Τους πυροβόλησε και κατάφερε να γλυτώσει

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άλιμο, στην οδό Ποσειδώνος 1, σε γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

Δυο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή πυροβόλησαν εναντίον 50χρονου επιχειρηματία, ο οποίος όμως ανταπέδωσε στα πυρά.

Οι δράστες αιφνιδιάστηκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν υπάρχει τραυματισμός, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για τον Αιμίλιο Κοτσώνη, ιδιοκτήτη της εταιρείας ΜΕΚΟ, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, που παίζει ενεργό ρόλο σε θέματα που έχουν να κάνουν με το τμήμα προμηθειών κι όχι μόνο, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός!.

Στον τόπο τής επίθεσης βρίσκονται αστυνομικοί της Ασφάλειας και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας, που ερευνούν την υπόθεση.

Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί ο Δήμος Αλίμου στον χώρο των δημοτικών Ιατρείων (Λεωφόρος Καλαμακίου και Ερεχθείου 72, 1ος όροφος).

Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι Αλίμου οι οποίοι έχουν χαμηλό ατομικό η οικογενειακό εισόδημα και στερούνται κοινωνικής ασφάλισης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους δωρεάν, εφόσον είναι διαθέσιμα στο Κοινωνικό Φαρμακείο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 16:00.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210. 9886947 και 210. 9886950.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Κοινωνικό Φαρμακείο είναι:
1. Αίτηση του ενδιαφερομένου.
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3. Κάρτα ή κάρτες ανεργίας σε ισχύ.
4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.
5. Αντίγραφο του Ε1 και Ε9 ή βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ περί μη υποχρέωσης καταβολής δήλωσης.
5. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο έγγραφο για την απόδειξη της κατοικίας.
6. Κοινωνική έρευνα, η οποία συνοδεύεται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για να πιστοποιείται η αναπηρία ή η αρρώστια ή η διάσταση ή η μονογονεϊκότητα ή η πολυτεκνία κ.α.

Με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου δε μπορούν να διατίθενται σε ωφελούμενους φάρμακα που απαιτούν ειδική ιατρική συνταγή ή που διατίθενται μόνο κατά τη διάρκεια νοσηλείας, καθώς και αντικαρκινικά και ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

aftodioikisi

Ο Ανδέας Κονδύλης θα ανακοινώσει τη δημιουργία της νέας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησής του για τον Άλιμο το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν τα ονόματα 25 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Τα νέα και ικανά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης βγαίνουν δυναμκά μπροστά, με φρέσκες ιδέες, μακρυά από κομματικές και λοιπές εξααρτήσεις, δίνοντας μια νέα θετική και ευοίωνη προοπτική για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και όχι μόνο!

Η πρόσκληση του Ανδρέα Κονδύλη:

Eλάτε, να μας γνωρίσετε. Ο Ανδρέας Κονδύλης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να διεκδικήσουν μια δυναμική παρουσία στα πράγματα της πόλης.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στο δημοτικό θέατρο “Κάρολος Κουν”(οδός Υψηλάντους και Θησείου) θα αναγγελθεί η δημιουργία της νέας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησής μας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το συγκρότημα τζαζ “LMI”.

΄Ώρα έναρξης 20:00 μ.μ ακριβώς.

Σας περιμένουμε, Ανδρέας Κονδύλης.

 

Παραιτήθηκαν οι δημοτικοί του σύμβουλοι Aλίμου Αναστασία Σιμητροπούλου και Δημήτρης Δημάκης, με την πρώτη εξ αυτών να καταγγέλλει δημόσια τον δήμαρχο Αλίμου κ. Θάνο Ορφανό: 

 
για “λήψη αποφάσεων με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που είχε ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο” για “μη σφράγιση Υγειονομικών Καταστημάτων (βλέπε Bolivar), χωρίς αιτιολογία και σε πλήρη αντίθεση με τη γνωμοδότηση της δικηγόρου του Δήμου” για “άρσεις απαλλοτριώσεων με ελλιπή και σκοτεινά σημεία” ενώ καταγγέλει πως “Ακτή του Ήλιου” έχει στη διάθεσή της τα ονόματα και προσωπικά στοιχεία των δημοτών και εκδίδει κάρτες εισόδου για την παραλία σε όποιον και όπως η επιχείρηση αποφασίσει.
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝ. ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΙΜΟΥ
 

Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Συνάδελφοι,

Ως νέος άνθρωπος, πριν από 3 χρόνια περίπου, ένιωσα την ανάγκη να συμμετάσχω ενεργά σε μία κοινή προσπάθεια για την πόλη μας. Ανταποκρίθηκα, λοιπόν, στο κάλεσμα του Δημάρχου και συμπαρατάχθηκα στη δημοτική του κίνηση.

Στην πορεία της θητείας μας, όμως, συνέβησαν γεγονότα, τα οποία δυστυχώς με απογοήτευσαν και αναγκαστικά με οδήγησαν στη σημερινή μου απόφαση.

Αντιμετώπισαμε φαινόμενα που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνουν ανεκτά, όπως ενδεικτικά: 
- η εμφάνιση αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που είχαμε ψηφίσει, καθώς και 
- η μη σφράγιση Υγειονομικών Καταστημάτων.

Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα, παρόλο που εμπίπτει σε πεδίο ευθύνης μου (ως υπεύθυνη καταστημάτων), ουδέποτε ενημερώθηκα για την πρόσφατη Απόφαση 273/2013 της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η μη σφράγιση γνωστού παραλιακού κέντρου. Μία απόφαση χωρίς αιτιολογία και σε πλήρη αντίθεση με τη γνωμοδότηση της δικηγόρου του Δήμου.

Ενημέρωση δεν υπήρχε επιπλέον ούτε σε σοβαρά θέματα περιουσίας του Δήμου, όπως για παράδειγμα: 
- η λειτουργία της ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε. και
- οι άρσεις απαλλοτριώσεων με ελλιπή και σκοτεινά σημεία.

Όσον αφορά την εσωτερική λειτουργία της δημοτικής μας ομάδας, η ανυπαρξία συνοχής και πολιτικής ενότητας ήταν συχνό φαινόμενο. Κάθε διαφορετική άποψη αντιμετωπιζόταν εχθρικά και γινόταν στόχος επιθέσεων, αντί η Ομάδα μας να είναι ένα συλλογικό όργανο με ενημέρωση, ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων με βάση το συμφέρον του δημότη.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζω τη λύπη μου και για την συμπεριφορά του κ. Δημάρχου εναντίον μου κατά τη σημερινή μας συνάντηση. Αντί να σεβαστεί την έντιμη στάση μου απέναντί του και τους πολιτικούς προβληματισμούς μου, επεχείρησε μια έντονη επίθεση σε βάρος μου με ανυπόστατες κατηγορίες.

Κύριοι συνάδελφοι,

Ο Δήμος πρέπει να αποτελεί το θετικό παράδειγμα. Εκλεγήκαμε για να υποστηρίζουμε το συμφέρον του δημότη και της κοινωνίας και όχι το προσωπικό ή πολιτικό μας συμφέρον. 

Αδιαφορήσαμε παντελώς ακόμα και για όσα είχαμε στη διάθεσή μας και κοσμούν την πόλη μας: 1,5 χρόνο κλειστό το Γήπεδο Τραχώνων, το ίδιο και το Κολυμβητήριο, που λειτουργεί χωρίς άδεια. Στο Κολυμβητήριο μάλιστα παρουσιάστηκε και το απαράδεκτο φαινόμενο παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας.

Επιτρέψαμε στο κάθε συμφέρον να λειτουργεί χωρίς όρια και έλεγχο. Δεν είναι τυχαίο ότι Ιδιωτική Επιχείρηση , έχει στη διάθεσή της τα ονόματα και προσωπικά στοιχεία των δημοτών και εκδίδει κάρτες εισόδου για την παραλία σε όποιον και όπως η επιχείρηση αποφασίσει.

Η δυσαρέσκεια μου για όλα τα παραπάνω ήταν γνωστή στη δημοτική μας ομάδα, καθώς συχνά αναγκαζόμουν είτε να διαφοροποιούμαι με την ψήφο μου, είτε να απουσιάζω από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Είχα δηλώσει από την αρχή, και το δηλώνω και τώρα, ότι δεν είμαι και δε θα γίνω επαγγελματίας της πολιτικής.

Πιστεύω στη συλλογική προσπάθεια, αλλά είμαι και υποστηρικτής της αλήθειας και της νομιμότητας.

Λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας δε μπορώ πλέον ούτε να σιωπήσω, ούτε και να ανεκτώ άλλες νοσηρές καταστάσεις.

Αν και νέα, έχω μάθει να μη ρίχνω τις ευθύνες στους άλλους. Σήμερα, λοιπόν, αναλαμβάνω τις δικές μου:
Αποχωρώ από τη δημοτική παράταξη του κ. Δημάρχου για να μπορώ, όπως είχε πει και ο ίδιος στις προγραμματικές δηλώσεις του, να «έχω το δικαίωμα να κοιτάζω το δημότη στα μάτια, με ήσυχη τη συνείδηση μου».

Παραμένω ανεξάρτητο μέλος στο δημοτικό συμβούλιο και στις επιτροπές που το Σώμα με έχει ορίσει.
Επιτρέψτε μου, τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους συναδέλφους μου, ιδίως όσους με υποδέχτηκαν και με στήριξαν.

Εξακολουθώ να ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο, υγιές και δημιουργικό.

Άλιμος, 4.10.2013
Με εκτίμηση,

Αναστασία Σιμητροπούλου
Δικηγόρος – Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου

 

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις Εορταστικές Εκδηλώσεις των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Βυζαντινό εκκλησάκι του κτήματος Τραχώνων απευθύνει ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός.

Ως γνωστόν η ιδιοκτήτρια εταιρία Μάκρο αρνείται την πρόσβαση στο μοναδικό διασωσμένο και χαρακτηρισμένο ως Βυζαντινό μνημείο του Αλίμου και των Νοτίων Προαστίων τόσο στους πολίτες, όσο και στην μαθητική κοινότητα της περιοχής μας.

Έφτασε δε να αρνηθεί την είσοδο και σε καθηγητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Και αυτά παρά την σχετική επιστολή του Δημάρχου, που δεν απαντήθηκε ποτέ, παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές και διαμαρτυρίες, κατοίκων, εκκλησίας και φορέων, τόσο προς την ιδιοκτήτρια εταιρία, όσο και προς τις Αρμόδιες Αρχές και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων 20 και 21 Νοεμβρίου 2013, καθώς και η σχετική συζήτηση του ζητήματος στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2013, πρέπει να αποτελέσουν ισχυρή απάντηση των πολιτών του Αλίμου, στην άρνηση πρόσβασης, έστω και κατά συγκεκριμένα διαστήματα στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013: 16.00-17.00: Πανηγυρικός Εσπερινός 
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013: 7.00-9.30 (πρωί): Όρθρος-Θεία Λειτουργία 
16.00-17.00: Εσπερινός-Παράκληση-Λιτανεία

Η είσοδος θα γίνεται από την οδό Μεγάλης του Γένους Σχολής (προέκταση οδού Θεομήτορος, απέναντι από το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο).

Μετά την ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών του συμβούλων Δημάκη και Σιμητροπούλου ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωσή του:

"Με την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Δημήτρη Δημάκη και της κας Αναστασίας Σιμητροπούλου δηλώνω ότι, ούτε ο μεν στην επταετή παρουσία του, ούτε η δε στην πολύ σύντομη θητεία της στα κοινά του Δήμου μας έθεσαν ποτέ ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες για επιλογές μας στη Διοίκηση του Δήμου.

Η σημερινή τους κίνηση δεν πείθει και είναι φανερό στον καθένα ότι πρόκειται για πρόφαση προκειμένου να δικαιολογήσουν προσωπικές τακτικές, σχεδιασμούς και φιλοδοξίες.

Το γεγονός ότι επέλεξαν να ανεξαρτητοποιηθούν την ημέρα παρουσίασης και ψήφισης του ισολογισμού του Δήμου, ο οποίος έχει θετικότατα αποτελέσματα, δείχνει ακριβώς την πρόθεση να αποπροσανατολίσουν τους δημότες υποβαθμίζοντας το επίπονο και επιτυχές έργο μας.

Στην πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι εύκολες λύσεις, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι τακτικισμοί δεν πείθουν κανένα.

Η παράταξη ΑΛΙΜΟΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ συνεχίζει ενωμένη και απερίσπαστη το έργο της και καλεί τους συνδημότες μας να εμπιστευθούν με το πολιτικό τους αισθητήριο την εντιμότητα, το ήθος και τη μεγάλη προσπάθεια όλης της παράταξης, μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον.

Διαφοροποιήσεις εκ του ασφαλούς δεν υπάρχουν.

Γι΄ αυτό θα ανέμενε κανείς οι πρώην συνεργάτες μας να παραδώσουν και τις θέσεις που απέκτησαν με την ένταξή τους στην παράταξη ΑΛΙΜΟΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ, όταν αυτή επανεξελέγη από τον λαό του Αλίμου με το πρωτοφανές ποσοστό του 62%.

Επιλέγουμε να μιλάμε λίγο και να δουλεύουμε πολύ, γιατί σωτήρες δεν υπάρχουν πια". 

syllipsi

Δυο άνδρες αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 22 και 26 ετών, συνελήφθησαν από την Αστυνομία με την κατηγορία της διάπραξης ενόπλων ληστειών.

Αναζητείται 24χρονος ομοεθνής συνεργός τους για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες τον Μάρτιο είχαν διαπράξει στην περιοχή του Αλίμου δύο ληστείες με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας.

Πρώτα απείλησαν τρεις 19χρονους, χτύπησαν τους δύο από αυτούς στο κεφάλι και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια λήστεψαν υπάλληλο περιπτέρου αρπάζοντας 150 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Περισσότερα Άρθρα...