Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Μαφιόζικη εκτέλεση 41χρονου σημειώθηκε χθες στο βράδυ στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πλησίασαν τον άνδρα που περπατούσε πεζός μαζί με τη σύζυγό του και το παιδί τους και τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

syntaxeis ilikiomenos

Με απόφαση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, εγκρίθηκε ο πίνακας των 89.764 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων ΕΚΑΣ του ν. 4411/2016, καθώς και η πίστωση του σχετικού ποσού που ανέρχεται σε 20.988.036 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση αφορά όσους απώλεσαν παροχή άνω των 115 ευρώ και η καταβολή θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας αναδρομικά για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Η ακριβής ημερομηνία της καταβολής θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση του Υπουργείου.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, ήδη έχουν εφαρμοστεί οι διατάξεις που απαλλάσσουν από συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη όλους όσοι στερήθηκαν την παροχή ΕΚΑΣ και η ισόποση με το ΕΚΑΣ οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%. Η καταβολή της ενίσχυσης σε συζύγους που απώλεσαν και οι δύο το ΕΚΑΣ θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου από τους ασφαλιστικούς τους φορείς.

kavouri plaz

Το πτώμα μιας γυναίκας αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή στοΚαβούρι Βουλιαγμένης. 

Η γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών είχε ξανθά μαλλιά ενώ φορούσε ροζ παντελόνι, ροζ μπλούζα, μαύρο μπουφάν και βυσσινί μποτάκια. 

Η σορός αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

maxairi aima

Οικογενειακή τραγωδία στα Κρύα Ιτεών τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άνδρας περίπου 60  ετών  σκότωσε τη 57χρονη  σύζυγό του, δίνοντάς της μαχαιριές.

Τραυματισμένος είναι επίσης ο 30χρονος γιος της οικογένειας στο θώρακα, ο οποίος νοσηλεύεται, ενώ ο σύζυγος κρατείται στην αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως εκείνος τραυμάτισε και τον γιο του στο στήθος.

Κατόπιν, διαπληκτίστηκε με τον 30χρονο γιο του, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τη μητέρα του, χτυπώντας τον και αυτόν με το μαχαίρι και τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο δράστης, στη συνέχεια, έφυγε από το σπίτι, ενώ μετά από αναζητήσεις της αστυνομίας εντοπίστηκε και συνελήφθη στο νέο λιμάνι. Εντός της ημέρας αναμένεται να εξεταστεί από ψυχολόγο.

Η αστυνομία αναζητά το μαχαίρι με το οποίο τελέστηκε η δολοφονία, καθώς αυτό δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ζευγάρι είχε συχνούς καβγάδες και ο 60χρονος φέρεται να ζήλευε παθολογικά τη σύζυγό του.

peripoliko nyxta

«Μαφιόζικη» εκτέλεση στον Άγιο Δημήτριο, με θύμα έναν 30χρονο, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος πλησίασε το θύμα, την στιγμή που πάρκαρε το αυτοκίνητό του στη συμβολή των οδών Εθνομαρτύρων και Πολυνείκους, και πυροβόλησε δύο φορές τον 30χρονο στο θώρακα και το κεφάλι. Αμέσως μετά, ο δράστης έγινε «καπνός».

Οι κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τους πυροβολισμούς βγήκαν στα μπαλκόνια τους και αντίκρισαν το ανατριχιαστικό θέαμα του ματωμένου άνδρα, ο οποίος βγήκε από το αυτοκίνητό του και εκλιπαρούσε για βοήθεια με όση δύναμη του είχε απομείνει. 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο 30χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως  πρόκειται για εκτέλεση από επαγγελματία. 

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στρέφονται και στα κυκλώματα της νύχτας.

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες