Διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού, για την μεταφορά της αρμοδιότητας των ζώων συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Με το άρθρο 55 του νέου ν.4745/2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ 214/6.11.2020) τροποποιήθηκε πολλαπλώς η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των ζώων, ιδίως στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των σχετικών ποινών.

Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποιήσης που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, μετά από απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. 

Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών. 

Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιό της ζητά αυτόφωρη διαδικασία και συλλήψεις για τη βάναυση κακοποίηση ζώων. Η εγκύκλιος έχει σταλεί προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας μετά τα πρόσφατα θλιβερά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως στην Νίκαια, τα Χανιά και αλλού.

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε σήμερα ο άνδρας από τα Κουνουπιδιανά Χανίων, ο οποίος κακοποίησε το σκυλί του, κρεμώντας το από το δένδρο και κόβοντάς του με ... τανάλια τα γεννητικά του όργανα, σε μια υπόθεση που προκάλεσε πανελλήνια αποτροπιασμό και οργή.

Περισσότερα Άρθρα...