epitr anthr dikaiom

Τη σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία καταγγέλλει ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης...

Ως ναζιστικό κόμμα και απειλή για τη δημοκρατία χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή, ο Λετονός επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Μούιζνιεκς υποστηρίζει ότι «έχει στοιχεία που δείχνουν τη σχέση της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ.»

«Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία. Και δεν μιλάω μόνο για τα στοιχεία που δείχνουν ότι πολλοί αστυνομικοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Εγώ ο ίδιος έχω ακούσει θύμα ρατσιστικής βίας να μου διηγείται πως οι ίδιοι άνθρωποι που με αστυνομικές στολές τον παρενοχλούσαν το πρωί, επέστρεφαν το βράδυ φορώντας μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής για να του επιτεθούν» , λέει χαρακτηριστικά.

Ο επίτροπος σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές ποινές για όσα στελέχη της αστυνομίας, εμπλέκονται σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Πάντως, ο επίτροπος αποφεύγει να πάρει θέση για το αν η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμη και αν πρέπει να απαγορευθεί.

«Είναι θέμα των ελληνικών νόμων, υπάρχον όμως διεθνείς συμβάσεις που μπορούν να... εφαρμοστούν» τονίζει.

Ο κ. Μούιζνιεκς, επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή έχει διεισδύσει στα σχολεία και προσθέτει ότι χρειάζεται μια σειρά μέτρων, που θα περιλαμβάνει και την ενσωμάτωση των μεταναστών και τη βελτίωση του συστήματος παροχής ασύλου.

Τέλος, χαρακτηρίζει πλήγμα τη συμμετοχή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια στην Επιτροπή κατά της Ξενοφοβίας και των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία της Επιτροπής και σαμποτάρει τη δουλειά της» δηλώνει ο επίτροπος.

«Πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση δύναμης με την Γερμανία, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικές εξουσίες», δήλωσε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη. «Διαφορετικά, όλες οι χώρες θα αναγκασθούν να βγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, αρχίζοντας από τα κράτη της Μεσογείου», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «ο κύριος μελλοντικός στόχος είναι να μπορέσει να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή πολιτική που βασίζεται αποκλειστικά στην λιτότητα».

«Όλη η Ευρώπη διέρχεται κρίση, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα πενήντα εκατομμύρια και η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε από την Γερμανία οδήγησε σε δίνη ύφεσης», τόνισε.

«Στην Ελλάδα και στην Ιταλία για παράδειγμα, δεν μπορούν να συνεχίζουν να επιβάλλονται επιτόκια δανεισμού τόσο υψηλότερα από εκείνα της Γερμανίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά φτάνει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες», επισήμανε ο Σ. Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς συμμαχίας επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή πρόκειται να παρουσιάσει το νέο του «συμβόλαιο με τους ιταλούς» που θα περιέχει τις κύριες του προεκλογικές δεσμεύσεις.

capital

mouezinoglou

Ο προσφάτως διορισμένος υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου είναι «περήφανος» για τη θέση του, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε επί ελληνικού εδάφους ως Έλληνας πολίτης μέχρι την ηλικία των 28,γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

«Αν ένας άνθρωπος, που γεννήθηκε Έλληνας, μεγάλωσε ως Έλληνας μέχρι τα 28 του χρόνια, ο.. οποίος έζησε εδώ (στην Τουρκία) ως άπατρις για τέσσερα χρόνια, μπορεί να γίνει υπουργός σε αυτή τη χώρα, αυτό σημαίνει ότι αυτό το έθνος έχει μεγάλες αξίες και πολύ πλούτο», δήλωσε ο Μουεζίνογλου, προσθέτοντας ότι είναι «υπερήφανος που έγινε υπουργός της τουρκικής δημοκρατίας».

Ο Μουεζίνογλου, ένας Έλληνας τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Κομοτηνή της δυτικής Θράκης, όπως γράφει η τουρκική Hurriyet. Του χορηγήθηκε τουρκική υπηκοότητα στην ηλικία των 31.

«Θεέ μου, κανείς δεν μπορεί να ζήσει σε σκληρότερες συνθήκες όταν έχει γεννηθεί σε μία χώρα διαφορετική από την πατρίδα του. Υπάρχουν άνθρωποι (οι Τούρκοι) οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες σε μια εποχή που εμείς προσφέρουμε πολιτισμό στην ανθρωπότητα», είπε.

«Έγινα πολίτης αυτής της χώρας στην ηλικία των 31. Είμαι 58 τώρα και έγινα υπουργός. Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγάλο ηγέτη (τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ) όπως επίσης και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χρωστώ και στους δύο ευγνωμοσύνη», πρόσθεσε.

Ο Μουεζίνογλου είναι ο ιδρυτής του Ιδρύματος Παιδείας Δυτικής Θράκης, του Ιδρύματος Πολιτισμού και της Ένωσης Βαλκανικών Πολιτισμών όπως επίσης και του ιδρύματος Αλληλεγγύης και Συνεργασίας του Avcilar. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Αραβικά.

Ο Μουεζίνογλου είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές του κυβερνώντος κόμματος AKP.

Genghis Khan

echo belgium

Η βελγική εφημερίδα L Écho δημοσιεύει άρθρο υπό τον τίτλο «Η μεγάλη επιστροφή του περιφερειακού χρέους», το οποίο είναι αισιόδοξο για το μέλλον της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πλήρη θετική τροχιά. Όσο το 2010 και το 2011, οι περιπέτειες της Ελλάδας είχαν προκαλέσει μία σειρά προβλημάτων για άλλες χώρες σε δύσκολη δημοσιονομική θέση, τόσο το 2012, και ιδιαίτερα το δεύτερο ήμισυ του έτους, η βελτίωση των οικονομικών προοπτικών έδωσε την αίσθηση ότι οι λεγόμενες περιφερειακές χώρες θα μπορούσαν τελικά να τα καταφέρουν, οι συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

»Απόδειξη είναι η εξέλιξη των επιτοκίων, με τα οποία οι πέντε χώρες σε δυσκολία μπορούν να χρηματοδοτήσουν το δημόσιο χρέος τους».

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού για το χρέος στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και η Ισπανία, ενώ επισημαίνεται ότι Ελλάδα γνώρισε την πιο εντυπωσιακή χαλάρωση των επιτοκίων, σημειώνοντας:

«Οι Έλληνες έχουν υποστεί επίσης πολύ δραστικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αρχίζουν και φέρνουν αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τα κεφάλαια επιστρέφουν τόσο γρήγορα στην Ελλάδα που οι τρέχοντες λογαριασμοί της χώρας αναμένεται να έρθουν σε ισορροπία το 2013. Η ελληνική κυβέρνηση υπολογίζει επίσης σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα αυτή τη χρονιά, πράγμα που δεν συνέβη εδώ και δεκαετίες. Όσο για την ανάπτυξη, προβλέπεται να επανέλθει στο τέλος του χρόνου ή στην αρχή του επόμενου έτους.

»Οι αγορές “χώνεψαν” αυτή τη βελτίωση των προοπτικών της χώρας: το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Ελλάδας πέρασε από 26,9% τον Ιούλιο του 2012 σε 10,3% σήμερα, σημειώνοντας πτώση κατά 1.700 μονάδες βάσης (17%) σε έξι μήνες, που αποτελεί την πιο εντυπωσιακή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη σε αυτό το διάστημα».

ΑΜΠΕ

 
Εκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο μπροστά από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ασθενοφόρα καθώς σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν δεκάδες τραυματίες.
 
Καπνός υψώνεται από μια πλευρική είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές και γέμισε συντρίμμια το δρόμο.



 

 


twitter.com @russian_market

stainmpourgk

Η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ δεν είναι λάθος μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά για την Ευρώπη και για τη Γερμανία» δήλωσε ο Πέερ Στάινμπρουκ, μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας (SPD) και υποψήφιος επόμενος καγκελάριος τόνισε ότι γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα αλλά υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Ο Στάινμπρουκ κατέρριψε τον μύθο και παραδέχθηκε ότι δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ για την Ελλάδα ο «περίφημος» Γερμανός φορολογούμενος. Μάλιστα, επεσήμανε ότι αντίθετα έχει επωφεληθεί η Γερμανία από την κρίση στην ευρωζώνη.

Ο ίδιος, εξέφρασε έκπληξη και ανησυχία για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα στην Ελλάδα μια χώρα που έχει ματώσει από το ναζισμό.

Ο επικεφαλής του SPD θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 6/2 όπου θα συναντήσει -εκτός από τον κ. Βενιζέλο- τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.​

Star

Η αστυνομία στη Βραζιλία επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 232 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Σάντα Μαρία, στα νότια της χώρας.

"Ο αριθμός των νεκρών είναι 232, από αυτούς οι 120 είναι άνδρες και οι 112 γυναίκες" και οι "περισσότεροι πέθαναν από ασφυξία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής διοικητής του Τάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων της Στρατιωτικής Αστυνομίας, Ρόις Ταβάρες.

Όπως δήλωσε στο Reuters, ο ταγματάρχης Γκέρσον ντα Ρόζα Φερέιρα, επικεφαλής των προσπαθειών διάσωσης της στρατιωτικής αστυνομίας, επί πολλές ώρες απομακρύνονταν οι σοροί των θυμάτων από το κλαμπ Kiss όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά.

Όπως εξήγησε, τα θύματα πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά μέσα στο κλαμπ βρίσκονταν περίπου 500 άνθρωποι.

Πολλοί από τους θαμώνες του κέντρου δεν κατάφεραν να φτάσουν στην έξοδο κινδύνου και προκλήθηκε πανικός.


Το κέντρο πριν την πυρκαγιά

Ακόμη δεν είναι απόλυτα σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν στη διάρκεια συναυλίας έγινε επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το υλικό της ηχομόνωσης που υπήρχε στο ταβάνι και το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η πόλη Σάντα Μαρία βρίσκεται 300 χιλιόμετρα δυτικά του Πόρτο Αλέγκρε.


Η πρόεδρος Ρουσέφ επιστρέφει εσπευσμένα

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία συμμετέχει στη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC), που διεξάγεται στο Σαντιάγο της Χιλής, επιστρέφει εσπευσμένα στη Βραζιλία ύστερα από την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 232 ανθρώπους.

Η Ρουσέφ μίλησε συγκινημένη για την τραγωδία που έπληξε τη Βραζιλία.



Δείτε φωτογραφίες από το Reuters:


Fire-fighters try to extinguish a fire at Kiss nightclub in the southern city of Santa Maria, 187 miles (301 km) west of the state capital of Porto Alegre, in this picture taken by Agencia RBS, January 27, 2013. REUTERS-Germano Roratto-Agencia RBS

A policeman and rescue workers help a man in front of Kiss nightclub in the southern city of Santa Maria, 187 miles (301 km) west of the state capital of Porto Alegre, in this picture taken by Agencia RBS, January 27, 2013. REUTERS-Germano Roratto-Agencia RBS

A police officer helps a woman next to Kiss nightclub in the southern city of Santa Maria, 187 miles (301 km) west of the state capital of Porto Alegre, in this picture taken by Agencia RBS, January 27, 2013. REUTERS-Germano Roratto-Agencia RBS

 

Περισσότερα Άρθρα...