Δελτιο Τυπου της παραταξης"ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" Ελληνικού-Αργυρούπολης

Όλα ήταν όμορφα το πρωϊ της Κυριακής  15-9-2013,  στο Α’ ΚΑΠΗ στην Αργυρούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ».

Θαυμάσιος ο καιρός, εντυπωσιακή η μαζικότητα συμμετοχής των μελών και των φίλων της παράταξης από το Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Κατάκλεισαν το χώρο, εντός και εκτός, της συνόδου, και σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού, ομοψυχίας και ελπίδας, επικρότησαν  πλήρως την έναρξη της νικηφόρας πορείας του προεκλογικού αγώνα  της παράταξης που, όπως δηλώθηκε, ξεκινά  κιόλας από την επόμενη  μέρα (16/9).

Μέσα σε αυτό το κλίμα ομοψυχίας και ελπίδας, τόσο ο πρόεδρος της παράταξης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, όσο και ο αντιπρόεδρός της κ. Γιάννης Τσαρπαλής , απεύθυναν δημόσια ιδιαίτερο μήνυμα – πρόσκληση συστράτευσης στον κοινό αγώνα,  όλων εκείνων των υγιών δυνάμεων της πόλης, που βρίσκονται απέναντι στην καταστροφική πολιτική  του «συστήματος Κορτζίδη» και οι οποίοι  παρέμειναν μέχρι τώρα εκτός της μεγάλης, ενιαίας και ανεξάρτητης  «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ».

Ο πρόεδρος της συνέλευσης κ. Πέτρος Ξυνταβελώνης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης, ανέφερε, μεταξύ των άλλων: « Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της πλήρους απαξίωσης των πολιτικών αξιών, να υπάρχουν σήμερα άνθρωποι νέοι με οράματα και όρεξη για σοβαρή δουλειά που να βγαίνουν μπροστά. Ανθρωποι από όλες τις πρώην παρατάξεις της πόλης, που μπήκαν σε ομάδες εργασίας, κατέγραψαν τα προβλήματα και τις ανάγκες, άκουσαν  τις προτάσεις των πολιτών, ώστε να μπορούνε σήμερα να καταθέσουν  ενώπιον σας τις πρώτες προτάσεις και τις κριτικές για το πώς λειτουργεί και πως τελικά θα έπρεπε να λειτουργεί ο τελματωμένος σήμερα δήμος μας»

Και κατέληξε καταχειροκροτούμενος υπογραμμίζοντας τα εξής: «Είμαστε πλέον πεπεισμένοι, ότι με αρχηγό μας τον Γ. Κωνσταντάτο θα πετύχουμε την αναστροφή της φθίνουσας πορείας του δήμου και την επίτευξη κάθε στόχου του προγράμματός μας» .

Ο πρόεδρος της παράταξης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο αναφέρθηκε αναλυτικά  στις μέχρι τώρα πολλές και επιτυχημένες πρωτοβουλίες και δράσεις της παράταξης, τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, όσο και μέσα στη κοινωνία, η οποία όμως, όπως τόνισε, «στενάζει κυριολεκτικά  κάτω από το βάρος των επαχθών και απεχθών για τη χώρα μνημονίων και δεν αντέχει πια άλλο να βλέπει να επικρατεί και στο δήμο  ο πολιτικαντισμός,  η μιζέρια, η κακομοιριά, η κακοδιοίκηση και η πλήρης ανικανότητα, γεγονός  που της στερεί κάθε δυνατότητα να πάρει  έστω και μία ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον, που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα».

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα «πεπραγμένα» της σημερινής δημοτικής αρχής, τις παράνομες πράξεις και  παραλείψεις της, που όπως τόνισε «μοναδικό στόχο  είχαν και έχουν να υπηρετήσουν το στενά κομματικό και ατομικό συμφέρον του δημάρχου και των μελών της διοίκησής του, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγήσει σήμερα τον άλλοτε κραταιό δήμο σε πλήρες τέλμα και αδιέξοδο».

 Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέλυσε μία προς μία τους αρχικούς βασικούς άξονες  και τις προτεραιότητες του προγράμματος της παράταξης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις πολλές επαφές και συζητήσεις των μελών της με τους πολίτες, που εισηγήθηκε στη συνέχεια η Κεντρική Επιτροπή, και οι οποίες θα κυκλοφορήσουν, όπως τόνισε,  άμεσα, ώστε  να ενημερωθούν για αυτές πλήρως όλοι οι δημότες.

«Θέλουμε την ανατροπή της πολιτικής του συστήματος που διοικεί τον δήμο για 40 ολόκληρα χρόνια. Θέλουμε την επιστροφή στα έργα, για μία πόλη καθαρή, ασφαλή και φωτεινή.  Το μέλλον της πόλης  πρέπει να ανατεθεί πλέον στα χέρια των νέων ανθρώπων,  που δεν εξαρτώνται από κόμματα και μηχανισμούς, που διαθέτουν Γνώση , Ικανότητα, Αλληλεγγύη και Αισιοδοξία και οι οποίοι θέλουν τον τόπο τους να γίνει καλύτερος για τους ίδιους και για τα παιδιά τους»  είπε καταλήγοντας, προκαλώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα της συνέλευσης.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος της παράταξης κ. Γιάννης Τσαρπαλής, που αναφέρθηκε και αυτός με πολλά παραδείγματα στα πρωτόγνωρα, όπως τα χαρακτήρισε,  «έργα και ημέρες του συστήματος Κορτζίδη» , καθώς και στις αρνητικές επιπτώσεις τους για το δήμο.

Αναφερόμενος  ειδικότερα στο προσχέδιο προγράμματος της παράταξης είπε «Είναι μια δουλειά ομαδική, η οποία έγινε από καρδιάς σε κλίμα ομοψυχίας και ενθουσιασμού και αυτό μας δυναμώνει και μας χαροποιεί ιδιαίτερα» .

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος, μεταξύ άλλων, τα εξής: « Είναι πραγματικά η πρώτη φορά που βλέπω μια δημοτική παράταξη, όπως η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ», να λειτουργεί τόσο συντεταγμένα και τόσο δημοκρατικά, με πλήρη και συνεχή λειτουργία όλων των οργάνων της, όπου συζητιούνται αναλυτικά όλες οι απόψεις και λαμβάνονται οι αποφάσεις από κοινού για όλα ανεξαιρέτως τα επιμέρους ζητήματα»   

Τέλος, τον λόγο έλαβαν πολλοί δημότες, μέλη και φίλοι της παράταξης από το Ελληνικό και την Αργυρούπολη, που πληροφόρησαν το σώμα για κάποια επιμέρους προβλήματα του δήμου, ενώ ταυτόχρονα επιδοκίμασαν πλήρως τις εισηγήσεις των προέδρου και αντιπροέδρου της παράταξης.

Η Συνέλευση ολοκλήρωσε τις εργασίες της  μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού, με τον κ. Π. Ξηνταβελώνη να ευχαριστεί άπαντες για την παρουσία τους και για την εποικοδομητική συμμετοχή τους για να ολοκληρώσει καταχειροκροτούμενος με τη φράση: «Ολοι μαζί, ΞΕΚΙΝΑΜΕ»! 

Ανακοινωση της δημοτικής παραταξης "Ενωμενη Πολη"

Άλλη μία δικαίωση της συνεχούς και επίμονης αντιπολίτευσης της  ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ήρθε να προστεθεί  στις τόσες άλλες, όπως π.χ. με τα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου «Γ. Μιχαλακέα», που επιτέλους εξισώθηκαν πρόσφατα για όλους.

Τώρα, μετά την ακύρωση από την  Περιφέρεια της κατάφορα παράνομης απόφασης του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη και της πλειοψηφίας του στο δημοτικό συμβούλιο, να μισθώσει σε παρακείμενο ιδιώτη -  από τον οποίο μάλιστα δεχόταν και … άτυπες χορηγίες, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Δ.Σ.! - το δημοτικό οικόπεδο στη συμβολή των οδών Γούναρη και Ιασωνίδου στην εξευτελιστική τιμή των 1.500 ευρώ, αντί των 8.000 ευρώ  που είχε ορίσει η Υπηρεσία  – μία απόφαση, εναντίον της οποίας η παράταξή μας είχε εναντιωθεί και  αγωνισθεί σθεναρά -  ο Κ. Χρ. Κορτζίδης αναγκάσθηκε να «ανακρούσει πρύμνα». 

Οπως φαίνεται και στο έγγραφο που ακολουθεί,  ο δήμαρχος προκηρύσσει  τώρα νέα  δημοπρασία, καθορίζοντας  το  όριο της προσφοράς για το υπόψη οικόπεδοστο ύψος των 8.000,00 €, δηλαδή όπως είχε προτείνει προ μηνών η Υπηρεσία του δήμου, την οποία όμως  ο ίδιος είχε παντελώς αγνοήσει!    

 

Η ΝΕΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

                                                                                          Αργυρούπολη: 11-9-2013
ΔΗΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ                                                 Αρ. Πρωτ.: 33433
Ταχ. Δ/ση: Λ.Κύπρου 68 Τ.Κ. 16452
Τηλ.: 213.2018.700, fax. 210-99.020.45
Δ/νση: Οικονομικών Υπηρεσιών
Πληροφορίες: Καραμήτρου Ερασμία
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης διακηρύσσει ότι:

Στις 24/9/2013 ημέρα τρίτη και ώρα 09:00, στο Δημοτικό Κατάστημα και ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής θα διεξαχθεί, ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΦΑΝΕΡΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ σύμφωνα με την υπ’ αρ. 136/2013 απόφαση της Ο.Ε. για την ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, με εμβαδόν 1.458,61 τ.μ, στο Ο.Τ. 65, ΘΕΣΗ ΣΟΥΡΜΕΝΑ (Γούναρη 38 - Ιασωνίδου –Πλάτωνος), της Δ. Κ. Ελληνικού.

Το όριο της πρώτης προσφοράς ορίστηκε στο ύψος των οχτώ χιλιάδων ευρώ (8.000,00 €) πλέον Χαρτοσήμου και ΟΓΑ χαρτοσήμου.

Η εγγύηση της συμμετοχής είναι 800,00 € δια καταθέσεως εγγυητικής επιστολής αναγνωρισμένης Τράπεζας του Εσωτερικού, η γραμματίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πληροφορίες και αντίγραφο της διακήρυξης, παρέχονται από το Γραφείο μισθωμάτων του δήμου, (Λ. Κύπρου 68, 1ος όροφος). Αρμόδια υπάλληλος, Καραμήτρου Ερασμία, Τηλέφωνο:213.2018.750, FAX: 210.99.020.45.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ

Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ, όπως έχει κατ’ επανάληψη  δηλώσει,  παρά τις ύβρεις που δέχεται από  τη δημοτική αρχή και παρά τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις της αλήθειας που κάθε φορά αυτή επιχειρεί να προβάλλει , ασκεί αταλάντευτα τη θεσμική αρμοδιότητα  και τον αγώνα της με κάθε νόμιμο και θεμιτό τρόπο - και έτσι θα συνεχίσει - ενημερώνοντας πλήρως τους δημότες για τις παράνομες πράξεις και  παραλείψεις του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη.   

Ανακοινωση της δημοτικής παράταξης "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ"

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 11:00 π.μ, στο Α ΚΑΠΗ στην οδ. Αλεξιουπόλεως της Αργυρούπολης θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων της παράταξής μας.

Η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, του ανωτάτου αυτού οργάνου της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», ακολουθεί την ολοκλήρωση των τριήμερων συνεδριάσεων των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 2-6 Σεπτεμβρίου 2013.

Σε αυτές έγινε παρουσίαση και συζήτηση του προγράμματος των δράσεων και θέσεων που προετοίμασε η Επιτροπή Θέσεων, οι οποίες θα παρουσιασθούν στη Γενική Συνέλευση των μελών.

Σημειώνεται ότι, μετά το Συνέδριο μας, είναι η πρώτη φορά που θα συγκληθεί το σώμα αυτό για πλήρη ενημέρωσή του για όλες τις δράσεις μας μέχρι σήμερα, αλλά και για την επικύρωση των βασικών θέσεων της παράταξης που θα κυκλοφορήσουν σε σχετικό φυλλάδιο.

Αφού δοθεί η έγκριση από το ανώτατο όργανο της παράταξης στις πολιτικές και προεκλογικές θέσεις της (δεν θα είναι αναλυτικά οι προεκλογικές προτάσεις, αλλά μόνο οι κεντρικές θέσεις), από 16 Σεπτεμβρίου 2013 η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» ξεκινάει την προεκλογική πλήρη ενημέρωση και επικοινωνία της με όλους τους δημότες.

Να τονιστεί, ότι όπως ορίζει το καταστατικό της παράταξής μας, ψήφο και δυνατότητα τοποθέτησης στη Γενική Συνέλευση έχουν όλα ανεξαιρέτως τα εγγεγραμμένα μέλη της, αλλά η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους, φίλες και δημότες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της και δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη.


 

Αποτελεί αναμφισβήτητα ευχάριστη έκπληξη, το ότι ανακοινώθηκε από τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ότι αρχίζει – επιτέλους - το πρόγραμμα «Ανοιχτή Κουζίνα», που είχε ψηφισθεί με συντριπτική πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο από τον Ιανουάριο του 2012!

Ετσι, έστω και καθυστερημένα, ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα εφαρμόσει ένα κοινωνικό πρόγραμμα που άλλοι δήμοι, όπως εκείνοι του Αλίμου και της Ηλιούπολης το «τρέχουν» ήδη από τις αρχές του 2012!

Αναμένεται, ότι το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη για φθηνά και καλά γεύματα τούτη την περίοδο της μεγάλης κρίσης. Η ορθή όμως λειτουργία του προγράμματος θα φανεί και θα κριθεί στην πράξη.

Στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε ο δήμος για το πρόγραμμα αυτό δεν περιλαμβάνει αναλυτικά – όπως θα έπρεπε - το παρεχόμενο καθημερινό μενού (Δευτέρα – Παρασκευή: 4 - 5 διαφορετικά φαγητά και ποια, όπως είχε ανακοινωθεί), ενώ σε αυτό προβάλλονται διάφορες κοινωνικές δράσεις και έργα κάτω από το τίτλο του δήμου, δίνοντας έτσι την εντύπωση στον πολίτη, ότι όλα αυτά του ανήκουν. Αυτό όμως δεν είναι σωστό και επιτρεπτό.

Για παράδειγμα, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) ήταν μία εξαιρετική ιδέα εθελοντή καρδιολόγου ιατρού, ο οποίος φρόντισε με επιμονή και συνέπεια να την υλοποιήσει μαζί με πολλούς άλλους εθελοντές, εξασφαλίζοντας από τη δημοτική αρχή το οίκημα στέγασής του, καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του. Για τη λειτουργία του ΜΚΙΕ συνδράμουν μέχρι σήμερα συνεχώς και με κάθε δυνατό τρόπο όλοι: εθελοντές ιατροί, λοιποί εθελοντές επιστήμονες, εθελοντές πολίτες από όλους τους χώρους, δήμος, δημοτικές παρατάξεις κ.λ.π.

Τα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας της Αργυρούπολης, είναι μια μεγάλη κοινωνική δράση του σεβάσμιου ιερέα της εκκλησίας αυτής, στο επίπονο έργο του οποίου στεκονται αρωγοί και το συνδράμουν καθημερινά με τρόφιμα, είδη και προσωπική εργασία – εδώ και χρόνια - δεκάδες εθελοντές πολίτες, και όχι μόνο.

Επίσης, κάποιες συλλογικότητες που ίσως να κάνουν εμπόριο σε δημοτικό ακίνητο με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής, παρουσιάζονται στο ίδιο φυλλάδιο σαν δράση αλληλεγγύης του δήμου. Τέλος, έργα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, κάποιων άλλων συλλόγων προβάλλονται επίσης σαν έργα του δήμου!

Ισως η αγωνία του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη να επιδείξει έργο λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον οδηγεί σε επικοινωνιακές υπερβολές.

Ασφαλώς τα καθυστερημένα φθηνά γεύματα, είναι καλοδεχούμενα, αλλά ακόμη καλύτερο θα ήταν να είχε δημιουργηθεί και λειτουργήσει  από τον ίδιο τον δήμο Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Ιατρείο και άλλες θεσμικά και καλά οργανωμένες δράσεις  και όχι να παρουσιάζονται σαν δημοτικές δράσεις οι προσφορές πολλών δεκάδων εθελοντών, καθώς και εμπορικές δραστηριότητες κάποιων συλλογικοτήτων.

Θα υπάρξει άραγε για αυτά τα προεκλογικά... «μαγειρέματα», που φαίνεται πως μόλις άρχισαν και ίσως συνεχιστούν, κάποια ανάλογη ανακοίνωση θιγμένων εθελοντών που δεν θέλουν καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου τους, όπως εκείνη που έβγαλαν για τις κοινωνικές δράσεις και προσφορές της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Ενωμένη Πόλη»;
 

ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΡΑ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού 9.30
2ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού 10.00
3ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού 9.30
4ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού 9.00
5ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού 9.45
6ο Νηπιαγωγείο Ελληνικού 9.30

1ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 8.45
2ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 10.00
3ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 9.00
4ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 8.45
5ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 10.15
6ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 10.00
7ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 10.00
9ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 9.30
10ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 9.30
11ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 9.30
13ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 9.00
15ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης 10.30

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

1ο Δημοτικό Ελληνικού 8.30
2ο Δημοτικό Ελληνικού 9.00
3ο Δημοτικό Ελληνικού 9.00
4ο Δημοτικό Ελληνικού 9.00


1ο Δημοτικό Αργυρούπολης 8.15
2ο Δημοτικό Αργυρούπολης 9.00
3ο Δημοτικό Αργυρούπολης 9.00
4ο Δημοτικό Αργυρούπολης 9.30
5ο Δημοτικό Αργυρούπολης 8.30
6ο Δημοτικό Αργυρούπολης 9.30
7ο Δημοτικό Αργυρούπολης 8.15
8ο Δημοτικό Αργυρούπολης 10.00
11ο Δημοτικό Αργυρούπολης 8.30
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών δεν κάνει αγιασμό
Ειδικό Σχολείο με εγκεφαλική παράλυση 10.30

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1ο Γυμνάσιο Ελληνικού 8.30
2ο Γυμνάσιο Ελληνικού 8.30
2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Ελληνικού μεταξύ 10 & 10.30

1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης 9.30
2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης 8.30
3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης 9.30
4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης 9.00
Ειδικό Γυμνάσιο Κωφών δεν κάνει αγιασμό

ΛΥΚΕΙΑ

1ο Λύκειο Ελληνικού 11.00
2ο Λύκειο Διαπολιτισμικής Ελληνικού 10.30

1ο Λύκειο Αργυρούπολης 8.30
2ο Λύκειο Αργυρούπολης 9.00
3ο Λύκειο Αργυρούπολης 9.30
4ο Λύκειο Αργυρούπολης 9.30

ΕΠΑΛ Ελληνικού 10.00

ΕΠΑΛ Αργυρούπολης 9.00

ΕΠΑΣ Αργυρούπολης 18.00
ΣΕΚ Δ΄ Αθήνας δεν κάνει αγιασμό

 

Ανακοινωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρουπολης

Ο Δήμος μας, στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την καλλίτερη λειτουργία του Μετρό, διαμόρφωσε ελεύθερο χώρο στάθμευσης 150 περίπου αυτοκινήτων σε δημοτικό οικόπεδο πολύ κοντά στον τερματικό σταθμό "Ελληνικό", στην 33 οδό 9-11.

Ο χώρος λειτουργεί ελεύθερα, χωρίς φύλαξη, από τις 5π.μ. ως τις 10μ.μ.

Στα πλαίσια της ίδιας προσπάθειας του ο δήμος μας έχει διατυπώσει, από μακρού, αλλά και πρόσφατα, ορισμένες απόλυτα λογικές, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις στις οποίες η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη δώσει θετικές και πρακτικές απαντήσεις

Τις υπενθυμίζουμε:

1. Λειτουργία δύο παρκινγκ μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, ένα κοντά στο σταθμό Ελληνικού και ένα κοντά στο σταθμό Αργυρούπολης όπως προβλέπονταν και στον αρχικό σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

 

2. Βελτίωση της λειτουργίας των λεωφορειακών γραμμών.

3. Δημιουργία διόδου για πεζούς από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής προς το σταθμό της Αργυρούπολης μέσα από την ελληνική αεροπορική βάση.

Π Ρ Ο Σ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

Στις 28-06-2013, κατ εντολή της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, μας θυροκολλήθηκε το υπ’ αρ. πρωτ. 15/26.6.2013 Πρωτόκολλο καθορισμού αυθαίρετης χρήσης δημοσίου κτήματος και το υπ’ αρ. πρωτ. 5/26.6.2013 Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά , για την δήθεν αυθαίρετη και παράνομη κατάληψη στεγασμένου χώρου (ΤΟΛ) συνολικής επιφάνειας 552,27 τ.μ και συγκεκριμένα τα

1) κτίριο 404 επιφανείας 172,77 τ.μ και
2) κτίριο 403 επιφανείας 379,50 τ.μ αντίστοιχα
που βρίσκονται σε δημόσια έκταση στην πρώην Αμερικανική Ευκολία Ελληνικού.

Οι αντιρρήσεις που εκφράζουμε είναι για την ορθότητα των παραπάνω αιτιάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά, περί αυθαιρέτου κατάληψης των παραπάνω χώρων,
της πραγματικής χρήσεως αυτών, της έκτασης που έχει παραχωρηθεί, καθώς και του ποσού των 74.832,58.- ευρώ της ως άνω αποζημίωσης που μας καταλογίσατε, με βάση τους κάτωθι λόγους που αποδεικνύονται με τα προσκομιζόμενα με το παρόν στοιχεία και έγγραφα:

Ο σύλλογός μας, με πλούσια και διαρκή σημαντική πολιτιστική δράση, ουδέποτε προέβη σε αυθαίρετη κατάληψη των παραπάνω χώρων στην πρώην Αμερικανική Βάση Ελληνικoύ.

1) Αρχικά μας είχε παραχωρηθεί σύμφωνα με το από 25-9 1999 έγγραφο του παραχωρησιολήπτη ,ήτοι του Γ Ε Α /ΥΕΘΑ, δυνάμει του υπ’ αριθ. πρωτ. 187/1999 εγγράφου, άνευ ανταλλάγματος (χρησιδάνειο) κατόπιν υποδείξεως της ΚΕΔ όπως και σας έχουμε κοινοποιήσει από 3-4-2013 , σε απάντηση της από 7-3-13 πρόσκλησης της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά (αριθμό πρωτ. 1077/7-3-13), το κτίριο Μ-115 για να το χρησιμοποιήσουμε για τις πολιτιστικές ανάγκες του συλλόγου μας. Πράγματι παραλάβαμε τον χώρο αυτό και κατόπιν υποδείξεως του ΓΕΑ υποβληθήκαμε σε μεγάλες δαπάνες συνιστάμενες σε ανακαίνιση εγκαταλελειμμένου κτιρίου (2.600 000 Δραχμές) στον διαχωρισμό του χώρου, στη κατασκευή ανεξάρτητης εισόδου την περίφραξη αυτού κλπ.

Παρά το ότι είχαμε προβεί στις δαπάνες αυτές υποβλήθηκε αίτημα απόδοσης του χώρου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Αθήνα 2004 και την δημιουργία αθλητικού γηπέδου (ΒASE BALL).

Εμείς αναντιρρήτως τηρούντες την νομιμότητα αποδώσαμε το χώρο αυτό. Προς επιβράβευση, στη συνεχεία με υπόδειξη του Αθήνα -2004, του νομίμου διαχειριστή της ευρύτερης περιοχής βάσει αποφάσεως του Δ.Σ/Κ.Ε.Δ. , της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, μας παραχωρήθηκε το κτίριο- ΤΟΛ 404 επίσημα και πάλι άνευ ανταλλάγματος (χρησιδάνειο), επιφανείας 172,77 τ.μ, με την προοπτική να το ανακαινίσουμε με δικά μας έξοδα.

Το κτίριο αυτό, ήταν η αποθήκη του ταχυδρομείου της βάσης , είχε παραχωρηθεί σε άθλια κατάσταση μετά την αποχώρηση της Αμερικανικής Βάσης Ελληνικού και διαμορφώθηκε στην σημερινή του κατάσταση, ανακαινίζοντας εκ βάθρων τον εν λόγω χώρο, καθώς επρόκειτο για ένα πεπαλαιωμένο και εγκαταλειμμένο χώρο, αποθήκη -φάντασμα, διαμορφώνοντας τους χώρους κατάλληλους προς χρήση και αναβαθμίζοντας τον ίδιο τον χώρο και το ευρύτερο περιβάλλον του σε πολύ σημαντικό βαθμό ,με δαπάνες ύψους 80.000 ΕΥΡΩ του Συλλόγου και των μελών του και εγκαινιάστηκε τον Οκτώβρη του 2003 από τον τότε πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρουσία αντιπροσώπων όλης της πολιτικής ηγεσίας.

Συντηρείται εδώ και χρόνια με εθελοντική εργασία των μελών μας και αξιοποιείται συχνότατα για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, σχολεία και άλλους φορείς,.

Ουδέποτε ο σύλλογός μας κατείχε τον εν λόγω χώρο του 404 κτιρίου-ΤΟΛ διάνοια κυρίου ή διεκδίκησε οιασδήποτε φύσης εμπράγματα δικαιώματα επ’ αυτού, ουδέποτε «καρπωθήκαμε» το χώρο αυτό ή αντλήσαμε οικονομικό όφελος. Προβήκαμε σε χρήση μόνο του χώρου για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών σκοπών του συλλόγου.. Η κατά τα λοιπά απλή διαχείριση (και όχι χρήση) του χώρου τον χρόνο που δεν πραγματοποιούσε εκδηλώσεις ο σύλλογος ήταν για λόγους ασφαλείας (πυροπροστασία, ασφάλεια χώρων κ.λπ.). Το γεγονός της χρήσης του εν λόγω χώρου από τον σύλλογο μας, μόνο για τη διενέργεια λίγων εκδηλώσεων το χρόνο, άνευ περαιτέρω χρήσης ή κάρπωσης, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Πολεμική Αεροπορία, εξακολουθούσε να έχει στο όνομά της τις παροχές ηλεκτρικής ενέργειας και ύδατος, και την χρέωση αυτών.-

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν μας ζητήθηκε από την Υπηρεσία , ως είχε το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα την εκκένωση του κτιρίου, ούτε μας ενημέρωσε για οιαδήποτε αλλαγή καθεστώτος στη χρήση του, και παραμένουμε μέχρι και σήμερα στις εγκαταστάσεις του όχι αυθαίρετα... Η προσπάθειά μας αυτή, ήταν όχι μόνο γνωστή σε Δημόσιους φορείς, αλλά και το ίδιο το Δημόσιο στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια αρωγός μας. Είναι οξύμωρο να μας καταλογίζεται επομένως αυθαίρετη χρήση του χώρου αυτού από το Δημόσιο, το οποίο συνέπραξε συνειδητά στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση του χώρου αυτού.

Το πρώτον λάβαμε όχληση από την Ελληνικό ΑΕ, στην οποία περιήλθε ο χώρος βάσει Ν. 3943/2011 σε συνδ. με Ν. 4062/2012, περί τα τέλη Ιουλίου 2012. Έκτοτε, χωρίς ποτέ να αμφισβητούμε την κυριότητα της Ελληνικό Α.Ε. επί του εν λόγω χώρου, ήμασταν σε διαβουλεύσεις για το ενδεχόμενο της (με ή χωρίς αντάλλαγμα) συμβατικής χρήσης του χώρου. Υπήρξαν τρεις συναντήσεις με τον πρόεδρο και τους εντεταλμένους νομικούς και διευθυντές στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ και του ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας.
Η τότε πρόταση σας ,στις 30-1-2012 , για τον υπολογισμό της τιμής ενοικίου ήταν 5.00ευρώ/τμ, τιμή εξωπραγματική, για ένα πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο χωρίς πόρους ,και τιμή εκτός αγοράς ειδικότερα.

Να μας καταλογίζεται επομένως αποζημίωση χρήσης 23410,58 ΕΥΡΩ για χρονικό διάστημα πενταετίας και εν μέσω συζητήσεων ,πριν καν λάβουμε οιαδήποτε όχληση και με την παρότρυνση του παραχωρησιούχου μας προς τυπική-νομική κατοχύρωση από εσάς της παραχώρησης του κτιρίου, είναι πράξη που στερείται ουσιαστικής και νομικής βασιμότητας και αντίκειται στην αρχή της δικαιολογημένου εμπιστοσύνης του διοικουμένου.

Ο καταλογισμός σε εμάς μη συμβατικής χρήσης του εν λόγω χώρου επί πενταετία (2008 – 2013), καταρρίπτεται και με βάση το Ν. 4062/2012 αρθρ. 8, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ μόλις στις 30.3.2012 (ΦΕΚ) και ρύθμισε την τύχη των έως τότε παραχωρηθέντων ακινήτων στην περιοχή του πρώην Αεροδρομίου. Ιδίως δε, το να μας καταλογίζεται αποζημίωση για χρονικό διάστημα προ της θέσεως σε ισχύ του Ν. 4062/2012, είναι πράξη αυθαίρετη και μετά βεβαιότητας ακυρωτέα από τα ελληνικά δικαστήρια.

Καθορίστηκε για τον υπολογισμό του προστίμου τιμή , 2,50ευρώ/τμ για τα έτη 2008 έως 2010 και 2ευρώ/τμ για τα έτη 2011 έως 2013 (Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής της Υπηρεσίας ), υπολογισμός που πόρρω απέχει από την κρίση του αγαθού ανδρός, σημειωτέον η τιμή που μας ζητούσατε χωρίς καμία συζήτηση ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ήταν 5.00 ΕΥΡΩ στην επιστολή σας.

Συγκεκριμένα, ο καθορισμός της ανωτέρω τιμής υπολογισμού του προστίμου δεν ανταποκρίνεται διόλου στις ειδικές συνθήκες της περιστασιακής χρήσης του χώρου, μόνο για κοινωφελή σκοπό, χωρίς προσπορισμό οικονομικού οφέλους, από έναν ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ Σύλλογο μη κερδοσκοπικό, που το μόνο που προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων αλλά και πανελλαδικά με τις εκδηλώσεις του, είναι διάδοση της παράδοσης και μαθήματα πολιτισμού. Είναι απορίας άξιον, πως το Δημόσιο που οφείλει να προάγει και προστατεύει πολιτισμικές και κοινωφελείς δραστηριότητες, καταλογίζει σε ένα πολιτιστικό σύλλογο, του οποίου αποδεδειγμένα τα έσοδα είναι η συμβολική ετήσια συνδρομή των μελών του, που με εθελοντική εργασία προσφέρουν δωρεάν πολύ πιο αξιόλογα και ανεκτίμητης οικονομικά αξίας στοιχεία, μια τέτοια υπέρογκη αποζημίωση.

Ακόμη και η όλο επιδεινούμενη οικονομική κρίση, κατ’ επίφαση λήφθηκε υπόψη για τον υπολογισμό της τιμής ανά τ.μ., δεδομένου ότι οι αναπροσαρμογές των μισθώσεων στην περιοχή, ήδη από το 2010 είναι της τάξεως τουλάχιστον της μείωσης του 50% του μισθώματος.

Τέλος, ο υπολογισμός της εν λόγω αποζημίωσης και το μέτρο της επιβολής της, υπερβαίνουν καταφανώς και την αρχή της αναλογικότητας (25 παρ. 1 Σ). Επισημαίνουμε όπως εμφαίνετε και από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, ότι παραλάβαμε αποθηκευτικό χώρο πρώην ταχυδρομείου της Αμερικάνικης Βάσης χωρίς παράθυρα και όχι γραφεία που επικαλείστε στο πρωτόκολλο αποζημίωσης.

Πέραν των βάσιμων αντιρρήσεων που εκφράσαμε ανωτέρω για την ως άνω Πράξη Καθορισμού Αποζημίωσης, ως προς την έκταση του χώρου, το χρονικό διάστημα και την τιμή που έλαβε υπόψιν της για να μας καταλογίσει τελικά το ποσό των πλέον των 23410,58 ευρώ ως αποζημίωση, δέον να υπογραμμισθεί ότι, αν και ο εν λόγω χώρος που επαναλαμβάνουμε, ουδέποτε αμφισβήτησε ο σύλλογός μας ότι πρόκειται για Δημόσιο Κτήμα, ούτε αντιποιήθηκε τη νομή του, ούτε αναίρεσε με πράξεις της το δημόσιο χαρακτήρα της έκτασης, είναι κομμάτι μιας ευρύτερης περιοχής, η περίπτωση του συλλόγου μας θα πρέπει να κριθεί ad hoc από την Υπηρεσία σας.

Και τούτο διότι, εκτός της μη αυθαίρετης εκ μέρους μας κατάληψης και της χρήσης του χώρου κατόπιν άδειας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνάμα στήριξης από, το Υπουργείο Πολιτισμού και άλλους δημόσιους φορείς, η αξιοποίηση του εν λόγω χώρου, είναι καθαρά και αποκλειστικά αποτέλεσμα της οικονομικής συμβολής και της εθελοντικής εργασίας των μελών μας. Κρίνοντας τον ιστορικότατο πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής μας «αυθαίρετο», και καταλογίζοντας του ως αποζημίωση ένα χρέος που θα οδηγήσει στη διάλυσή του και στην αδικαιολόγητη προσωπική οικονομική επιβάρυνση των μελών του ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣ, αναιρούνται όλα όσα, σκοπείτε με την αξιοποίηση της έκτασης να προστατεύσετε.

2) Μας υποδείχτηκε επίσης το ΤΟΛ 403 επιφανείας 379,50 το οποίο ανέλαβε την ευθύνη το Υπουργείου Πολιτισμού και οι παραπάνω φορείς του να προβούν σε επισκευή αυτού γιατί ήταν σε κατάσταση ερήμωσης ,όπως και παραμένει μέχρι και σήμερα μετά την αποχώρηση των Αμερικανικών βάσεων, για δημιουργία πολιτιστικού πολυχώρου. Το ΤΟΛ αυτό ουδέποτε το παραλάβαμε , ούτε το χρησιμοποιήσαμε αφού το αρμόδιο Υπουργείο και ο οργανισμός Αθήνα -2004 ουδέποτε το επισκεύασαν και παραμένει ερείπιο μέχρι και σήμερα στερούμενο ακόμη και ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς παράθυρα και ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΥΘΕΡΕΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ (επισυνάπτεται σειρά φωτογραφιών) .

Είναι δε απορίας άξιο ,ΑΔΙΚΟ ,ΑΝΗΘΙΚΟ, ΠΑΡΑΛΟΓΟ ,να μας καταλογίζεται αποζημίωση 51.422,25 ΕΥΡΩ χρήσεως για το ανωτέρω ΤΟΛ 403 που ουδόλως το παραλάβαμε ,οι πόρτες του είναι ακόμα κλειδωμένες με τα λουκέτα και τα κλειδιά της Κτηματικής Υπηρεσίας μετά την αποχώρηση της Αμερικάνικης βάσης, ούτε φυσικά το χρησιμοποιήσαμε αφού μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί το Υπουργείο Πολιτισμού και ειδικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε ανακαίνισή αυτού, όπως μας είχε υποσχεθεί και βεβαίως παραμένει σε κατάσταση ερειπίου, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, παράθυρα και με πολλές ΑΥΘΕΡΕΤΕΣ εισόδους (επισυνάπτονται φωτογραφίες ) που το καθιστούν έκθετο σε ναρκομανείς ζητιάνους και κακοποιά στοιχεία που εμείς προσπαθούμε να αποβάλουμε με την συνεχή περιφρούρηση και με την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και την εν γένει διάδοση του πολιτισμού.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΑΣΙΜΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
και όσους προφορικά θα εκθέσουμε ενώπιόν Σας

Αιτούμαστε την άμεση , οριστική διευθέτηση της οφειλής, με ακύρωση της προσβαλμένης πράξης καθορισμού αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης δημοσίου κτήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά , την δυνατότητα παραμονής με αντάλλαγμα και όρους αποχώρησης μας, όσο χρόνο κρίνετε σκόπιμο για την μετέπειτα αξιοποίηση του χώρου, την βοήθεια, που ουδέποτε μας αρνηθήκατε, για μετεγκατάσταση σε κάποιο άλλο ακίνητο του δημοσίου ,αλλά όπως και εσείς τονίσατε, με νόμιμη παραχώρηση.

Σε κάθε περίπτωση και όλως επικουρικά για να εκθέσουμε τις θέσεις μας ενώπιον της δικαιοσύνης ,πρόκειται για την προκαταβολή του 20% του ανακοινωθέντος προστίμου, παρακαλούμε

Α) να αναπροσαρμόσετε στο προσήκον μέτρο την αποζημίωση χρήσεως και μόνο όσο αφορά το 404 κτίριο, παρά το ότι ουδέν οφείλουμε, αφού μεταξύ μας υπήρχε σχέση χρησιδανείου,
Β) την διαγραφή του ποσού αποζημίωσης 51.423,25 ΕΥΡΩ χρήσεως για το κτίριο με αριθμό 403 ως ουδέποτε χρησιμοποιηθέν, και επί της βάσει των παραδοχών της υπηρεσίας σας κατά την συνάντησή μας

Στα πλαίσια δε της εκκρεμούσας ενδίκου λύσεως της διαφοράς μας, σας επαναλαμβάνουμε και πάλι οτι σας παραδίδουμε την χρήση του υπό κρίση χώρου, θέση που σας έχουμε δηλώσει προφορικά και εγγράφως από την αρχή.

Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Για τον σύλλογό μας

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Σιαματάκης

 

Περισσότερα Άρθρα...