Θαδδαῖε! ποῖον ἄλλο σοι πλέξω στέφος,
Ἤ αὐτόπτην λέγειν σε, καὶ μύστην Λόγου;
Εἰκάδι πρώτῃ Θαδδαῖος βιότοιο ἀπέπτη.

Μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, είναι κυρίως οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν φέτος από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

 «Η αρχαιολογική έρευνα χάνει έναν σπουδαίο, αφοσιωμένο επιστήμονα και η Ελλάδα έναν μεγάλο φίλο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον άνθρωπο που εργάστηκε στην περιοχή για τέσσερις δεκαετίες και ανέδειξε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ρουμανίας «ΝΟΣΤΟΣ», υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Dr Tudor Dinu από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, πραγματοποιείται η έκθεση «Προσωπικότητες Ελλήνων που έπαιξαν ρόλο στην ιστορία των Ρουμάνων από την αρχαιότητα έως και σήμερα».

Φέτος, όλα είναι διαφορετικά ελέω κορονοϊού. Και λόγω των νέων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, διαφορετικό θα είναι και το φετινό Πάσχα του Καλοκαιριού, όπως αποκαλούν τον Δεκαπενταύγουστο. Μέχρι και πέρυσι, η θεομητορική γιορτή της Ορθοδοξίας εορταζόταν με κάθε λαμπρότητα, λιτανείες, πλήθος κόσμου και κατόπιν με πανηγύρια.

Η "Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάζει το τέταρτο επεισόδιο της σειράς των επετειακών podcasts «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ» από τον Διονύση Σαββόπουλο.

Είναι σοβαρό θέμα επικοινωνίας, επιμόρφωσης του κοινού και των τηλεθεατών, το πως συμπεριφερόμαστε οι Έλληνες, σε έργα τέχνης που εκτιμούμε.

Περισσότερα Άρθρα...