Σε δηλώσεις προχώρησε ο δήμαρχος της Μαριούπολης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη νότια Ουκρανία τονίζοντας πώς «η πόλη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ανθρωπιστικής καταστροφής και πρέπει να εκκενωθεί πλήρως».

Η Ρωσία θέλει επιχειρεί να χωρίσει στα δύο την Ουκρανία σε μια απόπειρα να δημιουργήσει μια «Βόρεια και μια Νότια Κορέα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που υπόσχεται «απόλυτο» ανταρτοπόλεμο για να ανακαταληφθούν τα ουκρανικά εδάφη που τώρα βρίσκονται υπό την κατοχή του ρωσικού στρατού.

Οι πιο δύσκολες και γεμάτες κινδύνους προκλήσεις που σχετίζονται με αυτό τον πόλεμο, ο οποίος διαρκεί πλέον ένα μήνα, στην Ουκρανία και με τη νέα εποχή στην οποία έχουμε εισέλθει, βρίσκονται ακόμη μπροστά μας.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να παράσχουν περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία με σημαντικές στρατιωτικές ενισχύσεις, περιλαμβανομένων αντιαρματικών όπλων, συστημάτων αεράμυνας και drones.

Τα ανταλλάγματα στην Τουρκία, η προσάρτηση, οι εγγυήσεις, η αναθεώρηση της πολιτικής και τα ενεργειακά:Τρεις κίνδυνοι και δυο ευκαιρίες για Κύπρο…

Για περίπου ένα μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις του Πούτιν δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν τις ουκρανικές άμυνες. Ωστόσο, ενώ η ουκρανική άμυνα έχει αποδειχθεί δυνατή, οι Ρώσοι έχουν βρεθεί σε ένα αδιέξοδο που μπορεί να οδηγήσει σε μια πυρηνική καταστροφή.

Ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα, όταν βλήματα έπληξαν τον χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου, σε μια συνοικία στα βόρεια της πρωτεύουσας στην Ουκρανία.

Περισσότερα Άρθρα...