orfanos

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Αλίμου, της παράταξης του Θάνου Ορφανού, Ανδρέα Κονδύλη, και τα όσα ελέχθησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αλίμου εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΘΑΝΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ

«Με απόλυτο σεβασμό στους πολίτες του Αλίμου, τιμώντας τη θεσμική θέση την οποία υπηρετώ, με αταλάντευτη πίστη στις αρχές μου, επιθυμώ να σας ενημερώσω.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κονδύλης, με γραπτή του δήλωση, αποχώρησε από την παράταξη μας «Άλιμος, εδώ ζούμε». Στο εξής θα λειτουργεί ανεξάρτητα, κάτι άλλωστε που το επεδίωκε ...

Στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, 11 Απριλίου 2013, διάβασε επιστολή στην οποία επικαλέστηκε «πολιτικές διαφωνίες», για να δικαιολογήσει την απόφασή του. Προσπάθησε να παραπλανήσει. Έκρυψε την αλήθεια. Δεν βρήκε το ψυχικό σθένος να είναι ειλικρινής.
Απέκρυψε τα πραγματικά γεγονότα τα οποία αποκαλύπτουν τις όψιμες διαφωνίες του.

Την 1η Απριλίου ο κ. Κονδύλης χάνοντας ολοκληρωτικά την ψυχραιμία του, μετά από διαφωνία που είχε με δημοτικό σύμβουλο, δημιούργησε εντονότατο φραστικό επεισόδιο, έξω από το γραφείο Δημάρχου, ενώ απουσίαζα, επιδεικνύοντας ανάρμοστη συμπεριφορά. Φώναζε, έβριζε και αναφερόταν με υποτιμητικά σχόλια κατά των συναδέλφων του δημοτικών συμβούλων, όπως και κατά αντιδημάρχου που ήταν παρών.

Ακόμα χειρότερα, αναφέρθηκε παρουσία πολιτών και υπαλλήλων του Δήμου με χυδαίους χαρακτηρισμούς, ηθικά και πολιτικά ανεπίτρεπτους, στο πρόσωπό μου, προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά μου και τον θεσμό που υπηρετώ.

Δεν τόλμησε να πει πως επί μία εβδομάδα δεν απαντούσε στις επανειλημμένες προσκλήσεις μου για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις «ενώπιος ενωπίω». Η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη. Παντελώς ξένη προς το ήθος των μελών της παράταξής μας. Γι' αυτό του ζήτησα την παραίτησή του, τη Δευτέρα 8 Απριλίου. Αφού απέτυχε να τη ματαιώσει, διαπραγματευόμενος τη μετάθεσή της στο ...μέλλον, την κατέθεσε, τελικώς, στις 11 Απριλίου.

Επιχειρώντας τη δημιουργία εντυπώσεων κατά την προαποφασισμένη και προγραμματισμένη «ηρωική του έξοδο», ανακάλυψε (!) και επικαλέστηκε ζητήματα στα οποία τάχα κάναμε λάθη. Στα οποία ολιγωρήσαμε και σε άλλα που δεν «τα κάναμε σωστά». Αν έλεγα ότι ποτέ δεν κάναμε λάθη δεν θα ήμουν ειλικρινής. Αλλά στα αλήθεια τώρα τα θυμήθηκε; Λησμόνησε πως τόσα χρόνια είχε τον πρώτο λόγο και ασκούσε διοίκηση από καθοριστικές θέσης ευθύνης; Λησμόνησε ότι ως αντιδήμαρχος, όλα αυτά τα χρόνια, είχε σε όλα τα θέματα λόγο, συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους, ενώ πολλά από αυτά τα χειρίστηκε ο ίδιος;

Ξέχασε να αναφερθεί στα δικά του λάθη και τις δικές του παραλείψεις, που πολλές φορές κατ΄ ιδίαν του επισήμαινα. Με πόση άραγε ευκολία προσπαθεί να ακυρώσει την κοινή μας πορεία; Ουδέποτε διατύπωσε δημόσια ή σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις, με εμένα ή άλλο συνάδελφο του, την παραμικρή διαφοροποίησή του σε οποιαδήποτε ζήτημα, μικρό ή μεγάλο.

Σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους, για τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας, εμείς δουλεύουμε συλλογικά. Για να μπορούμε, μέσα από τις αντιξοότητες που δημιούργησε ο οικονομικός στραγγαλισμός και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να αντεπεξέλθουμε στην αποστολή μας. Ο κ. Κονδύλης, όμως, προτίμησε το «εγώ».
Βιώναμε, καιρό τώρα, την αποκλίνουσα πορεία του. Βλέπαμε να χαράζει την προσωπική του στρατηγική. Ήταν ολοφάνερο ότι απέβλεπε στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη φυγή του.

Αντί να πορευθεί με υπομονή και συλλογικότητα, υπέκυψε στην αδυναμία του. Καθοδηγήθηκε από το πάθος της δεδηλωμένης φιλοδοξίας του, εγκαταλείποντας για ίδιο συμφέρον την παράταξη που τον ανέδειξε και του έδωσε πολιτική οντότητα.

Είναι θεμιτή η φιλοδοξία καθενός. Δεν μπορεί να είναι ανεκτή, όμως, η ματαιοδοξία, η έλλειψη μέτρου, η αλαζονεία και ο αρχηγισμός.
Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω. Δεν μπορώ να έχω τον ίδιο βηματισμό μαζί του. Δεν μπορώ παρά μόνο να συνεχίσω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Αυτό έμαθα. Αυτό ξέρω. Γι΄ αυτό με εμπιστεύεστε.

Και είναι δέσμευση τιμής για μένα να μην σας απογοητεύσω. Δεν θα το κάνω. Εμείς συνεχίζουμε, με την ίδια αγωνία και το ίδιο ενδιαφέρον, για τα καθημερινά προβλήματα που οφείλουμε να λύσουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Θα τηρήσω τις δεσμεύσεις μου απέναντί σας, με προσήλωση στο συμφέρον του Δήμου Αλίμου και στα δικά σας συμφέροντα, στο δίκαιο των συμπολιτών μου.

Παραμένω δίπλα σας. Μαζί θα πετύχουμε»!