kondylis alimos

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωσή της, ομόφωνα καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Αλίμου, για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με την κατάθεση έγκλισης - αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά συνδικαλιστικών στελεχών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, για τα γεγονότα της 12ης Ιουλίου 2017, ζητώντας από τον Δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη, την απόσυρσή της.

Η ανακοίνωση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) Ομόφωνα καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Αλίμου για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρούν με την κατάθεση έγκλισης-αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά συνδικαλιστικών στελεχών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου.

Οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις Μελών της Ομοσπονδίας και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν αναστέλλονται και δεν περιορίζονται ούτε με ποινικοποιήσεις, ούτε με εκφοβισμούς.

Ο Δήμαρχος Αλίμου και οι τέσσερις (4) Αντιδήμαρχοι καταθέτοντας μήνυση κατά του  Αντιπροέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Βασίλη Γκιτάκου, του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Μάριου Κατσουρού, του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αικατερίνης Γιαννούλια, του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Γιάννη Καπράλου και κατά παντός υπευθύνου, επιχειρεί να τρομοκρατήσει συνδικαλιστικά στελέχη και να αποτρέψει  την  συνδικαλιστική δράση στον Δήμο Αλίμου.  

Η συνδικαλιστική παρέμβαση που πραγματοποίησαν τα συνδικαλιστικά στελέχη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.. και του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλίμου, στις 12 Ιουλίου 2017  έγινε προκειμένου να αποτραπεί η πειθαρχική δίωξη Μελών του  Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα στο πλαίσιο της άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης και δεν θα επιτρέψουμε να διώκεται ποινικά.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα στο Δήμαρχο Αλίμου ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τα συνδικαλιστικά στελέχη της και καλεί τον Δήμαρχο Αλίμου να αποσύρει την μήνυση.

dimotiko mathitis

Αντιδράσεις και ερωτηματικά προκαλεί η "περίεργη" καταγγελία σε βάρος δασκάλας σε Δημοτικό σχολείο, η οποία φέρεται να έβαλε παιδιά να χαστουκίσουν συμμαθητή τους.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου, ένας 9χρονος μαθητής κατά τη διάρκεια του μαθήματος της μουσικής προσποιήθηκε ότι οδηγεί ένα αυτοκίνητο. Η δασκάλα βγήκε εκτός εαυτού κα αντέδρασε με τον εξής απαράδεκτο τρόπο: 

Προέτρεψε τους συμμαθητές του να διακόψουν το μάθημα τους και να αρχίσουν να τον χτυπούν. Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλονται. 

Η οικογένεια του μαθητή απευθύνθηκε στον διευθυντή του σχολείου, αλλά και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

dimarxeio alimou

To ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καταγγέλλει την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος στον Άλιμο, κ. Σύρμα.

Σε ανακοίνωση αναφέρει:

«… θυμίζοντας άλλες εποχές, απαγόρεψε στους εργαζόμενους να παίρνουν το γάλα που τους παρέχει ο νόμος και η Σ.Σ.Ε. και όχι η κυρία Αντιδήμαρχος, κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους.

Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια έχει στερήσει το γάλα στους εργαζόμενους εκφράζοντας τιμωρητική διάθεση.

«Επειδή το αποφάσισα και είμαι η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δεν θα πίνετε το γάλα σας όσο θα δουλεύετε  και θα το παίρνετε, με δική μου εντολή, μετά τη λήξη της βάρδιάς σας.»….παρότι ο νόμος ορίζει να πίνουν το γάλα και να το προμηθεύονται την ώρα που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Για λόγους υγιεινής δε και συντήρησης φυλάσσεται σε ψυγεία στα οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση για να το καταναλώσουν ανά πάσα ώρα ώστε να τους υποστηρίξει στο ανθυγιεινό περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. Η ίδια η Αντιδήμαρχος θα έπρεπε να τους προτρέπει για την υγεία τους.

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή ως αδικαιολόγητη ενέργεια που δεν έχει να βοηθήσει σε τίποτα ούτε την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας ούτε του Δήμου και πρωτίστως ενάντια στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Επίσης, η ίδια, φαίνεται να έχει μπερδέψει τον ρόλο της πολιτικής προστασίας. Καλούνται δηλαδή οι εργαζόμενοι  μετά το πέρας του ωραρίου τους κι έχοντας ολοκληρώσει την εργασία τους, να γυρίσουν από τα σπίτια τους για θέματα που όφειλε να έχει προγραμματίσει και ρυθμίσει η ίδια η κυρία Αντιδήμαρχος. Οι ανάγκες αποκομιδής  των απορριμμάτων της κάθε περιοχής είναι αντικείμενο προγραμματισμού για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και για να διατηρείται ο Δήμος καθαρός. Προγραμματισμός που χρειάζεται να γίνεται από την ίδια την κυρία Αντιδήμαρχο.

Οι εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη για να είναι αυτή η πόλη καθαρή αξίζουν τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας. Και απαιτούμε και από την κυρία Αντιδήμαρχο να κάνει το ίδιο. Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές όπως το να απαγορεύει στον εργαζόμενο να πάρει το γάλα του ή οποιαδήποτε στιγμή να ενοχλούν εργαζόμενο μετά το ωράριό του για θέματα που υποχρεούνται οι αρμόδιοι να προγραμματίζουν μέσα στο ωράριό των εργαζόμενων, αφού αυτό είναι δικό τους καθήκον.

Προφανώς η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος απαξιώνει το πλήθος εργατικών ατυχημάτων που δεν είναι λίγες οι φορές που τελικά κατέληξαν στον θάνατο εργαζομένων εν ώρα υπηρεσίας. Ο εξαναγκασμός για διπλοβάρδια των εργαζομένων την ίδια ημέρα αποτελεί παράνομη και μαύρη εργασία.

Καλούμε την Αντιδήμαρχο κ. Σύρμα να εφαρμόσει τον νόμο. Να μπορούν δηλαδή οι εργαζόμενοι να παίρνουν το γάλα σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου που εργάζονται όπως το ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία και η Σ.Σ.Ε. καθώς και να σεβαστεί τη σοβαρότητα του λόγου για τον οποίο υπάρχει η πολιτική προστασία και τον νόμο στον οποίο έγκειται».

dimarxeio alimou

Στην καταγγελία ότι ο δήμος Αλίμου μεταφέρει τα γραφεία των Παιδικών Σταθμών στον υπόγειο, αποθηκευτικό χώρο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου. Μάλιστα, ο σύλλογος στέλνει επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, κο Μαριόλη Ιωάννη.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση-καταγγελία:

Μετά την τελευταία πρόθεση της Διοίκησης να μεταφέρει τα Γραφεία των Παιδικών Σταθμών, δηλαδή συναδέλφους, στον υπόγειο χώρο του κτιρίου που στεγάζεται ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στην οδό Θουκυδίδου και ο χώρος αυτός από την πολεοδομική του διάταξη ορίζεται ως βοηθητικός χώρος, δηλαδή αποθηκευτικός, σας μεταφέρουμε ότι ο χώρος αυτός που προτίθεστε να μεταφέρετε συναδέλφους, δεν δύναται να φιλοξενήσει ανθρώπους εργαζόμενους.

Επειδή εσείς είστε υπέρμαχος της εύρυθμης λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και το έχετε αποδείξει με τους αγώνες που έχετε δώσει σαν Πρόεδρος, ρωτάμε αν είναι νόμιμη η ενέργεια να μεταφερθούν σε αποθηκευτικό χώρο οι εργαζόμενοι και αν έχετε λάβει στα υπόψη σας την πρόταση του Συλλόγου των εργαζομένων να τοποθετηθούν τα Γραφεία και οι συνάδελφοι, η Διοίκηση του Παιδικού Σταθμού δηλαδή, στο κτίριο της οδού Γερουλάνου όπου ήδη φιλοξενείται τμήμα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και το κτίριο αυτό μισθώνεται από τον Δήμο Αλίμου.

dimarxeio alimou

Είναι πρωτοφανές το γεγονός για τον Αλιμο, αλλά συνέβει, δημιουργώντας συγχρόνως πολλά ερωτηματικά για την διοικούσα παράταξη του Δήμου και την παραπέρα πορεία της!

Ο κ. Γιώργος Παναγουλόπουλος είναι ο ... τέταρτος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου Αλίμου «Αγαπώ τον Αλιμο»», ο οποίος  ανακοίνωσε σήμερα την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό Κονδύλη καταγγέλλοντας τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής του παράταξης καθώς και τις επιλογές και πρακτικές της Διοίκησης του Δήμου.

Η επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Παναγουλόπουλου έχει ως εξής :

panagoylopoylos alimos

Άλιμος, 19 Οκτωβρίου 2017

Προς:
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου κ. Εμμανουήλ Γαρυφαλάκη
Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη

Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης

Δια της παρούσης σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική Παράταξη «Αγαπώ τον Άλιμο».

Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης στην οποία έως σήμερα ήμουν μέλος καθώς και τις επιλογές και πρακτικές της Διοίκησης του Δήμου για τις οποίες επανειλημμένα είχα καταθέσει τις επιφυλάξεις μου.

Απόφασή μου είναι να συνεχίσω τον αγώνα μου σαν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος υπηρετώντας μόνο τη φωνή της συνείδησής μου, παραμένοντας δίπλα τόσο στους δημότες που με τίμησαν όσο και σε όλη την κοινωνία του Αλίμου.

Με τιμή,
Γιώργος Παναγουλόπουλος

dilosi anejartitopiisis alimoy

Δ. ΑΛΙΜΟΥ: Στην κόψη του ξυραφιού η διοίκηση Κονδύλη. Ανεξαρτητοποιήθηκε και.. 3ος δημοτικός του σύμβουλος!

gianakopoulos dimitris

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η ανεξαρτητοποίηση και 3ου δημοτικού Συμβούλου της διοίκησης Κονδύλη στον Δήμου Αλίμου (1η είχε ανεξαρτητοποιηθεί η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) , η οποία πλέον διαθέτοντας ισχνότατη πλειοψηφία στο Δ.Σ. Αλίμου βρίσκεται κυριολεκτικά..... στην κόψη του ξυραφιού!!

Ο ανεξάρτητος πλέον και εξαιρετικά δραστήριος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Δ. Γιαννακόπουλος, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του επικαλείται πολλούς και σημαντικούς λόγους, μεταξύ των οποίων και τη συνεχή αντιπαράθεση του Ανδρ. Κονδύλη με Δήμαρχο γειτονικού Δήμου (σημ: Ελληνικού-Αργυρούπολης), που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος «μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στο Δήμο μας»

 Το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου θα έχει πια 4 ανεξάρτητους συμβούλους: Γιώτα Προυντζοπούλου, Ταξιάρχης Δήμου και Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τον συνδυασμό «Αγαπώ τον Άλιμο» και Βαγγέλης Ευαγγελίου από τον συνδυασμό «Άλιμος: Εδώ Ζούμε».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Είναι γεγονός ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο μας, έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις και διαφωνίες μου τόσο στο Δήμαρχο όσο και σε άλλους συναδέλφους μου του συνδυασμού «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ».

Θεωρώ ότι οι απόψεις και οι χειρισμοί του Δημάρχου δεν συμπλέουν πλέον με τις δικές μου απόψεις και κυρίως με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Συγκεκριμένα:

1) Στο πολύ σημαντικό ζήτημα της επένδυσης του Ελληνικού, ακολουθείτε μια αναποτελεσματική πολιτική τακτική με αμφίβολα αποτελέσματα. Στις σχετικές συναντήσεις σας με τα αρμόδια όργανα της Κυβέρνησης για το μέγα αυτό θέμα που αφορά στο Δήμο μας, αποκλείσατε τους αιρετούς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στις διεκδικήσεις τόσο με τα υπουργεία όσο και την εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Το θέμα του Ελληνικού κ. Δήμαρχε αποτελεί υπόθεση όλων των δημοτικών συνδυασμών και όλων των κατοίκων του Αλίμου.

Επιπλέον, η συνεχής αντιπαράθεση με Δήμαρχο γειτονικού Δήμου, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στο Δήμο μας: H πρωτοβουλία σας για προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών μεταξύ Δήμων (Ν. Καλλικράτη), προκειμένου να διεκδικήσετε μέρος του πρώην αεροδρομίου μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα εάν τελικά δικαιωθεί ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης που διεκδικεί την περιοχή του Αγίου Κοσμά.

2) Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας «επιμένει» να χρεώνει τέλη καθαριότητας σε δεκάδες συνδημότες μας που έχουν ακίνητο στο Δήμο μας αλλά έχουν διακόψει την παροχή ρεύματος (με έγγραφο της ΔΕΗ). Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που δεν υπήρχε ούτε μετρητής της ΔΕΗ, ωστόσο ο Δήμος μας χρεώνει με τέλη καθαριότητας τους ιδιοκτήτες, αδιαφορώντας για τη σχετική νομοθεσία. Σας έχω ενημερώσει προσωπικά για τα ζητήματα αυτά καθώς και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

3) Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις σας με υπαλλήλους του Δήμου εξαιτίας των αναίτιων μετακινήσεών τους σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που έχουν προσληφθεί, στερεί από τις υπηρεσίες του Δήμου άτομα καταρτισμένα και ικανά να εξυπηρετήσουν τους δημότες μας. Είναι αλήθεια ότι σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του Δήμου μας ζητούν τη μετακίνησή τους σε άλλο Δήμο;

4 )Η πρωτοβουλία σας να προβείτε σε αναφορά στην Περιφέρεια για συναδέλφους της Αντιπολίτευσης (με τις θέσεις και τις πολιτικές των οποίων διαφωνώ) με σκοπό την αποπομπή τους επειδή απουσίαζαν, δικαιολογημένα ωστόσο και για πολύ σοβαρούς λόγους τους οποίους όλοι γνωρίζαμε, με αιφνιδίασε και με πίκρανε.

5) Ο τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου έχει απομακρυνθεί από τις δημοκρατικές διαδικασίες και κυρίως την πολυφωνία και το σεβασμό στο διάλογο. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε μία βελτίωση της κατάστασης το τελευταίο διάστημα, σας έχω επισημάνει ότι θα πρέπει ο χρόνος τοποθέτησης των επικεφαλής των συνδυασμών να αυξηθεί σε πέντε λεπτά και των δημοτικών συμβούλων στα τρία λεπτά καθώς δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένα θέμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πόσο μάλλον όταν ένας ομιλητής θέτει πάνω από δύο «προ-ημερησίας» θέματα.

6) Οι συνεχείς και ανούσιες αντιπαραθέσεις σας με τον πρώην Δήμαρχο Αλίμου σχετικά με τα λάθη και τις παραλείψεις της Διοίκησής του έχουν σαν αποτέλεσμα μία άσκοπη παρελθοντολογία την ώρα που θα έπρεπε να εστιάζουμε και να δίνουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας.
Δεκάδες άλλα θέματα θα μπορούσα να αναφέρω:

Τί έγινε με την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ; Θα προχωρήσει η ανέγερση του 8ου Δημοτικού στο συγκεκριμένο χώρο;

Γιατί συνεχίζεται η ακαταστασία στη Μαρίνα του Δήμου μας;

Τι νόημα είχαν τα αναποτελεσματικά και αμφιβόλου χρησιμότητας έργα όπως το τσιμεντένιο διάζωμα της οδού Κυθηρίων, τα ποδήλατα της παραλίας, οι «υπόγειοι» κάδοι που εξέχουν ένα μέτρο από την επιφάνεια του εδάφους;

Γιατί άργησε τρία επιπλέον χρόνια η ανακατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου; Πότε θα τελειώσει η ανακατασκευή του δαπέδου και των γύρω χώρων στο κλειστό του μπάσκετ για να παραδοθεί στη νεολαία μας;

Κατόπιν όλων των παραπάνω έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από το συνδυασμό «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ» και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΙ.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια τους ευσυνείδητους υπαλλήλους του Δήμου που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια στους εργαζομένους των παιδικών σταθμών σε όλες τις δομές του.

Όσο για το έργο μου εκεί στα δυόμιση χρόνια που είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος, μιλούν γι΄ αυτό οι δημότες μας, οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών. Καταφέραμε μαζί με τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών να θέσουμε σε λειτουργία τρεις νέους παιδικούς σταθμούς και για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας να κάνουμε δεκτά όλα τα παιδιά των δημοτών και των κατοίκων.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα συνεχίζω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις, να προασπίζομαι το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών.

Το οφείλω σε όλους τους πολίτες του Αλίμου. Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια.

Δημήτριος Φ. Γιαννακόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Το 2007 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος όπου ανέλαβε την προεδρία των ενωμένων παιδικών σταθμών. Το 2009 ανέλαβε αντιδήμαρχος πόλης εισάγοντας νέους θεσμούς, όπως την απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων κ.λ.π.

          Το 2010 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και ανέλαβε την προεδρεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ίδρυση του ομώνυμου νομικού προσώπου.

          Το 2012  ανέλαβε αντιδήμαρχος πόλης με αρμοδιότητα τον έλεγχο και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Μετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις για τη μη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και τη μη κατάργηση των σχολικών φυλάκων.

Συμμετέχει σε συλλόγους και σωματεία και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους Αλιμιώτες

Διετέλεσε τρείς διετίες πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου

Διετέλεσε τρία χρόνια πρόεδρος του 5ου Γυμνασίου Αλίμου

Διετέλεσε μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου  Αλίμου (Μακρυγιάννειο)

Είναι από τον Ιανουάριο του 2014 πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αλίμου (Θουκυδίδειο)

Ιδρυτής και εκπρόσωπος του συλλόγου Μεσσηνίων Αλίμου και όμορων Δήμων ο «Αριστομένης»

Μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Π.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

Καλό δρόμο, Δημήτρη,
και σ’ ευχαριστώ…

Είναι στενόχωρο και δυσάρεστο να χάνεις από την παράταξη έναν άνθρωπο που είχε εργαστεί για την εκλογή σου με πολύ μεγάλο ζήλο. Όμως, επειδή οι καιροί δεν περιμένουν, δεν υπάρχει χρόνος για συναισθηματικές αμφιταλαντεύσεις και πολιτικά πισωγυρίσματα.

Ως δημοτική παράταξη είχαμε πάρει την απόφαση να συγκρουστούμε με παλιές σκουριασμένες νοοτροπίες, προκειμένου να ασκήσουμε μια νέα σύγχρονη πολιτική και να ταράξουμε τα βαλτωμένα νερά του Αλίμου. Όταν εκλεγήκαμε, ως Δημοτική Αρχή κάναμε πολιτική πράξη τις αποφάσεις μας και δε διστάσαμε να έρθουμε σε ρήξη με το δημοτικό κατεστημένο, το «βόλεμα», το «χάϊδεμα των αυτιών», το «να τα έχω με όλους καλά» και το ό,τι τελικά ευθυνόταν για την αδράνεια του παρελθόντος. Μοιραία θα υπήρχαν αντιδράσεις…

Φαίνεται ότι ο Δημήτρης ο Γιαννακόπουλος, κάνοντας τη δική του ιεράρχηση, έβαλε αυτές τις αντιδράσεις πάνω από τον κοινό πολιτικό μας στόχο, την ευθύνη της ρήξης για να γίνει ο Άλιμος καλύτερος. Ίσως σ’ αυτό να συνέβαλε και η πικρία του, που έπαψε να είναι Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, μετά τις Δημαιρεσίες τον Φλεβάρη του 2017, όταν εκ του νόμου έληξε η θητεία του και παρά τις εναλλακτικές προτάσεις αρνήθηκε κάθε άλλο πόστο.

Σταματώ εδώ και θεωρώ αστοχία να επιχειρηματολογήσω περαιτέρω. Καλή τύχη, Δημήτρη, με ό,τι επέλεξες.

Ανδρέας Κονδύλης
Δήμαρχος Αλίμου

kondylis smaragdis

Ο κ. Κονδύλης δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του σκηνοθέτη να κάνει δίπλα του μια εμφάνιση στα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας που θα βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο.

Τον δήμαρχο Αλίμου θα δούμε στη σκηνή που γυρίστηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο κέντρο της Αθήνας και αφορά στη δεξίωση που έδωσε ο Άγγελος Σικελιανός (Νίκος Καρδώνης), για να γνωρίσει τον Νίκο Καζαντζάκη (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) στο Αθηναϊκό κοινό.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, φορώντας καπέλο και παπιγιόν υποδύεται τον καλεσμένο στη δεξίωση.

«Ήταν μεγάλη τιμή η πρόσκληση του Γιάννη Σμαραγδή» είπε στο NOTIA.GR.

«Ξεκινήσαμε στις 8 το πρωί και τελειώσαμε στις 7 το απόγευμα. 

Είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά όλη τη διαδικασία από τα γυρίσματα της σπουδαίας αυτής παραγωγής, στην οποία συμμετέχει και η φίλη μου, Μαρία Καλογήρου, ως Ελένη Καζαντζάκη.

Μάλιστα κάποια στιγμή κάθισα και στην πολυθρόνα του σκηνοθέτη». 

H γνωριμία του Ανδρέα Κονδύλη με τον Γιάννη Σμαραγδή, έγινε το περσινό καλοκαίρι, όταν ο σκηνοθέτης εγκαινίασε το Cine Άλιμος, τον θερινό κινηματογράφο του Δήμου. «Ελπίζω του χρόνου το καλοκαίρι να παιχτεί η ταινία στο Cine Άλιμος και να έρθει και ο Γιάννης Σμαραγδής» κατέληξε ο δήμαρχος Αλίμου.

iefimerida

Περισσότερα Άρθρα...