pasvantidis

Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα ο κ. Χάρης Πασβαντίδης ανακοίνωσε την Δευτέρα, 14-1-2013, σε έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής της π. παράταξης του, την απόφαση του να παραιτηθεί από όλα τα δημοτικά αξιώματά του!

Ο λόγος είναι, ότι μια μερίδα συμβούλων και μελών της παράταξής του δεν τίμησε την ομόφωνη απόφαση για ενότητα που είχε εγκριθεί και από τις τρείς ολομέλειες των π. παρατάξεων και που οδήγησε στις 16 Δεκεμβρίου 2012 σε κοινή σύγκληση των Κ.Ε. τους και στην υπογραφή από τα μέλη τους και τους επικεφαλής τους του κειμένου της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και Δημιουργίας νέας ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης, που τέθηκε στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη μερίδα των στελεχών της π. παράταξης του κ. Χ. Πασβαντίδη δεν παραβρέθηκε στις συνελεύσεις, δεν μετείχε στις λοιπές διαδικασίες, ούτε υπέγραψε τη Διακήρυξη Ενότητας, γεγονός που όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χάρης Πασβαντίδης «ξεχείλισε πια το ποτήρι και με πίκρανε πολύ».

Όπως μας ενημέρωσαν, σε αυτήν την έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε. δεν έγιναν τοποθετήσεις, αλλά ο κ. Χάρης Πασβαντίδης, εκτός της ανακοίνωσης της παραίτησής του, υπογράμμισε ότι παραμένει πιστός στην πορεία ολοκλήρωσης της ενότητας, την οποία ο κόσμος της παράταξης του - σύμφωνα και με τα στοιχεία ευρείας δημοσκόπησης - απαιτεί σε ποσοστό σχεδόν 90%!

Αναρωτιόμαστε, πως τώρα κάποιοι αντιδρούν ενάντια στην θέληση του κόσμου; Πως βάζουν πάνω από την αποφασισμένη ενότητα το ατομικό τους συμφέρον; Ποιόν εξυπηρετεί η επιχειρούμενη αποσταθεροποίηση της συμφωνίας που ομόφωνα ενέκριναν και οι τρείς ολομέλειες των Κ.Ε. Γιατί στις κοινές συνελεύσεις των 3 παρατάξεων δεν εκδήλωσαν, όπως θα έπρεπε, δημόσια την όποια διαφωνία τους; Γιατί τώρα και με αυτούς τους τρόπους;

Συνεργάτες και στελέχη του του κ. Χάρη Πασβαντίδη που συμμετέχουν κανονικά στην ολοκλήρωση της προσπάθειας ενότητας, δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει θέμα διάλυσης της παράταξής μας, μιας και αυτή διαλύθηκε, όπως και οι άλλες δύο, στις 16 Δεκεμβρίου, με υπογραφή και του προέδρου μας. Εμείς τιμούμε την υπογραφή μας δεν θα την πάρουμε πίσω. Αντιθέτως, είμαστε νομιμοποιημένοι από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής μας που είχε συμφωνήσει την ενότητα. Προχωρούμε λοιπόν κανονικά και αποφασιστικά και είναι προς τιμή του Χάρη Πασβαντίδη που τηρεί και αυτός την υπογραφή του και τη δημόσια δέσμευση του».

Οπως αποφασίσθηκε από την προσωρινή Κ.Ε. των μελών των τριών π. παρατάξεων, την Παρασκευή, 25-1-2013, λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων υποψηφιοτήτων για τον επικεφαλής και τα μέλη της Κ.Ε της, και στις 3 Φεβρουαρίου 2013 θα γεννηθεί από το Ιδρυτικό Συνέδριό της η νέα ενιαία και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ολοκληρώνοντας έτσι ένα δύσκολο εγχείρημα, μοναδικό στην πόλη και, γενικότερα, στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι σήμερα, όλα σχεδόν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του π. «Αγώνα για το Μέλλον» και της π. «Αναγέννησης», καθώς και τα περισσότερα μέλη της π. «Σύγχρονης Πόλης», όπως και πολλοί εκπρόσωποι φορέων της πόλης, έχουν υπογράψει το κείμενο της Διακήρυξης της Ενότητας και προχωρούν συντεταγμένα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας δημιουργίας της νέας ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης που αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο απέναντι στην, ούτως ή άλλως πελαγωμένη και «άεργο» διοίκηση του δημάρχου. Χρ. Κορτζίδη

zitame tis prostaseis sas

Πολιτική ανοιχτής δημοκρατίας εγκανίασε "εν τη γεννέση της" και εφαρμόζει στην πράξη,  πριν καν την επίσημη συγκρότησή της, η νέα ενιαία παράταξη που προήλθε από την ενοποίηση των παρατάξεων των κ.κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, Χάρη Πασβαντίδη και Γιάννη Τσαρπαλή

Δημιουργεί βήμα ανοιχτού διαλόγου και σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους δημότες να πουν τη γνώμη και τις παρατηρήσεις τους για κάθε θέμα του δήμου που τους αφορά και να υποβάλλουν επίσης και προτάσεις τους, ακόμα κια για το όνομα της !!


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ζητάμε τις προτάσεις σας

Ενόψει του ιδρυτικού μας συνεδρίου που θα γίνει την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2012, ζητάμε από όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας να μας πουν τις προτάσεις τους για το όνομα της νέας μας παράταξης, καθώς και για όλα τα θέματα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης που τους αφορούν, όπως π.χ. καθαριότητα, παιδεία κ.α.

Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε μία ιδιαίτερη σελίδα στο FACEBOOK με την ονομασία «Ζητάμε τις προτάσεις σας», ανοιχτό βήμα διαλόγου σε όλες και όλους που επιθυμούν να διατυπώσουν ελεύθερα τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους.

Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις θα τις λάβουμε σοβαρά υπόψη στο ιδρυτικό μας συνέδριο.

Όλοι μαζί στον Αγώνα για την Αναγέννηση του Ελληνικού-Αργυρούπολης, όλοι μαζί στον Αγώνα ώστε να γίνει το Ελληνικό-Αργυρούπολη μια Σύγχρονη Πόλη

Σας ευχαριστούμε
Η Επιτροπή Επικοινωνίας

 

 

 

argyrroup dimarxειο

Την Τρίτη, 7 -1-2013, πραγματοποιήθηκε παρουσία 80 ιδρυτικών μελών, η δεύτερη ολομέλεια της προσωρινής ενιαίας Κεντρικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των μελών των παρατάξεων «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση και έγκριση των τελικών διαδικασιών συγκρότησης της νέας μεγάλης ενιαίας παράταξης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, του ορισμού των προσυνεδριακών Επιτροπών και, τέλος, τον ορισμό της ημερομηνία διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου.

Μετά από τους χαιρετισμούς, τις ευχές για το νέο έτος και τις εισηγήσεις των επικεφαλείς, τον λόγο έλαβαν πολλά μέλη της προσωρινής κεντρικής Κεντρικής Επιτροπής της νέας παράταξης που εξέθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους για πολλά θέματα, συμβάλλοντας στην παραγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου, το τέλος του οποίου σφραγίσθηκε, μέσω ψηφοφορίας, στην λήψη των εξής αποφάσεων:

-          Την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο συγκρότησης της νέας ενιαίας παράταξης, το οποίο θα εγκρίνει το όνομα και το καταστατικό της παράταξης, θα εκλέξει τα όργανα λειτουργίας της και τον Πρόεδρό της και θα συζητήσει τις θέσεις και προτάσεις της για τα μεγάλα προβλήματα του δήμου.

-          Για την προετοιμασία του Συνεδρίου συγκροτήθηκαν τέσσερεις πολυμελείς Επιτροπές (Οργανωτικού, Καταστατικού, Θέσεων και Επικοινωνίας) που θα εργασθούν εντατικά για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους προς έγκριση στην 3η σύνοδο της προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής που θα συνέλθει για τελευταία φορά πριν το συνέδριο την Δευτέρα, 28-1-2013

Την Τρίτη 15-1-2013 κλείνει ο κατάλογος των ιδρυτικών μελών συγκρότησης της νέας παράταξης που θα έχουν υπογράψει την από 16-12-2012 Διακήρυξη της Ενότητας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Οσοι έχουν υπογράψει την Διακήρυξη Ενότητας αποτελούν την Προσωρινή Κεντρική Επιτροπή της Ενιαίας Παράταξης, το όργανο που χαράζει την πολιτική και λαμβάνει όλες τις αποφάσεις μέχρι το ιδρυτικό Συνέδριο. Τα ιδρυτικά μέλη θα συμμετέχουν αριστίδην στην σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής της νέας Δημοτικής Παράταξης.  Σημειώνουμε επίσης πως στα ιδρυτικά μέλη συμμετέχουν και δημότες και εκπρόσωποι φορέων που δεν ανήκαν μέχρι χθες σε καμία δημοτική παράταξη, ενώ μέχρι τις 15 του μήνα να διευρυνθεί περαιτέρω ο κατάλογος.

-          Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν μέλη της νέας παράταξης και να θέσουν υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 25-1-2013. Ως μέλη επίσης της παράταξης θα μπορούν να εγγραφούν όσοι δημότες μας το επιθυμούν και την μέρα του ιδρυτικού Συνεδρίου,.

-          Την Παρασκευή 25-1-2013, λήγει και η προθεσμία υποβολής προτάσεων υποψηφιοτήτων για την προεδρία της παράταξης, τις προϋποθέσεις των οποίων όρισε η χθεσινή ολομέλεια ομόφωνα και θα επεξεργασθεί και η Επιτροπή Καταστατικού στην τελική της εισήγηση προς το συνέδριο.

-          Όλες οι εισηγήσεις των επιτροπών προς το συνέδριο, αλλά και ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων για την ΚΕ και την Προεδρία θα συζητηθούν και θα επικυρωθούν από την 3η ολομέλεια της προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως τονίσθηκε, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη, τόσο μέσα από την επικοινωνία που έχουμε μαζί τους όσο και από την δημοσκόπηση που διενεργήσαμε για να καταγράψουμε τις απόψεις της κοινής γνώμης της πόλης μας, ΑΠΑΙΤΟΥΝ απ όλους να δείξουμε ωριμότητα, σοβαρότητα και πάνω από όλα ενωτική διάθεση. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της πόλης μας και να αφήσουμε πίσω προσωπικές πολιτικές, στρατηγικές και ενέργειες που μόνο αρνητικές συνέπειες είχαν για τον δήμο, αφού τελικά εξυπηρετούν και συντηρούν αποκλειστικά και κανέναν άλλο πέραν της σημερινής διοίκησης, τη χειρότερη δημοτική αρχή που γνώρισε ποτέ ο δήμος μας.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι να ενώσουμε τους δύο πρώην δήμους και να φέρουμε στο προσκήνιο όλες αυτές τις δυνάμεις που μπορούν να φέρουν έναν άλλον αέρα δημιουργίας στην πόλη μας. Τόσο μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο μας, όσο και στη μετέπειτα πορεία, όλοι μαζί ενωμένοι σε συνεργασία με τους φορείς και τους δημότες μας θα καταθέσουμε τις δεσμεύσεις και τις προτάσεις μας για το πώς μπορεί μέσα στην κρίση ο δήμος μας να βγει από το τέλμα και να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Τώρα περισσότερο από ποτέ , μέσα στην κρίση οφείλουμε να ανατηζουμε όλες αυτές τις πολιτικές που θα κάνουν τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης δήμο πρότυπο, δήμο σύγχρονο και πάνω απ όλα μια πόλη που να αξίζει να ζεις.

Όλοι μαζί στον Αγώνα για την Αναγέννηση του Ελληνικού-Αργυρούπολης, όλοι μαζί στον Αγώνα ώστε να γίνει το Ελληνικό-Αργυρούπολη μια Σύγχρονη Πόλη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ