Είναι εύκολο να υποκύψει κανείς στον πειρασμό, να συνοδεύσει τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ρεπορτάζ με δραματική μουσική υπόκρουση και να ξεκινήσει τις αφηγήσεις με το κλισέ «ηχούν τα τύμπανα του πολέμου…», «ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο…», «στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου…» και άλλα γνωστά.

Eχει δίκιο το ΚΚΕ όταν ισχυρίζεται ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν πρωτίστως η Γερμανία και δευτερευόντως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο εξυπηρετούν «τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Δύσης». Το δίκιο του προκύπτει από το γεγονός ότι κρούει ανοιχτές θύρες, διότι όπως είχε πει ο Βρετανός πρωθυπουργός Χένρι Πάλμερστον «δεν υπάρχουν μόνιμοι εχθροί και φίλοι υπάρχουν μόνιμα συμφέροντα».

Αυτό του ανακοίνωσε ο πατέρας του, έξω από τα δικαστήρια. Ο γιος του ο Κώστας ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων για τα επεισόδια που έγιναν προχθές στους δρόμους της Αθήνας.

Κάπως έτσι, φτάσαμε να χαιρετίζουμε την έναρξη της κατεδάφισης που, μεταξύ μας, σε σχέση με αυτά που έγιναν και δεν έγιναν το προηγούμενο διάστημα, δείχνει τεράστια, κομβικής σημασίας εξέλιξη. Μένει να δούμε και πότε θα ξεκινήσει η οικοδόμηση.

«Σήμερα ο Ερντογάν πάει να δώσει τη χαριστική βολή στον κεμαλισμό, όπως τον ξέραμε», δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

Ο Ερντογάν απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό της Τουρκίας και στο μουσουλμανικό κόσμο, όμως ταυτόχρονα λέει στη χριστιανική Δύση ότι τη γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.

Το περιστατικό με την Σουηδέζα τουρίστρια που εντοπίστηκε να μην τηρεί την 24ωρη καραντίνα, όπως προβλέπεται για όσους ελέγχονται κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και να βολτάρει στους δρόμους της Αθήνας, δείχνει πόσο περίπλοκη και ευαίσθητη είναι η διαδικασία ελέγχου του κορωνοϊού, με το άνοιγμα του τουρισμού.

Περισσότερα Άρθρα...