

οδός Κεφαλληνίας (μέσα στη μεγάλη παιδική χαρά).

alimos ds

Μεγάλες ανατροπές έγιναν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων προ ημερεσίας, η αντιπολίτευση κατέθεσε στην πρόεδρο του Δ.Σ, επιστολή την οποία ζήτησε να διαβαστεί.

Όμως ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης είχε άλλη άποψη και γι αυτό λίγο πριν ξεκινήσει το Δ.Σ, ενημέρωσε την Πρόεδρο Παναγιώτα Προυντζοπούλου πως δεν επιθυμεί να διαβαστεί η επιστολή στο Δ.Σ, αλλά να διανεμηθεί στους συμβούλους.

Όπως ήταν φυσικό και σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος αρνήθηκε να υπακούσει στον Δήμαρχο και ξεκαθάρισε από την πρώτη σιγμή, πως είναι υποχρέωσή της να ακουστεί η επιστολή δια μικροφώνου.

Δημιουργήθηκε ένταση, διεκόπει το συμβούλιο και ο Δήμαρχος ζήτησε από την Πρόεδρο να συζητήσουν ιδιαιτέρως... στο γραφείο του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, o Ανδρέας Κονδύλης ωρυόμενος και παρουσία όλων των συμβούλων του, τους οποίους ο ίδιος κάλεσε... άσκησε έντονες πιέσεις στην κ. Προυντζοπούλου να μη διαβαστεί η επιστολή, κάτι που εάν το έκανε, θα προχωρούσε ο ίδιος ακόμα και στη διαγραφή της.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, κάποιοι εκ των συμβούλων της συμπολίτευσης της ζήτησαν ακόμη και την παραίτησή της αν τελικά δεν υπέκυπτε και τελικά δίαβαζε την επίμαχη επιστολή.

Η Πρόεδρος φανερά ενοχλημένη από τη συμπεριφορά του Δημάρχου, εξήλθε από το γραφείο του και πλησίασε την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζητώντας της να διαβάσει η ίδια την επιστολή ,όπως και έγινε.

Η κα.Προυντζοπούλου την επόμενη μέρα με επιστολή της προς τον Δήμαρχο, ανακοίνωσε την παραιτησή της από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ αλλά και την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη του Ανδρέα Κονδύλη.

Διβάστε την επιστολή παραίτησης:

“ΑΞΙΟΤΙΜΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ , ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΑΣΦΑΛΩΣ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 3852/2010.

ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΕΤΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ , ΘΕΩΡΩ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΣΥΔΥΑΣΜΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΥΛΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 23/6/16, ΟΠΟΥ ΟΜΩΣ, ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΕΘΙΓΗ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΟΥ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΙΑ  ΔΕΝ ΚΡΑΤΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ, ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΕΣΗ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΠΡΟΥΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΜΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”

Περισσότερα Άρθρα...