Τέλος στα αυτοκίνητα πετρελαίου και βενζίνης στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος στον «Γολγοθά» των πολιτών γύρω από τις κλαδεύσεις, τους καθαρισμούς, την περιποίηση, την υλοτομία και την απομάκρυνση δέντρων από κήπους, αυλές, ελαιώνες και αγροτικές ή δενδροκομικές καλλιεργούμενες εκτάσεις επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας, ενώ μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών, ενώ λίγο αργότερα δόθηκε και για το Μαρμάρι.

Εκπομπές διοξειδίου του Θείου (SO2) από την έκρηξη της Αίτνας, που καταγράφηκαν από δορυφόρο έφτασαν στην Ελλάδα! 

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα υλοτομίας στις καμένες περιοχές της Εύβοιας και της Βαρυμπόμπης προκειμένου να καθαριστούν τα επικίνδυνα σημεία, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και να προχωρήσουν οι αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις ενόψει του χειμώνα.

Ολονύκτια μάχη για την οριοθέτηση των πυρκαγιών και την προστασία οικισμών και φυσικού πλούτου έδωσαν με όλες τις δυνάμεις τους πυροσβέστες και εθελοντές σε Βίλια και Κερατέα. Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τα Βίλια αντιμέτωπο με τις φλόγες, ενώ στην Κερατέα η κατάσταση είναι βελτιωμένη και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Περισσότερα Άρθρα...