kondylis andreas

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Αγαπώ τον Άλιμο» σας προσκαλούν στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της την Παρασκευή 11 Απριλίου, στις 8 μ.μ. στην οδό Δωδεκανήσου 47.

Ο μεγάλος αγώνας για αλλαγή σελίδας στην πόλη μας, συνεχίζεται με μεγαλύτερη δυναμική και αγάπη για την αναγέννηση του Αλίμου. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Αγαπώ τον Άλιμο» θέτει τις βάσεις για να δώσει μια νέα προοπτική στο Άλιμο

Στην τελετή εγκαινίων θα παρουσιαστούν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης, ενώ λίγο πιο νωρίς και πιο συγκεκριμένα στις 7 μ.μ., θα διεξαχθεί το μπαζάρ πλεκτών με δημιουργήματα που οι γυναίκες του Αλίμου πρόσφεραν γενναιόδωρα για την οικονομική ενίσχυση του ξενώνα μονογονεϊκών οικογενειών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εδρεύει στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ στους Αμπελόκηπους.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε, είναι αναγκαία η συστράτευση και η κοινή δράση όλων μας.
Σας περιμένουμε για να γνωριστούμε και να σας γνωρίσουμε τις ξεκάθαρες θέσεις της κίνησης μας για ένα καλύτερο Άλιμο!

Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 47 (δίπλα στο Ταχυδρομείο) • Τηλέφωνα: 210 9921034 – 210 9921035

alimos anw katw

Δυο καθόλα αγαπημένα αδέλφια δεν χωρίζουν ειρηνικά μόνο τις κληρονομιές τους. 

Χωρίζουν και τις παρατάξεις τους. Αυτό ακριβώς συνέβη και στον Δήμο Αλίμου Αττικής.
 
Η καθηγήτρια Ελένη Μπελιά είναι υποψήφια δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο αδελφός της Γιάννης Μπελιάς, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, βλέπει κάπως πιο πρακτικά την όλη υπόθεση της πολιτικής και θέτει υποψηφιότητα με την δημοτική παράταξη του Νίκου Τσαπαρλή που υποστηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία.
 
Όπως και να ναι κάποιοι, έστω και παροδικοί μπελάδες θα προκύψουν στην οικογένεια  Μπελιά στον ωραίο Δήμο των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας.!

kondilis andreas

Με επιστολή του προς τους δημότες ο 36χρονος υποψήφιος Δήμαρχος Aλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αιτιολογεί πλήρως την απόφασή του να διεκδικήσει τη Δημαρχία, ως ανεξάρτητος υποψήφιος. 

Η επιστολή του Ανδρέα Κονδύλη

Από το 2003, που για πρώτη φορά εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος, μέχρι σήμερα, δέκα χρόνια σχεδόν, υπηρέτησα τον Δήμο Αλίμου. Για έξι χρόνια συμμετείχα στη Δημοτική Αρχή του τωρινού Δημάρχου Αλίμου ως απλός δημοτικός σύμβουλος, αλλά και ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2007-8), ως Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών (2009-10) και ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών (2011-13).

Μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία ενεργού συμμετοχής μου στα κοινά, συνειδητοποίησα πόσο οι κομματικοί μηχανισμοί δεν άφηναν τους Δήμους να αυτονομηθούν και να χειραφετηθούν. Από την άλλη πλευρά, καθώς η οικονομική κρίση έκανε πολλούς μύθους να καταρρέουν, αναδεικνυόταν η ανάγκη για σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η μεταρρύθμιση έπρεπε λοιπόν να αρχίσει από την πόλη, από τον Δήμο, από το θεσμό που είναι ο πιο κοντινός στον πολίτη.

Γι’ αυτό:

● Κατεβαίνω ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, επειδή η ανεξαρτησία δεν είναι μια γενική, αφηρημένη και α-πολιτική στάση. Αντίθετα, η ανεξαρτησία είναι μια υπεύθυνη πολιτική επιλογή, καθώς έννοια μας είναι οι πραγματικές ανάγκες της πόλης και όχι οι κομματικές σκοπιμότητες. Θέλουμε να ασχολούμαστε με τις ανάγκες της πόλης και όχι με κομματικά ζητήματα.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος, γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισα κανέναν πολίτη ανάλογα με την κομματική του τοποθέτηση. Επιπλέον, ποτέ μου δεν δίστασα να συγκρουστώ με όποιον πίστευα ότι λειτουργούσε σε βάρος του τόπου μας, σε βάρος του Αλίμου, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκε. Αρκεί να σας θυμίσω τη σφοδρή μου σύγκρουση με το νυν Δήμαρχο για τα οργανωτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα του Δήμου μας.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος γιατί θέλω να εκπροσωπώ τα συμφέροντα του Αλίμου και των Αλιμιωτών και όχι του οποιουδήποτε κόμματος. Γιατί θέλω να λογοδοτώ μόνο στους Αλιμιώτες και όχι σε οποιοδήποτε κόμμα.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος γιατί προσδοκώ την ενεργό συμμετοχή του κάθε πολίτη στα προβλήματα του τόπου. Οι Δήμοι δεν είναι μόνο διοικητικοί οργανισμοί. Είναι και πολιτικοί οργανισμοί, με τους πολίτες να μετέχουν στα προβλήματα της πόλης και στις λύσεις τους.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος, επειδή πιστεύω στην αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του Αλίμου και με όραμα για έναν πολιτισμό στην καθημερινότητα.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος με απόφαση να μη συμβιβαστώ με τίποτα άλλο, παρά μόνο με ό,τι συμφέρει τον Άλιμο. Γι’ αυτό, όσο παράξενο και αν φανεί, αποδέχομαι την όποια υποστήριξη από το κάθε δημοκρατικό κόμμα. Αντιμετωπίζοντας με λογική και ρεαλισμό τον προεκλογικό αγώνα, οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι, για να κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε το πολιτικό μας όραμα. 

Από τη στιγμή που ο συνδυασμός μας έχει κάνει γνωστές τις θέσεις του και το πρόγραμμά του, καθώς και την ακλόνητη πίστη του στην ανεξαρτησία – αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, είναι ευπρόσδεκτη η εκ των υστέρων στήριξη οποιουδήποτε δημοκρατικού κόμματος, αλλά πάντα χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις.

● Κατεβαίνω ανεξάρτητος, γι’ αυτό το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής μας Κίνησης είναι πολυσυλλεκτικό και ενωτικό, αντιπροσωπεύοντας όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους, τις ηλικίες, τις γειτονιές του Αλίμου.

Για όλους αυτούς τους λόγους πήρα την απόφαση να κατέβω ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ.

katima geroylanoy makro

Απόψε στην τηλεοπτική εκπομπή ''ΜΑΚΕΛΕΙΟ'' του καναλιού ΖΟΟΜ συνεχίζεται το ρεπορτάζ με, όπως αναφέρεται, πολλές αποκαλύψεις και ονόματα φωτιά, για το πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκάνδαλο στο «ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ», που τώρα επιβεβαιώνεται και τηλεοπτικά από τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο...

Σύμφωνα σε ανακοίνωση της έντυπης και ηλεκτρονικής εφημερίδας "Νότια Προάστια", από τις 20 Νοεμβρίου 2013, έχει ανοίξει τον φάκελο της σύγχρονης Γερμανικής Κατοχής στα Νότια Προάστια, στο δήμο Αλίμου και συγκεκριμένα στην υπόθεση «Κτήμα Γερουλάνου».

Αυθαίρετα -παραβατικά και πέρα πάσης νομικής λογικής, η Γερμανικών συμφερόντων πολυεθνική εταιρεία ''ΜΑΚΡΟ'', απαγορεύει την είσοδο σε Έλληνες πολίτες, μαθητές, αρχαιολόγους, καθηγητές και πιστούς στον αρχαιολογικό τόπο της πρωτεύουσας του ''ΕΥΩΝΥΜΟΥ'' και στον ιστορικό βυζαντινό ναό ''Εισοδίων Θεοτόκου'' που μέχρι και πέρυσι λειτουργούσε ως τόπος δημόσιας λατρείας για προσευχή.

Ο βυζαντινός ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Άλιμο είναι το μοναδικό ακέραια σωζώμενο μνημείο στα νότια προάστια της Αθήνας και χρονολογείται πιθανώς στο 10ο έως 13 αιώνα μ.Χ. Έχει τεράστια ιστορική και αρχαιολογική αξία και παράλληλα είναι Ορθόδοξος Ναός, σε δημόσια λατρεία. Δυστυχώς, βρίσκεται μέσα σε ιδιωτικό κτήμα (Γερουλάνου) που το 1992 αγοράστηκε από τη Γερμανική εταιρεία Makro, που πρόσφατα αποφάσισε να καταργήσει τη δημόσια λατρεία, να απαγορεύσει σε κάθε χριστιανό την πρόσβαση προς το εκκλησάκι, όπως και σε μαθητές, αρχαιολόγους και καθηγητές Πανεπιστημίου, με τη δικαιολογία μην πάθουν ατύχημα!

Οι "νεότερες περιπέτειες" του κτήματος, που το ελληνικό κράτος παραχώρησε"κατά χρήση" για καλλιέργεια στην οικογένεια Γερουλάνου το 1918, ξεκινούν από το 1987. Τότε το ΥΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αλίμου, με το οποίο η περιοχή Τράχωνες και επομένως και το κτήμα Γερουλάνου, έκτασης 108 στρεμμάτων που βρίσκεται εκεί, παρέμενε εκτός σχεδίου πόλης. Υποδείχτηκε ως αρχαιολογικός τόπος και χώρος πρασίνου και προβλέφτηκε υλοποίηση ειδικής μελέτης για το χαρακτηρισμό της περιοχής ως "αρχαιολογικού πάρκου". Η μελέτη όμως δεν υλοποιήθηκε.

 

drasi-kondylis

H Δράση ανακοινώνει τη στήριξη των ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών συνδυασμών «Καισαριανή Τώρα» με επικεφαλής τον Χρήστο Βοσκόπουλο για τον Δήμο Καισαριανής και «Αγαπώ τον Άλιμο» με επικεφαλής τον Ανδρέα Κονδύλη για τον Δήμο Αλίμου, ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών. Παροτρύνει δε τα στελέχη της που είναι δημότες των προαναφερθέντων δήμων να είναι υποψήφιοι στους ανωτέρω συνδυασμούς.

Η Δράση προτίθεται να στηρίξει ανεξάρτητους υποψηφίους και συνδυασμούς, με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και με την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι διάκεινται θετικά προς τις βασικές μας προτάσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση σε επίπεδο δήμων:

1. Κατάργηση του ενιαίου φόρου ακινήτων και θέσπιση ειδικού ανταποδοτικού τέλους ακινήτων που θα αποδίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση για να ενισχύσει την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων

2. Χρήση εξωτερικών συνεργατών (outsourcing) για διάφορες λειτουργίες των δήμων

3. Προστασία του δημόσιου χώρου

4. Αποφυγή αδικαιολόγητων ελλειμμάτων, χρηστή και διαφανής διαχείριση των οικονομικών

5. Ενίσχυση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας σαν εργαλείο τοπικής ανάπτυξης

kondylis andreas kai symbouloi

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ανδρέας Κονδύλης είναι δικηγόρος. Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου από το 2003 μέχρι σήμερα. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2007 – 2008), Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (2009 – 2010) και Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών (2011-2013). Είναι 36 χρόνων.

Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στο Παρίσι. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στο Αστικό Δίκαιο των Νέων Τεχνολογιών, με εξειδίκευση στα νομικά θέματα που προκύπτουν από τη σύγχρονη Τεχνολογία, όπως Γενετικά Πειράματα, Κλωνοποίηση, Internet, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων κ.τ.λ.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.περισσότερα...

Οι μέχρι τώρα Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοί του

  • Αγγελόπουλος Χρυσόστομος (Τόμης)

    Αγγελόπουλος Χρυσόστομος (Τόμης)

  • Αλβανός Νικόλαος

    Αλβανός Νικόλαος

  • Αμοιρίδης Κυριάκος

    Αμοιρίδης Κυριάκος

  • Αντωνάκης Ιωάννης

    Αντωνάκης Ιωάννης

  • Αστεριάδης Στράτος

    Αστεριάδης Στράτος

  • Βράνη Χριστίνα

    Βράνη Χριστίνα

 
  • Γαρυφαλάκης Μάνος

    Γαρυφαλάκης Μάνος

  • Γεωργαντίδης Μανώλης

    Γεωργαντίδης Μανώλης

  • Δανοχρήστου Θεοδώρα

    Δανοχρήστου Θεοδώρα

  • Δημάκης Δημήτρης

    Δημάκης Δημήτρης

  • Δήμου Σάκης

    Δήμου Σάκης

  • Διαμαντής Στέφανος

    Διαμαντής Στέφανος

 
  • Διενής Αλέξανδρος

    Διενής Αλέξανδρος

  • Θαλασσινός Θοδωρής

    Θαλασσινός Θοδωρής

  • Καραβατάς Πέτρος

    Καραβατάς Πέτρος

  • Καραμολέγκος Αρτέμης

    Καραμολέγκος Αρτέμης

  • Κατσάλας Δημήτρης

    Κατσάλας Δημήτρης

  • Μαριόλης Ιωάννης

    Μαριόλης Ιωάννης

 
  • Μηλιώνης Χαράλαμπος

    Μηλιώνης Χαράλαμπος

  • Μπατάγιαννης Στέφανος

    Μπατάγιαννης Στέφανος

  • Μπλουγουράς Δημήτρης

    Μπλουγουράς Δημήτρης

  • Παναγουλόπουλος Γεώργιος

    Παναγουλόπουλος Γεώργιος

  • Παπαδημητρόπουλος Παύλος

    Παπαδημητρόπουλος Παύλος

  • Παππά Γεωργία

    Παππά Γεωργία

 
  • Πουλογιαννόπουλος Σταύρος

    Πουλογιαννόπουλος Σταύρος

  • Προυντζοπούλου Γιώτα

    Προυντζοπούλου Γιώτα

  • Σιμητροπούλου Αναστασία

    Σιμητροπούλου Αναστασία

  • Σύρμα Θεοδώρα

    Σύρμα Θεοδώρα

  • Φαλιέρος Κωνσταντίνος

    Φαλιέρος Κωνσταντί

 kandylis

Στον Ανδρέα Κονδύλη, υποψήφιο δήμαρχο Αλίμου, έπεσε το φλουρί της Βασιλόπιτας στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014! Ένα μήνυμα αισιοδοξίας και καλής τύχης για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια όλης της ομάδας που «Αγαπά τον Άλιμο».

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε, επικράτησαν τα θέματα προ ημερήσιας διάταξης. Συνοπτικά, τα μέλη της κίνησής μας έθεσαν ανάμεσα στα άλλα και τα ακόλουθα ζητήματα:

1. Λόφος Πανί: Τί γίνεται με τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που έχει δώσει το «Πράσινο Ταμείο» για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στην κορυφή του λόφου;

2. Καταπάτηση της χερσονήσου δίπλα από την «Ακτή του Ήλιου»: έπειτα από επίσημη καταγγελία της «Κίνησης Πολιτών Αλίμου», ο πταισματοδίκης Αθηνών έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Ποιά είναι η θέση και οι ενέργειες του Δήμου μας;

3. Παραλία Αλίμου: 2 εκτάσεις παραλίας, συνολική έκτασης 90 στρεμμάτων, μεταβιβάστηκαν από το Δημόσιο στην «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.», μαζί με τα δικαιώματα νομής και κατοχής του αιγιαλού. Τί ενέργειες έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή;

4. Περιοχή Μετρό Αλίμου: από πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί το σύστημα με τη Μπλε Διαγράμμιση Parking; Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο, η δημοτική αρχή δεν έχει αυτή τη στιγμή έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που να απαντά στο ποιοι έχουν δικαίωμα Parking, αν θα έχουν κάρτα, πώς αυτή εκδίδεται και το πως θα αστυνομεύεται η εφαρμογή του μέτρου.

Γενικότερα, για όλα τα παραπάνω θέματα δεν δόθηκαν πλήρεις απαντήσεις και φυσικά δε μας καλύπτουν οι «προσπάθειες» τις δημοτικής αρχής. Για τη λειτουργία και προστασία των συμφερόντων του δήμου μας εκτός από την «καλή διάθεση» είναι απαραίτητη και η πολλή και καλά οργανωμένη δουλεία.

Φυσικά και θα επαναφέρουμε προς συζήτηση τα παραπάνω θέματα, μέχρι να δοθούν λύσεις.

γειτονιαμου

Περισσότερα Άρθρα...