Από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου. 

Σε απάντηση ερωτημάτων που διατυπώνονται από ασφαλισμένους για το αν πρέπει να σπεύσουν να προλάβουν τα ευνοϊκά όρια ηλικίας και να συνταξιοδοτηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 γιατί διαφορετικά θα μπορούν να βγουν στη σύνταξη μόνο αφού συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποσαφηνίζει τα εξής:

Τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Οκτωβρίου θα εγκρίνει την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ.

Η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου, των προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, και αναδρομικών του ν. 4760/2020 για συνταξιούχους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- στον προγραμματισμό των καταβολών από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 26-30 Ιουλίου. Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 2,5 δισ. ευρώ σε 5,6 εκατ. περίπου δικαιούχους.

Ξεκινούν οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων Νοεμβρίου του e-ΕΦΚΑ από την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου 2021, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων.

Το πρόγραμμα πληρωμής για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους.

Περισσότερα Άρθρα...