alimos roubikonas

Για «τρομοκρατική ενέργεια» που προκάλεσε «εκτεταμένες φθορές δεκάδων χιλιάδων ευρώ» στο δημαρχείο Αλίμου, έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης, αναφερόμενος στην σημερινή έφοδο μελών του «Ρουβίκωνα», στο δημαρχιακό μέγαρο.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αν. Κονδύλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984», στην εκπομπή «aftodioikisi.gr» και τον δημοσιογράφο Χρ. Βούζα, ανέφερε: «Προκάλεσε τρόμο στον κόσμο. Έγινε στις 6 το πρωί, από ομάδα κουκουλοφόρων, που επιτέθηκαν με βαριοπούλες και μπογιές και προκάλεσαν καταστροφές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Έβαψαν την πρόσοψη του κτιρίου. Κατέστρεψαν έργο τέχνης και προκάλεσαν φθορές». Πρόκειται συνέχισε ο ίδιος για «τρομοκρατική ενέργεια, που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της ομαλότητας» Θυμίζει «άλλες καταστάσεις και άλλες αποχές» ανέφερε ο ίδιος και αποκάλυψε ότι ήδη έχουν γίνει «τρεις προσαγωγές υπόπτων».

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη ο «Ρουβίκωνας» «κλιμακώνει επικίνδυνα τη βία. Το σκληραίνει το πράγμα» και όπως είπε το επόμενο βήμα θα είναι «αα έχουμε επιθέσεις σε ανθρώπους» Πρόκειται για «οργάνωση, με οργανωμένη δομή που προχωρά σε τρομοκρατικές ενέργειες».

Ο ίδιος επίσης σχολιάζοντας το γεγονός ότι η επίθεση του «Ρουβίκωνα» έγινε με αφορμή τον θάνατο εργαζομένου του δήμου Αλίμου πριν από ένα μήνα, σε εργατικό δυστύχημα, ο κ. Κονδύλης ανέφερε: «Ο Ρουβίκωνας δεν μπορεί να γίνεται αυτόκλητος τιμωρός. Το δυστύχημα έχει διερευνηθεί. Δεν υπάρχουν ευθύνες εξοπλισμού, ούτε για τις αρχές. Το δυστύχημα δεν προκλήθηκε από υπαιτιότητα της Υπηρεσίας. Το όχημα ήταν σε άψογη κατάσταση. Μας το επέστρεψε η τροχαία και η ασφαλιστική. Δεν υπάρχει κάποιο μέτρο ασφαλείας που δεν έχει ληφθεί».

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι το ατύχημα μπορεί να οφείλεται στο «γλιστερό οδόστρωμα ή σε λάθος χειρισμού». Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ευθύνες γενικά στους δήμους σε σχέση με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας», αλλά ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία». Πρέπει σημείωσε «τα χρήματα από τα ανταποδοτικά, να τα διαχειρίζονται αποκλειστικά οι δήμοι για προσλήψεις, έργα και παροχές, χωρίς να χρειάζονται οι χρονοβόρες εγκρίσεις από τα υπουργεία».

Με κείμενο του Ρουβίκωνα που ανήρτησαν στο "athens.indymedia" υποστηρίζουν ότι η επίθεση αυτή έγινε με αφορμή το θάνατο ενός οδηγού απορριμματοφόρου του δήμου στις 16 Νοεμβρίου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Η αστυνομία έκανε 2 προσαγωγές. 

dimarxeio alimou

Ερωτήματα, που θα πρέπει να απαντηθούν, προκαλούν στους δημότες Αλίμου οι πολλές αναθέσεις, ή απευθείας αναθέσεις, μίσθωσης, υπηρεσιών και έργων - ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ - στο ίδιο πρόσωπο/"ανάδοχο" από τη δημοτική αρχή Αλίμου, όπως αυτό προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα - αναρτητέα στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ".

Aφορούν σε Μίσθωση Γερανοφόρου Οχήματος, Μίσθωση Ικριωμάτων, Μισθώσεις Μεταφορικών Μέσων, Μίσθωση Μηχανημάτων Εργων, Παροχές Υπηρεσιών για τη Μεταφορά  Υλικών και Μίσθωση Οχημάτων. 

Τα σχετικά έγγραφα-αποφάσεις της δημοτικής αρχής Αλίμου:  

.  

SKM C654e18120315250 1

SKM C654e18120315250 2

 

SKM C654e18120315250 3

SKM C654e18120315250 4

SKM C654e18120315250 6

SKM C654e18120315250 7

SKM C654e18120315250 8

 

 

 

alimos trypa paralia

«Βρισκόμαστε στο σημείο που ήταν η περίφημη τρύπα του παραλιακού μετώπου. Ήταν μια εικόνα ντροπής για το δήμο μας, προκαλούσε μεγάλους κινδύνους και αν θέλετε σηματοδοτούσε και την ανεπάρκεια του δήμου να χειριστεί τα του οίκου του.

Πλέον αυτή η εικόνα δεν υπάρχει, ολοκληρώθηκαν σχεδόν τα τεχνικά έργα αποκατάστασης του κρηπιδώματος, αποκαταστάθηκε όλη η ζημιά. Όταν γυρίσουν οι δημότες από τις διακοπές τους, θα τα βρουν καινούργια και θα χαίρονται τη βόλτα τους στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου»

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι από το καλοκαίρι του 2015 και ανήκουν στον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη. Δυστυχώς όμως τα λεγόμενα του διαψεύστηκαν διότι μέσα σε ένα χρόνο από την παράδοση του παραλιακού πεζοδρομίου η τρύπα εμφανίστηκε διπλάσια σε μέγεθος προκαλώντας τεράστια ζημιά σε ελάχιστο χρόνο.

Οι λόγοι της κατάρρευσης είναι η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε όλο το ζήτημα από τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος στην προσπάθεια του να παραδώσει έργο στους πρώτους μήνες της θητεία του έδωσε το πράσινο φως στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν στην αποκατάσταση της ζημιάς χωρίς όμως να γίνει καμία μελέτη. Έτσι το πεζοδρόμιο μαζί με τα χρήματα των Δημοτών.... έπεσαν στην θάλασσα.

Το θέμα είναι ότι τώρα ο κύριος Κονδύλης, μετά από τρία χρόνια, εμφανίζεται σε ΜΜΕ να τονίζει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ότι τα χέρια του είναι δεμένα από την πολιτεία, κάτι βέβαια που με μεγάλη άνεση είχε παρακάμψει το 2015.

palmos

dimarxeio alimou

Μία είδηση η οποία επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον Δήμαρχο Αλίμου κύριο Ανδρέα Κονδύλη έχει ανησυχήσει τους Δημότες Αλίμου.Με ανακοίνωσή της η Παράταξη Άλιμος εδώ Ζούμε με επικεφαλής το Θάνο Ορφανό πρώην Δήμαρχο,ενημέρωσε ότι το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί ελέγχους στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος κύριος Κονδύλης με ανάρτησή του στο facebook κατηγορεί την Αντιπολίτευση ότι προκάλεσε τον έλεγχο ταλαιπωρώντας άδικα τις υπηρεσίες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Διαβάστε την ανακοίνωση τόσο του κυρίου Ορφανού όσο και του κυρίου Κονδύλη

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα ότι το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί ελέγχους στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Αλίμου και στο γραφείο του Δημάρχου κ. Κονδύλη.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος με προσωπική του ανάρτηση στο facebook όπου καταγγέλλει συλλήβδην την αντιπολίτευση ότι προκάλεσε τον έλεγχο ταλαιπωρώντας άδικα τις υπηρεσίες!

Επειδή θεωρούμε ότι αφενός μεν το κύρος του ΣΔΟΕ δεν αφήνει περιθώρια να σκεφτούμε ότι σέρνεται πίσω από αβάσιμες και κακόβουλες καταγγελίες αφετέρου δε το κύρος του θεσμού του Δημάρχου δεν επιτρέπει να αντιμετωπίζεται ένα τόσο σημαντικό γεγονός με λογοπαίγνια και περαιτέρω συσκότιση της πραγματικότητας,

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Κονδύλη να διευκρινίσει άμεσα :

1. Για ποιον λόγο βρίσκεται το ΣΔΟΕ στον Δήμο και ποιο είναι ακριβώς το αντικείμενο του ελέγχου.

2. Να ενημερώσει, αν πράγματι γνωρίζει, αν η παρουσία του ΣΔΟΕ οφείλεται σε καταγγελία ή σε άλλη αιτία όπως π.χ. δημοσιεύματα ή ίδιες πληροφορίες των ελεγκτικών αρχών.

Επειδή τέλος υπήρξε και ο ίδιος αντιδήμαρχος στις δύο προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου,τον καλούμε να δείξει επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό στην αλήθεια αποφεύγοντας επικοινωνιακού τύπου παράπονα ότι σε αυτήν την περίοδο δεν υπήρξε ποτέ παρόμοιος έλεγχος.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι τούτο συνέβη επειδή σε αυτή την περίοδο ο τότε Δήμαρχος ουδεμία σκιά επέτρεψε να υπάρξει, καθιερώνοντας περιβάλλον απόλυτης ειλικρίνειας, πλήρους διαφάνειας και Δημοκρατίας σε κάθε λειτουργία του Δήμου Αλίμου.

Άλιμος: εδώ ζούμε!

Η απάντηση του Δημάρχου Αλίμου

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ»

Είναι γνωστό ότι ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν διαρκώς τον Δήμο μας σε κάθε γνωστή και άγνωστη ελεγκτική αρχή του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να προκαλούν διαρκώς ελέγχους (ΙΚΑ, ΣΕΕΔΔ, ΣΕΠΠΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ελεγκτές Περιβάλλοντος, Πολεοδομία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Εισαγγελία, Υπουργείο Εσωτερικών κ.λπ. κ.λπ. ...).

Για να είμαι ειλικρινής, αναρωτιόμουν εδώ και αρκετό καιρό πώς και δεν μας έχουν στείλει ακόμα το ΣΔΟΕ, γιατί μόνο αυτό δεν μας είχε έρθει μέχρι σήμερα για έλεγχο.

Σήμερα όμως, το ζήσαμε κι αυτό!!

Από σήμερα το πρωί, 5 στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία και τα έγγραφα του Δήμου μας και ιδίως της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε ανοιχτοί και συνεργάσιμοι σε κάθε έλεγχο, και μάλιστα χαιρόμαστε, γιατί για ακόμα μία φορά θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όλα στον Δήμο μας γίνονται σωστά, νόμιμα και με πλήρη τάξη.

Είναι, όμως, πραγματικά κρίμα, να αναλώνουμε διαρκώς αμέτρητες ώρες, αιρετοί και υπάλληλοι, για να φωτοτυπούμε, να δίνουμε αντίγραφα, να συντάσσουμε διαβιβαστικά έγγραφα κ.λπ. Κοντεύει να γίνει κύριο έργο μας η παροχή στοιχείων και η συνεργασία με ελεγκτικές αρχές, αντί να παράγουμε ουσιαστικό έργο για την πόλη μας και την κοινωνία.

Είναι επίσης πολύ λυπηρό που ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης το μόνο που έχουν να εισφέρουν στην τοπική πολιτική ζωή είναι οι διαρκείς και επίμονες καταγγελίες, κατά τρόπο εμπαθή, νοσηρό και εμμονικό. Αν νομίζουν ότι έτσι μας ταλαιπωρούν ή μας κάνουν να χάνουμε χρόνο, τότε είναι πραγματικά απελπισμένοι!

Το σίγουρο είναι ότι, μετά και από την επίσκεψη του ΣΔΟΕ, τα συγκεκριμένα στελέχη της αντιπολίτευσης κυριολεκτικά «το τερμάτισαν», μιας και δεν υπάρχει πια κανένας άλλος ελεγκτικός κρατικός μηχανισμός για να μας καταγγείλουν!!

Αν και δεν παίρνω και όρκο, είναι ικανοί να ψάξουν και να ‘ανακαλύψουν’ όλο και καμιά ακόμα ξεχασμένη ελεγκτική υπηρεσία, για να μας την στείλουν προσεχώς...

Υ.Γ.: Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, αναμένω τους Ελεγκτές του ΣΔΟΕ να εισέλθουν από λεπτό σε λεπτό για έλεγχο και στο Γραφείο Δημάρχου!!

paidikos stathmos

Στις 22 Αυγούστου 2018 παρελήφθη από το ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έγκριση από τον ΑΣΕΠ για πρόσληψη 23 νέων συναδέλφων με σύμβαση ορισμένου χρόνου(11μηνης διάρκειας και με δυνατότητα ανανέωσης) μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με αρ.πρωτ.23543/2018//1/2018. Προσωπικό το οποίο είναι άκρως απαραίτητο αν αναλογιστούμε τις ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών που φιλοξενούνται στο ΝΠΔΔ αλλά και λόγω των νέων τμημάτων που συνεχώς δημιουργούνται.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αλίμου φιλοξενώντας περίπου 600 παιδιά κάθε χρόνο έχουν να επιδείξουν σημαντικό και ποιοτικό έργο για το οποίο καμαρώνει δημοσίως η Διοίκηση του Δήμου και το απολαμβάνουν οι Δημότες. Έργο το οποίο προσφέρουν οι εργαζόμενοι όλα τα χρόνια ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των μειώσεων των μισθών αλλά και της τραγικής έλλειψης προσωπικού εξαιτίας των μνημονίων και της κατάργησης των προσλήψεων.

Όταν λοιπόν δίνεται η ευκαιρία να γίνουν προσλήψεις 23 συναδέλφων μέσω ΑΣΕΠ, που σημαίνει προσλήψεις με αξιοκρατία και με ελεγμένα πτυχία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και δυνατότητα ανανέωσης, δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί ο Δήμαρχος Αλίμου κος Κονδύλης Ανδρέας, ενώ έχουν εγκριθεί οι 23 προσλήψεις των συναδέλφων από το ΑΣΕΠ δέχτηκε μόνο τις 6 με την απόφαση 168/2018 (ΑΔΑ: ΩΨ4ΥΟΛ0Σ-ΓΓΘ).

Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να γίνονται οι προσλήψεις αξιοκρατικά ώστε να στελεχώνονται οι υπηρεσίες με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Με ελεγμένα πτυχία μέσω ΑΣΕΠ και όχι αμφιβόλου προελεύσεως, όπως έχει ξανασυμβεί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται τα πραγματικά κενά αλλά να δημιουργούνται «ειδικές θέσεις» στην υπηρεσία χωρίς αντίκρισμα. Και αυτό λόγω των αδιαφανών προσλήψεων που πραγματοποιούνται ακόμα και σήμερα μέσω ιδιώτη. Οι εργολάβοι καρπώνονται υπέρογκα ποσά κι εκμεταλλεύονται την ανάγκη του άνεργου για εργασία δίνοντας πενιχρούς μισθούς με μηδαμινά εργασιακά δικαιώματα. Ποσά τα οποία μπορούν να δαπανηθούν για την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τον Δημότη.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που σύμμαχο στα αντεργατικά σχέδιά της η Διοίκηση του Δήμου βρίσκει συμμάχους στην ΣΥΝΑΝ Αλίμου και την «συνάδελφο» και Γραμματέα του Συλλόγου Χατζηδάκη Άννα που ως εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών ψήφισε να μειωθούν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ από 23 σε μόλις 6 (απόφαση 168/2018 ΑΔΑ: ΩΨ4ΥΟΛ0Σ-ΓΓΘ), την ώρα μάλιστα που δραστηριοποιείται ιδιώτης στους Παιδικούς Σταθμούς του Αλίμου, στρώνοντας για άλλη μια φορά τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση με τις «ευλογίες» του Προέδρου του Συλλόγου Γεωργακόπουλου Δημήτρη και της ΣΥΝΑΝ Αλίμου.

Η ίδια άλλωστε, το 2015 δεν δίστασε, προκειμένου να ικανοποιήσει τη Διοίκηση, να ψηφίσει την απόλυση 11 συναδέλφων μέσω ΕΣΠΑ δημιουργώντας τεράστια κενά και δίνοντας έτσι «πάτημα»... στη Διοίκηση να «προσφύγει» στη λύση του ιδιώτη με την στήριξη του Προέδρου του Συλλόγου Γεωργακόπουλου Δημήτρη και επικεφαλής της ΣΥΝΑΝ του Δήμου Αλίμου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ενώ έληξε η θητεία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ και μαζί και η θητεία της ως εκπρόσωπος εργαζομένων η Διοίκηση την «ξαναδιόρισε» στη θέση αυτή χωρίς καν την ανανέωση της εντολής των συναδέλφων εργαζόμενων, όπως ορίζει ο νόμος.

Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ καλεί την Δημοτική Αρχή να επανέλθει στην εγκεκριμένη από τον ΑΣΕΠ πρόσληψη των 23 εργαζόμενων μέσω ΕΣΠΑ γιατί μόνο μέσα από τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου, όπως έχει πολλάκις επαληθευτεί, μπορούν να προσφέρονται δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες προς τον Δημότη και να δημιουργούνται αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε όσους ορέγονται την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου ότι οι βλέψεις τους θα πέσουν στο κενό. Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τους αγώνες, διεκδικώντας παράλληλα προσλήψεις προσωπικού με αξιοκρατία και αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή, για δωρεάν και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες προς τον Πολίτη και Δημότη.

aftodoikisi

fylh aporim dystyxima

Ανετράπη απορριμματοφόρο στην λεωφόρο ΝΑΤΟ στο ύψος των Άνω Λιοσίων τα ξημερώματα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα ο 54χρονος υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Αλίμου, πατέρας τεσσάρων παιδιών, που επέβαινε να καταλήξει μερικές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου και διακομίσθηκε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:00 το πρωί όπου και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το βαρύ όχημα ανατράπηκε ενώ κινούνταν στην λεωφόρο.

Τα αίτια του δυστύχηματος διερευνά η τροχαία.

Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα μέσα σε μία εβδομάδα. Την περασμένη Παρασκευή ένας κωφάλαλος εργάτης του δήμου Ασπροπύργου είχε χάσει τη ζωή του πάλι στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε, ενώ συνάδελφός του τραυματίστηκε σοβαρά. Πρόκειται για το δυστύχημα για το οποίο η ΠΟΕ-ΟΤΑ έβγαλε ανακοίνωση μόλις χθες, ενώ ο δήμος Ασπροπύργου τηρεί ακόμη σιγή ιχθύος.

Για το περιστατικό έβγαλε ανακοίνωση το Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ.

giannakopoulos dimitris palmos

Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έρχεται να ταράξει τα πολιτικά νερά του Αλίμου. Ένα χρόνο μετά από την δήλωση ανεξαρτητοποίησής του από την Διοικούσα το Δήμο παράταξη μιλάει αποκλειστικά στον «ΠΑΛΜΟ» για το διάστημα που μεσολάβησε αλλά κυρίως για το τώρα.

Μας εξηγεί ότι η κίνηση που έκανε ένα χρόνο πριν έρχεται σήμερα να τον δικαιώσει, αναλύοντας τους λόγους φυσικά, και μοιράζεται μαζί μας τις πρώτες του σκέψεις για τον Άλιμο του 2019 – 2023. Έμπειρος όσο ποτέ κατέρχεται στον εκλογικό στίβο, επικεφαλής πλέον ομάδας συνεργατών του με σκοπό να προσφέρει στο Δήμο όσα κρίνει ότι δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα.
 
Χειμαρρώδης, τολμηρός αλλά και ευπρεπής καταθέτει το πολιτικό του στίγμα και καλεί τους συνδημότες του να τον κρίνουν, να τον συγκρίνουν και όσοι συμφωνούν μαζί του να του δώσουν την ευκαιρία της προσφοράς προς την πόλη, προς τους δημότες για ένα καλύτερο αύριο.

“Πάντα ήμουν «παρών» σε ότι αφορά το Δήμο Αλίμου. Πάντα είχα ενεργό ρόλο και άποψη την οποία δε δίστασα να εκθέσω σε κάθε περίσταση. Εκτιμώ ότι η διαδρομή μου στα κοινά, μου έχει δώσει τα εφόδια, τις εμπειρίες και τη γνώση να στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και να είμαι έτοιμος για ότι απαιτηθεί”.

[Π]: Κύριε Γιαννακόπουλε, έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που καταθέσατε την ανεξαρτητοποίηση σας από την διοικούσα το Δήμο παράταξη. Τότε αναπτύξατε τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Σήμερα ένα χρόνο μετά θα λέγατε ότι το έχετε μετανιώσει, ότι έχετε επιβεβαιωθεί; Κάτι άλλο;

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Σίγουρα επιβεβαιώθηκα κ. Φιλιπποπούλου που κατέθεσα την ανεξαρτητοποίησή μου από την διοικούσα παράταξη της οποίας ήμουν μέλος και θα έλεγα από τους βασικούς συντελεστές της νίκης στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Κατέθεσα τότε, Οκτώβριος ήταν, έξι βασικούς λόγους που ανεξαρτητοποιήθηκα. Ένα χρόνο μετά έχουν προστεθεί κι άλλοι λόγοι, πολλοί σοβαροί που δικαιώνουν την απόφασή μου αυτή.

Όπως θυμάστε ο πρώτος λόγος ήταν η επένδυση στο Ελληνικό. Από τότε έως σήμερα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα, δεν έχει καρποφορήσει καμιά διεκδίκησή μας. Οι συναντήσεις του κ. Δημάρχου με τα αρμόδια όργανα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα παρότι η συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ψήφισε θετικά υπέρ των διεκδικήσεων (όταν έφερε το θέμα ο κ. Δήμαρχος). Δυστυχώς ακολουθεί μια αναποτελεσματική πολιτική ως φαίνεται.

Δεν έχει φτιάξει μια ομάδα για αυτό το μεγάλο θέμα, προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος του και φυσικά αποτυγχάνει. Στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια του είπα ότι όπου κι αν πηγαίνει ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ, δεν του δίνουν σημασία. Η απάντησή του ήταν… «μα εγώ είμαι 1.95, δεν γίνεται να περάσω απαρατήρητος». Δεν είναι όμως έτσι. Εσείς έρχεστε συχνά στα δημοτικά συμβούλια.

Έχετε ακούσει τον κ. Δήμαρχο να πάρει καθαρή θέση υπέρ της επένδυσης; Εγώ όχι, δεν τον έχω ακούσει. Εάν δε θέλει την επένδυση να μας το πει καθαρά και ξάστερα. Προσωπικά για άλλη μια φορά λέω ότι είμαι υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό με ορισμένες όμως ενστάσεις, αρνητικές βεβαίως. Το καζίνο, τα πολυώροφα κτίρια (ουρανοξύστες), οι θέσεις στάθμευσης που θα γίνουν. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν τελειώσει το έργο. Που θα σταθμεύουν τα χιλιάδες αυτοκίνητα, από που θα διέρχονται για να μπουν στο χώρο, μήπως από το Δήμο μας;

Το μεγάλο αυτό έργο κατ’ εμέ ίσως φέρει ανάκαμψη στη χώρα μας που μαστίζεται από την μεγάλη οικονομική κρίση διότι όταν αρχίσει είναι γεγονός ότι θα δουλέψουν εκεί χιλιάδες εργαζόμενοι. Ποιος όμως θα βοηθήσει τη νεολαία του Αλίμου, τους άνεργους δημότες μας όταν ο Δήμαρχος δεν ξεκαθαρίζει την θέση του. Είστε υπέρ ή κατά της επένδυσης κ. Δήμαρχε;

Η οικονομική υπηρεσία δυστυχώς συνεχίζει να χρεώνει τέλη καθαριότητας σε δεκάδες δημότες μας που έχουν ακίνητο αλλά έχουν διακόψει την παροχή ρεύματος (με έγγραφο της ΔΕΗ). Παρότι έχει ψηφιστεί νόμος από τον Ιούνιο δεν τον εφαρμόζουν. Ας διαβάσουν τον ΠΑΛΜΟ, πρόσφατα είδα μια ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης που καλούσε τους δημότες του να έρθουν στον Δήμο για να τους διαγράψει τα ποσά. Έτσι κάνουν οι σοβαροί Δήμοι. Ενημερώνονται για τους νόμους που ψηφίζονται και ειδοποιούν τους δημότες τους.

Η ένταξη μιας μεγάλης έκτασης του Δήμου μας σε αρχαιολογική περιοχή αναστάτωσε τους κατοίκους και μείωσε την αγοραστική αξία των ακινήτων τους. Παρότι ο κ. Δήμαρχος είχε προσκληθεί επανειλημμένως, δεν προσήλθε στο Υπουργείο Πολιτισμού να υπερασπιστεί τα συμφέροντά των δημοτών. Αυτά που σας αναφέρω τα απέδειξα με έγγραφα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το 2014 ο κ. Δήμαρχος όφειλε να είχε στείλει τους υπηρεσιακούς φακέλους των εργαζομένων στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια για να γίνουν οι κρίσεις των προϊσταμένων. Γιατί δεν το έκανε; Τον εκφράζει τωρινή διοικητική δομή του Δήμου με αναπληρωτές;

Δεκάδες απευθείας αναθέσεις στα τεχνικά έργα. Αλήθεια κ. Δήμαρχε, γιατί πλέον δεν έχετε αρμόδιο Αντιδήμαρχο στην Τεχνική Υπηρεσία; Ενδεικτικά να αναφέρω την δημιουργία κυκλικής νησίδας τύπου roundabout στην οδό Δωδεκανήσου και Χαριλάου Τρικούπη που στοίχισε το εκπληκτικό ποσό των 8.700€.

Απευθείας αναθέσεις σε δικηγόρους και εξωτερικούς συνεργάτες ύψους 175.000 ευρώ έως σήμερα (στοιχεία από τη διαύγεια) και το κυριότερο; Χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για την πορεία των υποθέσεων αυτών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Οι μεγάλες σπατάλες κατ’ εμέ στην διοργάνωση των εκδηλώσεων, χριστουγεννιάτικων και αποκριάτικων εορτών. Μόνο η ενοικίαση πέντε αρμάτων για την παρέλαση κόστισε το εξωφρενικό ποσό των 8.000 ευρώ. Το ολικό ποσό στα χρόνια της τωρινής διοίκησης ξεπερνά το ποσό των 400.000 ευρώ.

Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας, η οποία εάν ψηφιζόταν θα κόστιζε στους Δημότες πολλά εκατομμύρια ευρώ. Με τους αγώνες των εργαζομένων και των συναδέλφων της αντιπολίτευσης καταφέραμε να παγώσουμε την εξέλιξη αυτή. Αν και κάτι μας λέει ότι ο κ. Δήμαρχος μπορεί να ξαναφέρει το θέμα προς συζήτηση. Ας τολμήσει…

Το φιάσκο της οδού Δωδεκανήσου όπου ο κ. Δήμαρχος έταζε στους καταστηματάρχες ότι ο δρόμος τους θα γίνει «Ερμού», γόνδολες και τρενάκια που θα φέρνουν τους τουρίστες από την επένδυση του Ελληνικού και την Μαρίνα Αλίμου. Στο Δήμο μας έχουμε το παράδειγμα της Θουκυδίδου με τις συνεχείς παρεμβάσεις, ατυχείς και πολυέξοδες.

Εάν δεν υπήρχαν η τράπεζα, το σούπερ μάρκετ και γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών η Θουκυδίδου θα ήταν ένας «νεκρός» δρόμος. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών – ιδιοκτητών απέρριψε το καταστροφικό σχέδιο της πεζοδρόμησης ή μονοδρόμησης της Δωδεκανήσου.

Θερινός Κινηματογράφος. Εγώ ψήφισα την δημιουργία του, όμως ψήφισα να γίνει σωστά δίχως πολεοδομικές παραβάσεις. Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο κατασκευής και το πρόστιμο διατήρησης; Θα τα χρεώσει στους δημότες ο κ. Δήμαρχος;

Και ένα ακόμη ζήτημα που πρόσφατα τονίστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο είναι η αγορά πινάκων για τη δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης. Είναι προκλητικό σε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης όπου πολλές οικογένειες και στο Δήμο μας δυσκολεύονται να βγάλουν τα προς το ζην. Εν μέσω αυτής της κρίσης ο κ. Δήμαρχος διάλεξε να αγοράσει 67 έργα τέχνης των οποίων η αξία αγγίζει τα 328.618€. Το θέμα ανέδειξε και πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα και ο κ. Δήμαρχος δεν πτοήθηκε.

Την επόμενη ημέρα αγόρασε πίνακα αξίας 4.300€ βέβαια και κάτι ψηλά και περιμένουν να πληρωθούν άλλοι δύο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έθετε κάποια ερωτήματα όπως: Η τιμή καθορίζεται από ιδιώτες εκτιμητές; Δεν υπάρχει για εσάς κ. Δήμαρχε η σχολή καλών τεχνών; Δεν υπάρχει εκτιμητής του Δημοσίου; Πως γίνεται η διαδικασία από τον ενδιαφερόμενο; Όπως πληροφορήθηκα από Δήμαρχο γειτονικού Δήμου, η πινακοθήκη που έκανε στον Δήμο του δεν στοίχισε τίποτα διότι τα έργα είναι προσφορά των δημοτών – καλλιτεχνών. Εσείς κάνατε έκκληση στους δημότες – καλλιτέχνες να σας φέρουν έργα τους ΔΩΡΕΑΝ; Και το σημαντικότερο: Πρώτα βρίσκουμε το χώρο – κτίριο και ύστερα το εξοπλίζουμε.

Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω υπόψιν ξανά το πόσο επικίνδυνο έχει γίνει το κρηπίδωμα στην παραλία. Χρήζει άμεσης προσοχής καθώς ενέχει κινδύνους για θανατηφόρο συμβάν.

“Ο τρόπος λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου έχει απομακρυνθεί από τις δημοκρατικές διαδικασίες”.

[Π]: Είστε από τους πρώτους ανθρώπους που πίστεψαν τον Ανδρέα Κονδύλη και συστρατευθήκατε μαζί του. Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση τότε και πόσο εύκολη σήμερα με την απόφαση διαχωρισμού των θέσεων σας;

Δ.Γ.: Ναι αυτό είναι αλήθεια. Συστρατεύθηκα τότε, όμως αμέσως μετά τις εκλογές ο κ. Κονδύλης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Ένας παλιός αντιδήμαρχος στο Δήμο μας μου είχε πει «δώσε εξουσία στον άνθρωπο και τότε θα καταλάβεις τον πραγματικό του χαρακτήρα». Τον θυμήθηκα αμέσως. Όταν πήρα τηλέφωνο αμέσως μετά τις εκλογές τον κ. Δήμαρχο και του είπα ότι πρέπει να τον δω για μια εξέλιξη στο Ελληνικό, εκείνος μου είπε «κλείσε ραντεβού».

Τα ξέχασε όλα. Ξέχασε ότι αν δεν ήταν ο Γιαννακόπουλος κι ένας άλλος συνάδελφος – θα το αναφέρω για την ιστορία, εννοώ τον κ. Δημάκη – ο κ. Κονδύλης θα ερχόταν τρίτος, μπορεί και τέταρτος στην εκλογική αναμέτρηση του 2014.

[Π]: Αποκλείεται την περίπτωση να ενώσετε ξανά τις δυνάμεις σας;

Δ.Γ.: Ότι είναι για το καλό του Δήμου Αλίμου θα με βρίσκει υπέρμαχο και αυτό αποδεικνύω και με την τωρινή μου στάση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπου αν και ανεξάρτητος, υπερψηφίζω τα όσα εγώ κρίνω ως θετικά για το Δήμο και καταψηφίζω εκείνα που δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Βέβαια δε σας κρύβω ότι η συμπεριφορά του κ. Κονδύλη με είχε πληγώσει και δύσκολα θα με κάνει να συνεργαστώ μαζί του. Εκτός κι αν αλλάξει

[Π]: Σήμερα που σας βρίσκουμε; Στον ανεξάρτητο κ. Γιαννακόπουλο ή στον Γιαννακόπουλο και την παράταξη του; 

Δ.Γ.: Δημιουργούμε με φίλους και συνεργάτες μια ενωτική κίνηση, έναν συνδυασμό ανεξάρτητο που θα ενώνει. Χωράνε όλοι πλην των άκρων. Μην θέλετε όμως να τα μάθετε όλα τώρα…

[Π]: Ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει. Πόσο έτοιμος είσαστε για μια εκλογική αναμέτρηση; 

Δ.Γ.: Πάντα ήμουν «παρών» σε ότι αφορά το Δήμο Αλίμου. Πάντα είχα ενεργό ρόλο και άποψη την οποία δε δίστασα να εκθέσω σε κάθε περίσταση. Εκτιμώ ότι η διαδρομή μου στα κοινά, μου έχει δώσει τα εφόδια, τις εμπειρίες και τη γνώση να στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και να είμαι έτοιμος για ότι απαιτηθεί.

“Το αποτέλεσμα των επόμενων δημοτικών εκλογών θα κριθεί από το εάν ευοδωθούν οι προτάσεις – διεκδικήσεις του κ. Δημάρχου στα μεγάλα θέματα του Δήμου, βλ. Ελληνικό κατά μεγάλο ποσοστό”.

[Π]: Όλοι λένε ότι ο Κλεισθένης είναι το σύστημα των συνεργασιών. Εσείς με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε και με ποιους όχι;

Δ.Γ.: Δεν καταψήφισα το νομοσχέδιο όταν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο διότι με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά σημεία. Ψήφισα «λευκό» διότι αναφερόταν στο πράσινο ταμείο και συγκεκριμένα έθετε κρατήσεις τις οποίες εγώ θεωρώ παράλογες και επιπλέον επιβάρυνση για τους δημότες (φορολογία). Ένα μεγάλο πρόβλημα που λύνει ο Κλεισθένης είναι των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν έχουν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και το έλυσε ο π. Υπουργός κ. Σκουρλέτης. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω ότι στο Δήμο μας ακόμη δεν έχουν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι σχετικώς.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν δημοτικοί σύμβουλοι με αποδοχή και ψήφους που έχουν πάρει 500 σταυρούς να μην είναι στο δημοτικό συμβούλιο και να είναι εκείνοι που έλαβαν 150. Είναι και άδικο και κατακριτέο.

Ο Κλεισθένης είναι ένα σύστημα συνεργασιών και όπως σας προανέφερα στο συνδυασμό που ετοιμάζω – πρώτα ο Θεός – χωράνε όλοι πλην των άκρων. Βέβαια, στο Δήμο Αλίμου βλέπουμε πως ο κ. Δήμαρχος εφαρμόζει τον Κλεισθένη νωρίτερα καθώς όλα τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου τα ψηφίζει ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής και Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

[Π]: Η εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο σας ικανοποιεί; 

Δ.Γ.: Με πληγώνει όλο και πιο πολύ. Ο τρόπος λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου έχει απομακρυνθεί από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Σε μια θέση που έχουν διατελέσει Πρόεδροι οι κ.κ. Πέτσας, Κίτσιος, Ορφανός κ.α. άνθρωποι με εμπειρία και με πολύχρονη προσφορά στα δημοτικά δρώμενα. Ο νέος Πρόεδρος δυστυχώς κατ’ εμέ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Τον καλώ να διαβάσει τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. και σας αναφέρω ενδεικτικά ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δε μου έδωσε το λόγο, παρανόμως, για να τοποθετηθώ όταν δημότης μας είχε φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης για τον θόρυβο γνωστού κέντρου της παραλίας καθώς επίσης, και όταν ζήτησα το λόγο επί προσωπικού όταν αντιδήμαρχος αναφέρθηκε προσβλητικά σε εμένα, ονομαστικά, αρνήθηκε να μου δώσει πάλι το λόγο λέγοντας ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Και να σας θυμίσω επίσης όσα ειπώθηκαν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. όταν η παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» κατηγόρησε τον Πρόεδρο για αλλοίωση απόφασης δημοτικού συμβουλίου. Τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Επιπλέον να θυμίσω την επιστολή που είχε στείλει ο Πρόεδρος σε συνεργασία με τον Δήμαρχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τις παρουσίες – απουσίες των δημοτικών συμβούλων, ακόμη και για τους δικαιολογημένους με θέματα υγείας. Ήταν η κίνηση αυτή όνειδος και με ώθησε στο να διαχωρίσω τη θέση μου από τη Διοίκηση πιο άμεσα.

[Π]: Πιστεύετε ότι ο Άλιμος θέλει περαιτέρω παρεμβάσεις για να καλυτερέψει την ποιότητα ζωής και ποιες είναι αυτές;

Δ.Γ.: Δυστυχώς, έργα ουσίας δεν έχουν γίνει στο Δήμο μας. Η καθημερινότητα αποδεικνύει τις ελλείψεις σε αυτά. Να αναφερθώ εν τάχει στο πρόβλημα στάθμευσης στο Κάτω Καλαμάκι. Στην έλλειψη μεγάλου και κλειστού χώρου στάθμευσης οχημάτων του Δήμου κάτι που έπραξε όμορος Δήμος με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Το χιλιοειπωμένο από τον Δήμαρχο 2ο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και πολλά ακόμη τα οποία θα αποκαλύψω σύντομα στην παρουσίαση του προγράμματός μας.

[Π]: Έχετε σκοπό να συμπεριλάβετε στο εκλογικό σας πρόγραμμα έργα που θα αναδείξουν τον Άλιμο και θα τον κάνουν ένα Δήμο πρότυπο-υπόδειγμα;

Δ.Γ.: Βεβαίως θα συμπεριλάβουμε στο εκλογικό μας πρόγραμμα έργα που θα αναδείξουν τον Άλιμο. Μη ζητάτε όμως να τα μάθετε όλα τώρα. Θα τα αποκαλύψουμε σύντομα για να κατοχυρώσουμε και τις ιδέες μας.

[Π]: Όταν ο ψηφοφόρος σταθεί μπροστά στην κάλπη γιατί να ψηφίσει Γιαννακόπουλο και όχι κάποιον άλλο;

Δ.Γ.: Τα δώδεκα χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος εκτιμώ πως έχω δείξει τα θετικά μου σημεία τα οποία υπερτερούν των όποιων αρνητικών όλοι μας μπορεί να έχουμε. Το 2007 ίδρυσα την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή (Διοίκηση Ορφανού). Όντας Αντιδήμαρχος Πόλης έφερα το σύστημα απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Είμαστε από τους πρώτους Δήμους της ΝΑ Αττικής στο θεσμό αυτό και όμως σήμερα δεκάδες αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες είναι παρατημένα στους δρόμους του Δήμου μας, συγκεντρώνοντας σκουπίδια από κάτω τους.

Στη συνέχεια, στην Προεδρεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών νομίζω ότι το έργο μου μιλάει από μόνο του. 30 μήνες, δυόμισι χρόνια συνεχούς προσπάθειας. Λειτούργησα επί των ημερών μου τον παιδικό σταθμό της οδού Καλαμακίου. Έφτιαξα χωρίς να επιβαρυνθεί το ταμείο του Δήμου, με προσφορές από φίλους και δημότες τον παιδικό σταθμό της οδού Γερουλάνου.

Θυμάμαι ότι την κουζίνα την έφτιαξε ένας «παππούς» από την Σπάρτη – να είναι καλά και τον ευχαριστώ για ακόμη μια φορά. Λειτούργησα τον παιδικό σταθμό της οδού Παπανδρέου όπου εξυπηρετούσε παιδάκια της περιοχής. Επί των ημερών μου φιλοξενήσαμε όλα τα παιδιά των δημοτών και των κατοίκων. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει στο δήμο μας και απ’ ότι γνωρίζω στην πλειοψηφία των δήμων της Αττικής.

Συνεχή σεμινάρια και ομιλίες με προσωπικότητες για την εκπαίδευση του προσωπικού κ.α. Δε θα κατάφερνα όμως τίποτα από αυτά εάν δεν είχα και την βοήθεια των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στην τεχνική υπηρεσία. Τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Σας αναφέρω επίσης την ημέρα που παρέδωσα στον νέο Πρόεδρο οι καταθέσεις του νομικού προσώπου στην τράπεζα ανήρχοντο στο ποσό 1.350.000 ευρώ.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμη, όμως όπως με γνωρίζουν καλά και οι δημότες, είμαι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων. Εύχομαι και αυτή τη φορά να σταθούν στο πλευρό μου και να μου δώσουν τη δύναμη να το αποδείξω ξανά.

[Π]: Θα θέλατε να προσθέστε κάτι ακόμη;

Δ.Γ.: Θα ήθελα να συγχαρώ την οικογένεια του «Παλμού» που διατηρεί υψηλό δημοσιογραφικό επίπεδο και μας ενημερώνει με αξιοπρέπεια και εγκυρότητα για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας αλλά και στα Νότια Προάστια γενικότερα. Εύχομαι να συνεχίσετε την καλή δουλειά και να τη διατηρήσετε στα υψηλά επίπεδα που μας έχετε συνηθίσει.

ΠΑΛΜΟΣ Γλυφάδας

Περισσότερα Άρθρα...