Να βάλουν φρένο στην έγκριση της πώλησης νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία επιχειρούν Αμερικανοί βουλευτές στο Κογκρέσο.

Έντονη αντίδραση από την Τουρκία στην Κοινή Διακήρυξη Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου, στο πλαίσιο της 9ης Τριμερούς Συνόδου των τριών χωρών, που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «επιτίθεται» σε Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο, κατηγορώντας τις τρεις χώρες για την κλιμάκωση της προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ακραία παραμένει η κατάσταση στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι αποφάσισαν αυτή τη φορά να παραδειγματίσουν τους πολίτες που διαπράττουν ή σκοπεύουν να διαπράξουν αδικήματα κρεμώντας τα άψυχα σώματα φερόμενων εγκληματιών από γερανούς, ώστε να γίνουν ορατά από όλους.

Μετά το πέρας τουλάχιστον 28 ημερών από τη δεύτερη δόση μπορούν να λάβουν την τρίτη (Comirnaty και Spikevax), άτομα με έντονα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αναφέρει ο ΕΜΑ.

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 μειώνει σε ποσοστό 90% τον κίνδυνο νοσηλείας στα άτομα άνω των 50 ετών, ενώ τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά απέναντι στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, σύμφωνα με μεγάλη γαλλική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 22 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ερευνητές αρχαιολόγοι στη Νορβηγία ανακάλυψαν χωμένο στους πάγους ενός βουνού και το δεύτερο ξύλινο πέδιλο σκι ηλικίας τουλάχιστον 1.300 ετών, μετά το πρώτο που είχαν βρει το 2014. Συμπλήρωσαν έτσι το αρχαιότερο στον κόσμο και πιο καλοδιατηρημένο ζευγάρι σκι.

Η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Ελλάδας από εξωτερικές απειλές, το ξεκάθαρο δόγμα περί υπεράσπισης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας αλλά και η διάθεση για διάλογο με την Τουρκία σε συγκεκριμένο πλαίσιο χωρίς παρεκκλίσεις αποτελούν τους βασικούς άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής σε μία προσπάθεια η Ελλάδα να αποκτήσει εξωστρέφεια και να λογίζεται ως αναβαθμισμένος σύμμαχος-εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερα Άρθρα...