Η διεύρυνση του προγράμματος των voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με φορείς εκπροσώπησης των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και, συγκεκριμένα, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ.), το Σύλλογο Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος (Σ.Ι.Μ.ΜΙ.ΠΑ.Σ.Ε.) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παιδικών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.).

Πολλή δουλειά για την ΕΛ.ΑΣ. τον Μάιο! Για κακουργήματα και διάφορα αδικήματα συνελήφθησαν, συνολικά, 7.463 άτομα σε όλη τη χώρα, τον Μάιο 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της.  

kairos vroxeros xartis obrella

Ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος τις προσεχείς ημέρες, με τους μετεωρολόγους, ωστόσο, να προβλέπουν μια βροχερή… ανάπαυλα.

Ο σχετικά ζεστός καιρός της Τετάρτης θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μια πολύ μικρή πτώση και την ηλιοφάνεια να επικρατεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Πού αναμένονται βροχές την Παρασκευή και το Σάββατο

Για τον καιρό της Παρασκευής, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει μια «ζώνη» συννεφιάς που θα εκτείνεται από την κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο, μέχρι τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Αττικής, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και, από το απόγευμα, στην υπόλοιπη χώρα. Ο καιρός σε ορισμένα τμήματα -κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια- αναμένεται να είναι ακόμα πιο «βαρύς», φέρνοντας και σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει βροχερός -και με σποραδικές καταιγίδες- κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ στο Αιγαίο προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Ανοιξιάτικος καιρός… προσεχώς

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το τριήμερο Κυριακής, Δευτέρας και Τρίτης αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας, με τον καιρό να είναι ανοιξιάτικος.

aeroplanoforo charle de gaule 

Λίγο πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν, η Γαλλία ετοιμάζεται να θωρακίσει την Ανατολική Μεσόγειο με τη ναυαρχίδα του γαλλικού Στόλου, το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ».

Το αεροπλανοφόρο θα καταπλεύσει στην περιοχή συνοδεία της φρεγάτας «Σπέτσες» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε πως το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο έως τον Απρίλιο. Μάλιστα η ελληνική φρεγάτα θα το συνοδεύσει από την Τουλόν μέχρι τα Στενά του Ορμούζ, διασχίζοντας ολόκληρη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα οι Γάλλοι έστειλαν στον Πειραιά το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» προκειμένου να συμμετάσχει σε άσκηση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων. Είναι η πρώτη φορά που το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφιβίου επιθέσεως θα συμμετάσχει στη μεγάλη ετήσια διακλαδική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος».

Στην αποστολή συμμετέχουν τουλάχιστον δέκα φρεγάτες, καταδρομικά και αντιτορπιλικά τα οποία όταν φθάσουν στην Κρήτη θα συμμετέχουν σε ασκήσεις σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική μας Αεροπορία.

Αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ -Ο Γάλλος γίγαντας

Το πυρηνικό αεροπλανοφόρο «Σάρλ ντε Γκώλ» (Charles de Gaulle) είναι η ναυαρχίδα του Γαλλικού ναυτικού και το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης. Είναι το δέκατο αεροπλανοφόρο στην ιστορία της Γαλλίας αλλά το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο επιφανείας, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην κατοχή του Γαλλικού Ναυτικού το 2000. 

Τα χαρακτηριστικά του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκωλ

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει αεροσκάφη τύπου Dassault-Breguet Σούπερ Étendard, Dassault Rafale M και E-2C Hawkeye, αλλά και ελικόπτερα EC725 Caracal και AS532 Cougar για έρευνα και διάσωση, καθώς και πυραύλους αεράμυνας Aster-15.
Πρόκειται για αεροπλανοφόρο τύπου catobar και χρησιμοποιεί ένα σύστημα ατμοπροωθούμενων ή ηλεκτρικών καταπελτών τα οποία υποβοηθούν το αεροσκάφος να φτάσει στην απαραίτητη ταχύτητα απονήωσης.

Για την προσνήωση, χρησιμοποιείται ένα σύστημα σύλληψης των αεροσκαφών, τα οποία φέρουν γάντζους, και οι οποίοι συγκρατώνται κατά την προσνήωση από συρματόσχοινα απλωμένα στο κατάστρωμα πτήσης.

Μάλιστα το Σάρλ ντε Γκώλ είναι το μόνο μη-αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον κόσμο που είναι αρμόδιο για τη μεταφορά αμερικανικών αεροσκαφών, όπως το F / A-18E Super Hornet ή to C-2 Greyhound

Μεγάλη άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ - Γαλλίας: Κωδικός "Μέγας Αλέξανδρος"

  

Στην οθόνη του υπολογιστή μας… χωράει πλέον όλο το Δημόσιο, καθώς με ένα κλικ επισκεπτόμαστε 14 υπουργεία, 32 φορείς και οργανισμούς, 3 Ανεξάρτητες Αρχές, υποβάλλουμε ηλεκτρονικά υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση με τους κωδικούς του taxisnet, ενώ σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από χθες η άυλη συνταγογράφηση.

mitsotakis makron paris

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Γάλλος Πρόεδρος στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθως οι δύο ηγέτες είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση με τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους.

Στόχος της επίσκεψης είναι να δοθεί σαφές μήνυμα ότι η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα, ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας τόσο στο μέτωπο της κυπριακής ΑΟΖ όσο και στο Λιβυκό.

Μακρόν: Ο Ερντογάν παραβιάζει τις συμφωνίες του Βερολίνου

«Μιλήσαμε κυρίως για την ασφάλεια της Α. Μεσογείου. Επαναβεβαιώνω τη δική μας θέση: Υποστηρίζουμε την Ελλάδα, την Κύπρο σε σχέση με τον σεβασμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στη θάλασσα, καταδικάζοντας με τους εταίρους μας τις προκλήσεις της Τουρκίας. Καταδικάσαμε το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τουρκικά πλοία στη Λιβύη. Παραβιάζονται οι συμφωνίες του Βερολίνου», σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Θέλαμε να δυναμώσουμε και να κάνουμε μια πραγματική εταιρική στρατηγική σχέση η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Τέλος Φεβρουαρίου θα επισκεφτεί ο υπουργός Άμυνας την Ελλάδα. Οι δύο χώρες θα προχωρήσουν σε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε θάλασσα και ξηρά», συμπλήρωσε

«Συζητήσαμε το μεταναστευτικό. Έχουμε ένα όραμα που συγκλίνει. Η ελλάδα έχει αντιμετωπίσει μια πολύ σκληρή κατάσταση. Η Γαλλία θα βοηθήσει με όλους τους τρόπους για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Μαζί θα προωθήσουμε και τις αλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσω του νέου σχεδίου επιθυμούμε η ΕΕ να έχει ένα κοινό τρόπο αποτελεσματικής αλληλεγγύης. Να υπάρχουν κοινοί κανονισμοί ασύλου για να μπει σε μία τάξη».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι δεσμοί των δύο χωρων είναι ιστορικοί και οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές, είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η ατζέντα της συζήτησης ήταν πλούσια. «Διμερής αμυντική και οικονομική συνεργασία. Προσφυγικό, κλιματική κρίση, νέος προϋπολογισμός της ΕΕ. Σε όλα αυτά Ελλάδα και Γαλλία έχουν κοινή αντίληψη και κοινό βηματισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Διαμορφώνουμε τον κοινό χάρτη που θα  αναβαθμίσει τις σχέσεις μας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «καθώς η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση, προσβλέπει και στις επενδύσεις των γαλλικών επιχειρήσεων και το ίδιο θερμά η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει και τις ελληνικές πρωτοβουλίες στη Γαλλία», ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή έκδοση του ομολόγου, λέγοντας ότι «χθες η Ελλάδα εξέδωσε μετά από 11 χρόνια 15ετές ομόλογο», επισημαίνοντας ότι αυτό «είναι δείγμα του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στη χώρα».

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μετά τη συζήτηση με τον Πρόεδρο Μακρόν ότι είναι κοινή η καταδίκη της παραβατικότητατς, τόσο στην Κύπρο, όσο και για το έγγραφο που συνυπέγραψε με μέρος της πολιτικής τάξης της Λιβύης.

«Η οποιαδήποτε λύση στη Λιβύη έχει προϋπόθεση την ακύρωση του Μνημονίου αυτού. Ενα Μνημόνιο άκυρο, κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και είναι κοινή άποψη. Η μόνος δρόμος της λύσης των διαφορών στην ανατολική Μεσόγειο είναι το διεθνές δίκαιο. Η Αθήνα καλοσωρίζει την άφιξη γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή ως εγγυητές της ασφάλειας. Ελλάδα και Γαλλία καλλιεργούμε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας. Οι υπουργοί Αμυνας βρίσκονται σε επαφή για όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε όλα εκείνα τα θέματα για τα οποία υπάρχει συναντήληψη με τη Γαλλία.

 

«Η Γαλλία ήταν συμπαραστάτης στο αίτημα για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Εχει έρθει η ώρα πια που σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών μπορούμε να ζητήσουμε μικρότερα πλεονάσματα από το 2021. Ξέρουμε ότι θα έχουμε τη Γαλλία σύμμαχο.  Η χώρα διεκδικεί αυξημένους πόρους από το Ταμείο Συνοχής είναι δίκαιο για μια χώρα σαν την Ελλάδα να ενισχυθεί περισσότερο. Η Ελλάδα είναι κράτος πρώτης εισόδου μεταναστών. Η Γαλλία είναι χώρα προορισμου.

Παρότι έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά έχουμε ίδια αντίληψη. Συμφωνούμε σε τρία κλειδιά για την αντιμετώπιση:Τα εξωτερικά σύνορα, πρέπει να φυλάσσονται με ευθύνη όλη της ευρώπης και να ενταθούν επιστροφές η κοινή δήλωση εε τουρκίας είναι εξαιρετικά χρήσιμη εφόσον τηρείται. Παρά τις διαφορές μας , θέλουμε την Τουρκία συνεργάτη Η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει σε εθνική επίπεδο, είναι ευρωπαϊκό το θέμα.

iefimerid

Οι Γάλλοι θωρακίζουν την ανατολική Μεσόγειο με την παρουσία του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ»

 

 kartes trapez

Την υποχρέωση των Τραπεζών να αποστέλλουν αποκλειστικά με συστημένη επιστολή κάρτες αναλήψεων, πιστωτικές κ.α., στους πελάτες τους, αναγνωρίζει με απόφαση του το Ειρηνοδικείο. Το δικαστήριο δικαίωσε 76χρονη που είχε πέσει θύμα κλοπής της κάρτας και του κωδικού της, τα οποία της είχαν σταλεί με απλό ταχυδρομείο.

Το δικαστήριο με την απόφασή του (αριθμός 3446/2019) υποχρεώνει για πρώτη φορά τα τραπεζικά ιδρύματα στο πλαίσιο της προστασίας και ασφάλειας των συναλλαγών τους με τους καταθέτες, να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι και η υποχρέωσή τους σε αποστολή των επίμαχων στοιχείων μόνο με συστημένη επιστολή, ακόμη κι αν αυτό δεν προβλέπεται ρητά στον κανονισμό και δίκαιο των τραπεζών.

Η προσφεύγουσα έπεσε θύμα κλοπής της νέας κάρτας αναλήψεων, που μαζί με τον κωδικό αριθμό (Pin) της είχε αποστείλει, κατόπιν απώλειας της προηγούμενης, η τράπεζα στην διεύθυνσή της, ως απλής αλληλογραφίας. Οι δράστες της κλοπής μάλιστα έκαναν αναλήψεις μετρητών περίπου 2.000 ευρώ.

Η γυναίκα ανακάλυψε τι είχε συμβεί με την κάρτα της, όταν αρκετές ημέρες μετά την αίτηση της για έκδοση νέας κάρτας, οπότε και μετέβη για δεύτερη φορά στην τράπεζα, της είπαν πως η νέα κάρτα, όσο και το νέο PIN είχαν αποσταλεί ταχυδρομικά μέσω των ΕΛΤΑ, με απλή αλληλογραφία, αντί συστημένης επιστολής.

Μάλιστα της είπαν πως με την καινούργια κάρτα είχαν ήδη γίνει αναλήψεις περίπου 2.000 ευρώ. Η συνταξιούχος διαμαρτυρήθηκε υποβάλλοντας παράλληλα αίτηση αμφισβήτησης των συναλλαγών και ζήτησε να επαναπιστωθούν τα παράνομα αναληφθέντα ποσά, αλλά η Τράπεζα, όχι μόνο ήταν κατηγορηματικά αρνητική, αλλά αποποιήθηκε οιανδήποτε ευθύνη της.

Με την προσφυγή της και συνήγορό της τον κ. Αριστείδη Καραμπασιάδη, η 76χρονη ζήτησε να της καταβάλλει η Τράπεζα το ποσό των παράνομων αναλήψεων καθώς και ποσό 3.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.

Το δικαστήριο (ειρηνοδίκης Ακριβή Ερμίδου) διέταξε την Τράπεζα να πιστώσει στον λογαριασμό της 76χρονης το ποσό που της αφαίρεσαν άγνωστοι, ενώ επιδίκασε και ποσό 200 ευρώ ως αποζημίωση για την βλάβη που προκλήθηκε στην προσφεύγουσα, από ενέργειες υπαλλήλων της τράπεζας.

Οι υπάλληλοι της Τράπεζας, σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, δεν τήρησαν την υποχρέωση της Τράπεζας για προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών και δεν ανταποκρίθηκαν στην ευλόγως προσδοκώμενη ασφάλεια που επιβάλουν οι κανόνες που απορρέουν από τη συμβατική της σχέση με την συνταξιούχο και την νομοθεσία (νόμος 2251/1994, κλπ).

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες