Το τραγούδι «Ελληνισμός», σε μουσική της διεθνώς αναγνωρισμένης συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους της εξαιρετικά δημοφιλούς στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου, ξεκίνησε χτες το «ταξίδι» του για να αγγίξει τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και η American School of Classical Studies at Athens μας δίνουν για λίγες μέρες ακόμα, τη δυνατότητα να επισκεφθούμε ΔΩΡΕΑΝ 💸 τη μεγάλη έκθεση για τον Αμερικανικό 🇺🇸 Φιλελληνισμό.

Πολύτιμα σύνολα κτερισμάτων και χάλκινα ξίφη έφερε στο φως η ανασκαφική έρευνα στο πλάτωμα Τραπεζάς, οκτώ χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αιγίου.

Εξακολουθεί να μην είναι προσβάσιμη στο κοινό, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου, που έχουν ανοίξει από τον περασμένο Μάιο, όταν έληξε το τελευταίο lockdown στη Βρετανία, η αίθουσα που στεγάζει τους ανεκτίμητους αρχαιοελληνικούς θησαυρούς που φιλοτέχνησε ο Φειδίας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, στον εορτασμό για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO έθεσε μετ' επιτάσεως το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η οικία του θρυλικού οπλαρχηγού Λάμπρου Τζαβέλα στο Σούλι αποκαταστάθηκε στην αρχική της μορφή και ανοίγει για το κοινό, φυλάσσοντας στο εσωτερικό της ιστορικά κειμήλια της οικογένειας, που έγραψε ιστορία.

Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα ζητά η UNESCO από τη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά με επίσημη απόφαση της. 

Περισσότερα Άρθρα...