marina alimou

Στη δεύτερη φάση περνά ο διαγωνισμός ομάδας ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση μίας  ομάδας - της πρώτης - τουριστικών λιμανιών, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται η Μαρίνα Αλίμου, το αγκυροβόλιο της Νέας Επιδαύρου, μέλος του λιμανιού της Ύδρας και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.  

Τα 11 επενδυτικά σχήματα που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον, πήραν το "καλώς έχει" και προχωρούν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού είναι: 

1. ΚΑΣΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΑΣΟΣ Α.Ε.»

2. AZIMUT-BENETTI S.P.A

3. GLOBAL LIMAN IŞLETMELERI A.Ş.

4. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ («Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ»)

5. J & P ΑΒΑΞ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

6. MAJESTIC MARINE ENGINEERING LLC FZE

7. ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.»)

8. ENVITEC ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ («ENVITEC A.E.»)

9. ARCHIRODON GROUP N.V. - Α1 ΓΙΩΤ ΤΡΕΙΝΤ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ Α.Ε. - ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

10. DOĞUS HOLDING A. Ş. - LAMDA DEVELOPMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

11. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩ Ş Ν ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΕΓΑ - ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι εταιρείες που προεπιλέγησαν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία του διαγωνισμού και στους όρους του. 

Η αξιοποίηση των 46 τουριστικών λιμένων  που βρίσκονται σ' όλη την Ελλάδα θα γίνει με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης διάρκειας 40 ετών. 

Σε επόμενο στάδιο αναμένεται να ξεκινήσουν διαδικασίες για την αξιοποίηση και άλλων τουριστικών λιμανιών όπως της Πύλου της Χίου, του Αργοστολίου κ. ά. η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.   

kondylis andreas

Στους συνεργάτες τους οποίους θα τον πλαισιώσουν στην αρχή της δημαρχιακής του θητείας, έχει καταλήξει σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του vimaonline.gr ο νέος δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Παρ' ότι η νέα διοίκηση σύμφωνα με τον Καλλικράτη αναλαμβάνει τα καθήκοντά της από 1ης  Σεπτεμβρίου ο νέος δήμαρχος προκειμένου να μην υπάρξει κενός χρόνος απο την ορκομωσία της νέας διοίκησης μέχρι την ενημέρωση των νέων αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, αποφάσισε 40 ημέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους να τους ορίσει αρμοδιότητες ώστε ανεπίσημα να ξεκινήσουν να ενημερώνονται προκειμένου να είναι έτοιμοι να αναλάβουν από 1ης Σεπτεμβρίου.

Να σημειώσουμε ότι η διοίκηση του δήμου θα έχει "άρωμα γυναίκας" καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τρεις αντιδήμαρχοι θα είναι νέες γυναίκες, οι οποίες μάλιστα είναι επαγγελματικά καταξιωμένες στην κοινωνία του Αλίμου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Οργανισμών, σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι εξής:  

ΠΡΟΥΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Διοικητικών Υπηρεσιών, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας.

ΔΗΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Καθαριότητας & Περιβάλλοντος 

ΒΡΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Οικονομικών & Ανάπτυξης 

ΔΟΥΔΩΝΗ ΕΥΔΟΞΙΑ (ΕΥΗ) ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Τεχνικών Υπηρεσιών 

ΠΑΝΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Α', Β', Γ' ΚΑΠΗ 

ΓΑΡΥΦΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομιών 

ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ - ΠΑΓΟΥΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Η/Υ & Μηχανογράφησης 

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Προστασίας Πολίτη 

ΓΚΟΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος θεμάτων Ο.Σ.Κ. & Κοινωνικού Παντοπωλείου 

ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑ Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Κοινωνικού Φροντιστηρίου 

ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Πρασίνου 

ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος ανάδειξης Αρχαιοτήτων 

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών 

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Πρόεδρος Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Άθλησης 

ΑΡΑΠΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Πρόεδρος Α/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής 

ΣΥΡΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ) Πρόεδρος Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής 

ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας 

ΠΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Πρόεδρος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων & Ελέγχου 

vimaonline

PLAZ ELEYTHERI

Ένας άντρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, έχασε τη ζωή του από πνιγμό σήμερα το μεσημέρι στην ελεύθερη πλαζ του Αλίμου “Στολίδι”.

Λουόμενοι που τον αντιλήφθηκαν να επιπλέει τον έβγαλαν στην παραλία και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο σημείο έφτασε και η νοσηλεύτρια  από την διπλανή πλαζ “Ακτή του Ήλιου” αλλά ήταν ήδη αργά. Οι λιμενικοί δεν βρήκαν τα προσωπικά του αντικείμενα με αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστα τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

To θλιβερο αυτό περιστατικό έρχεται ως συνέχεια των τριών παρόμοιων που συνέβησαν στην θαλάσσια περιοχή της Βούλας - Βουλιαγμένης

traxones

Τις πιο ιστορικές στιγμές στην ιστορία τους ζουν οι Τράχωνες, που με το «διπλό» στον Ατσαλένιο, «σφράγισαν» την άνοδό τους στη Football League. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι οι Τράχωνες επικράτησαν με 2-3 του Ατσαλένιου στην Κρήτη και να προβιβάζεται στην Β' Εθνική.

Ατσαλένιος-Τράχωνες 2-3

Απίστευτη εξέλιξη είναι η αναμέτρηση στο Ατσαλένιο, ανάμεσα στον ΠΟΑ και τους Τράχωνες, με την ομάδα του Αλίμου να επικρατεί 3-2 με γκολ στις καθυστερήσεις και να κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ οι «πράσινοι» υποβιβάστηκαν στη Α' ΕΠΣ Ηρακλείου.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και ένταση από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη. Στο γήπεδο βρέθηκαν πάνω από 1000 φίλοι των γηπεδούχων, που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Στο πρώτο μέρος χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, όμως γκολ δεν μπήκε. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, το ματς πήρε φωτιά. Στο 50' ο Χαλκιαδάκης με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 για τον ΠΟΑ. Στο 64' ο Σαγανάς κέρδισε το πέναλτι από τον Αραβιάκη και την αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων.

Ο Σαπαλίδης εκτέλεσε το πέναλτι, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 70' ο Πέτρος Γιακουμάκης με πλασέ έκανε το 2-1 για τον Ατσαλένιο, με το γήπεδο να παίρνει φωτιά...

Οι Τράχωνες όμως δεν το έβαλαν κάτω και στο 81' με κοντινό πλασέ του Σαγανά ισοφάρισαν σε 2-2, σε μια φάση με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Στο 87' με δέκα παίκτες έμεινε και η ομάδα του Αλίμου, με τον Μανωλιάδη να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στα τελευταία λεπτά το ματς πήρε φωτιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Στο 90+7' όμως ο Σαπαλίδης πέτυχε το γκολ της νίκης για τους Τράχωνες, που τους έδωσε την άνοδο στη Football League, ενώ παράλληλα υπέγραψε τον υποβιβασμό του Ατσαλένιου στα τοπικά του Ηρακλείου.

ΠΟΑ (Μανώλης Πατεμτζής): Συνάνης, Βρεττός Κ., Πρωτογεράκης, Πετράκης, Αραβιάκης, Γιακουμάκης Μ., Φραγκιαδάκης, Χαλκιαδάκης, Γιακουμάκης Π., Συσκάκης (46' Μπουτσάκης), Καρυωτάκης

Τράχωνες (Ηλίας Καλοπήτας): Λέτσο, Κάργαρης, Βουρλούμης, Γαβριήλ, Δάρρας, Γούλας, Καλλιπολίτης (59' Δρυμούσης), Καραμέρης, Σαπαλίδης, Μπραντάν (80' Μανωλιάδης), Σαγανάς

Μοναδικές στιγμές ζει η ομάδα των Τραχώνων που από το απόγευμα της Κυριακής πανηγυρίζει την άνοδό της στη Football League.

Η αποστολή του ΑΟΤ επέστρεψε στον Πειραιά με το καράβι νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ στο γήπεδο του Αλίμου οι φίλοι της ομάδας είχαν διοργανώσει υποδοχή τους πρωταθλητές. Οι παίκτες και ο Ηλίας Καλοπήτας γνώρισαν την αποθέωση από αρκετούς οπαδούς που είχαν δώσει ραντεβού στις 7 το πρωί έξω από το γήπεδο...

aot1

 

kondilis

Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση μας η πλήρης διαφύλαξη των δικαιωμάτων του Δήμου μας στο χώρο της Μαρίνας Αλίμου, για τη διαφύλαξη των οποίων θα εξαντληθεί κάθε υπάρχον ένδικο μέσο»,υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο νέος Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας σήμερα 10.7.2014 σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ο Ανδρέας Κονδύλης στις συνεντεύξεις αυτές ανακοίνωσε ότι απέστειλε σήμερα το πρωί Εξώδικη Δήλωση προς τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς και προς κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, προκειμένου να διαφυλάξει όλα τα δικαιώματα του Δήμου και των πολιτών στο χώρο της Μαρίνας Αλίμου.

Η Μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη Μαρίνα της χώρας και αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησής της σε ιδιώτες από το ΤΑΙΠΕΔ. Η νέα δημοτική αρχή έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι δεν είναι αντίθετη με την ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων και ότι η επένδυση θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και όχι στην υποβάθμισή της.

Υπάρχει ήδη δίπλα μας το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της Μαρίνας Φλοίσβου, όπου εξασφαλίστηκαν για το Δήμο Παλ. Φαλήρου και τους κατοίκους του συγκεκριμένα ανταποδοτικά ωφελήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος Δήμαρχος και κατέληξε: «Εάν νομίζουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν την επένδυση με το Δήμο να διαφωνεί, ας το προσπαθήσουν».

kyriaki-paragogon-alimos

Μία ακόμα Κυριακή παραγωγών στον Άλιμο θα είναι η Κυριακή 15 Ιουνίου. 

Θα διατεθούν ελληνικά προϊόντα απ' όλη την Ελλάδα πιστοποιημένης ποιότητας σε προνομιακές τιμές. 

Αλεύρι, Αρτοσκευάσματα, Γαλακτοκομικά, Δημητριακά, Ζυμαρικά, Ελαιόλαδο, Ελιές, Ξύδι, Όσπρια, Πατάτες, Ρύζι, Χειροποίητες πίτες, Τουρσί, Ξηροί Καρποί, Κρασιά, Λικερ, Ούζο, Ρακόμελο, Τσίπουρο, Γλυκές Λιχουδιές Αμοργού, Χαλβάς Φαρσάλων, Παραδοσιακά Προϊόντα Χίου, όλα τα είδη καφέ, αφεψήματα, βότανα. 

Οι παραγωγοί θα διαθέσουν τα προϊόντα τους στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Ελ. Βενιζέλου και Λεωφ. Ιωνίας στο Άνω Καλαμάκι), από τις 8.30 έως τις 14.30 μ.μ. 

Πληροφορίες: 213 2008040 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

“Ήταν θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα” έλεγαν οι κάτοικοι στην οδό Πλουτάρχου στο Άνω Καλαμάκι και σταυροκοπιόντουσαν.

Ήταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όταν ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Ένα κλειστό φορτηγό το οποίο ανέβαινε την Πλουτάρχου με κατεύθυνση τον Άγιο Δημήτριο “βρήκε” σε ένα πεύκο στη δεξιά πλευρά του δρόμου με αποτέλεσμα να αποκολληθεί η λαμαρινένια οροφή του και να βρεθεί στην άσφαλτο. 

Η οδός Πλουτάρχου είναι διπλής κατεύθυνσης. Αναγκαστικά λοιπόν ο οδηγός του φορτηγού βρισκόταν στη δεξιά πλευρά του δρόμου αφού από την αντίθετη πλευρά περνούσε άλλο αυτοκίνητο. Που να φανταστεί κάποιος που περνάει για πρώτη φορά με φορτηγό  από το συγκεκριμένο δρόμο ότι υπάρχει κίνδυνος να “βρει” στα πεύκα. Ας τοποθετήσει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αλίμου μία ταμπέλα που να προειδοποιεί για τον κίνδυνο.

Παλιότερα είχε γίνει προσπάθεια να μονοδρομηθεί η Πλουτάρχου αλλά κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων έβαλαν “μέσο” και μπλόκαραν το έργο.

Περιττό είναι να σας περιγράψουμε τι ακούσαμε για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου. Διοίκηση, αντιπολίτευση κλπ. Τα λόγια ήταν αυστηρώς ακατάλληλα. Οι κάτοικοι λένε ότι δεν θα αφήσουν το θέμα έτσι. Θα οργανωθούν και θα αντιδράσουν δυναμικά.

geitoniamou

 

 

Περισσότερα Άρθρα...