Από σήμερα το απόγευμα πιστώνονται τα χρήματα στους πρώτους δικαιούχους των αναδρομικών με την καταβολή της κύριας και επικουρικής σύνταξης. Για να είναι διακριτό το ποσό των αναδρομικών η κατάθεση στους λογαριασμούς θα γίνει σε διαφορετικό κωδικό, ώστε να μην μπερδευτούν οι συνταξιούχοι με το ποσό της κύριας και επικουρικής σύνταξης. 

Αναδρομικά θα δοθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. 

Μέσα στις επόμενες 20 ημέρες αναμένεται να πληρωθούν τα αναδρομικά σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους. Εκκρεμείς συντάξεις για 300.000 συνταξιούχους. Παράθυρο για αναδρομικά σε κύριες κάτω των 1.000 ευρώ

Από την Πέμπτη 22, Σεπτεμβρίου, έως την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, αναμένεται να λάβουν οι δικαιούχοι – συνταξιούχοι τις συντάξεις Οκτωβρίου του 2020. Οι επικουρικές συντάξεις για τον μήνα Οκτώβριο θα πληρωθούν στους συνταξιούχους ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Μέσα στον Οκτώβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Τα ποσά ξεκινούν από τα 700 ευρώ για συνταξιούχους του ΙΚΑ έως τα 9.200 για συνταξιούχους ΔΕΚΟ και τραπεζών - Βρούτσης: Το δεύτερο 15ήμερο του Οκτώβρη η καταβολή των πρώτων αναδρομικών

Στη λύση της εκ νέου προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά για τις περικοπές του 2012 σε επικουρικές συντάξεις, δώρα και επιδόματα εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Περισσότερα Άρθρα...