Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με τις ημερομηνίες να καθορίζονται από τον αριθμό του ΑΜΚΑ τον δικαιούχων.

Σχέδιο πληρωμών για αναδρομικά σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους με πέντε ρήτρες επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Την καταβολή αναδρομικών ύψους 3,9 δισ. ευρώ σε όλους τους παλαιούς συνταξιούχους (ανεξάρτητα αν έχουν καταθέσει αγωγές ή όχι) αλλά σε βάθος εξαετίας, σε δύο εξάμηνα ανά έτος, αρχής γενομένης από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 είναι το βασικό σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα παλαιά αναδρομικά.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας. Προηγήθηκαν ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Το πρόγραμμα προπληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) στη συνεδρίαση της 16ης Ιουλίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία επιδικάζει αναδρομικά έντεκα μηνών στους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Περισσότερα Άρθρα...