Την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 18:00 διοργανώνεται φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου στο Α’ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης «Γιώργος Κοσικίδης» (Κύπρου και Τριπόλεως), για την οικονομική ενίσχυση της Αργυρουπολίτισσας, Όλγας Δημητροπούλου.

Νέες πληροφορίες ήρθαν στο προσκήνιο αναφορικά με το επίδομα βενζίνης που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο Πέμπτη. Το επίδομα θα δοθεί ως εκπτωτικό voucher (κουπόνι) για να ανακουφίσει τις πιο ευάλωτες οικονομικά ομάδες της κοινωνίας από την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα. 

Η AVAX αναλαμβάνει τα πρώτα έργα για τις υποδομές έναντι 250 εκατ. ευρώ. Η LAMDA Development ανέθεσε το έργο αποκατάστασης του εδάφους στο Ελληνικό σε κοινοπραξία που συμμετέχει η εταιρεία Antipollution

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης σε συνεργασία με το 'Όλοι Μαζί Μπορούμε' διοργανώνουν δράση συγκέντρωσης λογοτεχνικών βιβλίων.

Oι κόποι επιβραβευονται, οι προσπαθειες ανταμοίβονται: Με δύο διακρίσεις, ένα χρυσό και ένα χάλκινο βραβείο, ξεχώρισε στα Best City Awards 2022 ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, σε μια ολοζώντανη covid free Τελετή Απονομής που έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στη Θεατρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Την αγκαλιά του για τους ανθρώπους εκείνους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την πατρίδα τους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανοίγει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η δημοτική Αρχή Κωνσταντάτου έστειλε επιστολή τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεση να φιλοξενήσει έναν αριθμό οικογενειών με τα παιδιά τους και να τους παρέχει και τα αναγκαία.

Ο δήμος θέτει στη διάθεση των οικογενειών από την Ουκρανία, τον ξενώνα που έχει, ενώ θα μισθώσει και ξενοδοχείο αν χρειαστεί.

konstant tv

Παράλληλα, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε έκκληση προς τους δημότες της πόλης, ώστε όποιος διαθέτει χώρο και μπορεί, επίσης να ανοίξει την κατοικία του για να φιλοξενήσει μία προσφυγική οικογένεια.

«Εμείς είμαστε ένας προσφυγικός δήμος και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτή την κατάσταση», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωνσταντάτος.

«Είναι μια απόλυτα ανθρωπιστική κίνηση, ώστε να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχουν και οικογένειες ομογενών στη Μαριούπολη, που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους, αλλά δεν είναι μόνο για τους ομογενείς μας, είναι για όλες τις οικογένειες από την Ουκρανία.

Ενημερώσαμε ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών και την ουκρανική Πρεσβεία, πως παρέχουμε τον ξενώνα, θα μισθώσουμε και κάποιο ξενοδοχείο και φυσικά θα παρέχουμε όλα τα απαραίτητα, φαγητό κ.λ.π.», τονίζει ακόμη ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και προσθέτει: «Αν χρειαστεί θα θέσουμε στη διάθεση του Κράτους και τις κατασκηνώσεις μας στην Εύβοια».

Παράλληλα, ο δήμος προχωρεί και σε δράση αλληλεγγύης με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Όπως ανακοίνωσε, την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», θα μπορεί όποιος το επιθυμεί να προσφέρει είδη όπως όσπρια, ζυμαρικά, κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής, πάνες, κονσέρβες, παιδικές τροφές και γάλατα, ώστε να σταλούν στους πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Παιγνίων θα καλέσει τους εκπροσώπους της ΓΕΚΤΕΡΝΑ για να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης για το Integrated Resort Casino (IRC) στο Ελληνικό.

Περισσότερα Άρθρα...