Φτάνουμε σιγά σιγά στην αποκορύφωση του θείου Δράματος. Η Μεγάλη Πέμπτη είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων :

Μεγάλη Δευτέρα ξημέρωσε. Την επόμενη μέρα από την Κυριακή των Βαΐων, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του «Παγκάλου» Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ η μέρα είναι επίσης αφιερωμένη και στην άκαρπη συκιά που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε.

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Τα σενάρια περί κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού έσπευσε να διαψεύσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και αφού όλο το τελευταίο διάστημα υπήρχαν διαρροές περί οδικού χάρτη άρσης των μέτρων.

«Μην εκπλαγείτε αν δείτε ότι υπάρχουν συνεργοί», τόνισε με νόημα το πρωί της Πέμπτης ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για δεύτερο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (29/3) σε δασική έκταση στη Σάμο κοντά στο χωριό Βουρλιώτες.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα επιφέρουν άμεσο πλήγμα στις εξαγωγές των ροδάκινων και πυρηνόκαρπων, καθώς πάνω από τις μισές ποσότητες κατευθύνονταν στις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, είτε ως φρέσκα προϊόντα είτε ως μεταποιημένα (κομπόστες και χυμοί). 

Περισσότερα Άρθρα...