agathonaseurovision

Μπαγλαμά και «Alcohol Is Free» θα δούμε απόψε στη σκηνή του «Malmo Arena» καθώς έφτασε η στιγμή που η Ελλάδα θα διαγωνιστεί για την πρόκριση στον τελικό της 58ης Eurovision!

Ο β' ημιτελικός αρχίζει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα θα ανέβουν 9οι στη σκηνή. Το εισαγωγικό μας βίντεο είναι γυρισμένο στη Θεσσαλονίκη: θα δούμε τους εκπροσώπους μας να αγναντεύουν την πόλη από τα κάστρα, να επισκέπτονται την αγορά Βαρδαρίου, να τραγουδούν live και στο τέλος να... ψήνουν την ώρα που σουρουπώνει στην παραλία Ποταμός της Επανομής.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, την βραδιά θα «ανοίξει» η θρυλική Urban Orchestra, μαζί μας διαγωνίζονται άλλες 16 χώρες, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου τα μεσάνυχτα.

Με σειρά εμφάνισης, στη σκηνή θα ανέβουν οι:

1. Λετονία: "Here We Go" – PeR
2. Άγιος Μαρίνος: "Crisalide" – Valentina Monetta
3. Π.Γ.Δ.Μ.: "Pred Da Se Razdeni" – Esma & Lozano
4. Αζερμπαϊτζάν: "Hold Me" – Farid Mammadov
5. Φινλανδία: "Marry Me" – Krista Siegfrids
6. Μάλτα: "Tomorrow" – Gianluca Bezzina
7. Βουλγαρία: "Samo Shampioni (Only Champions)" – Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov
8. Ισλανδία: "Ég á Líf" – Eyþór Ingi Gunnlaugsson
9. Ελλάδα: "Alcohol Is Free" – Koza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης
10. Ισραήλ: "Rak Bishvilo" – Moran Mazor
11. Αρμενία: "Lonely Planet" - Dorians
12. Ουγγαρία: "Kedvesem (Zoohacker Remix)" – ByeAlex
13. Νορβηγία: "I Feed You My Love" – Margaret Berger
14. Αλβανία: "Identitet" – Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko
15. Γεωργία: "Waterfall" – Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani
16. Ελβετία: "You And Me" – Takasa
17. Ρουμανία: "It's My Life" – Cezar

Μετά την παρουσίαση των 17 τραγουδιών θα αρχίσει η πεντάλεπτη ψηφοφορία, στην οποία μπορούν να ψηφίσουν και οι κάτοικοι της Ελλάδας, όχι φυσικά το «Alcohol Is Free».

Στις οθόνες μας θα προβληθεί βίντεο με την ιστορία της Eurovision, το οποίο ολοκληρώνεται με... τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου!

Πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, στο stage για το interval act θα εμφανιστούν οι δημοφιλείς στη Σουηδία τραγουδιστές της ποπ Darin και Agnes.

Aναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup για την Κύπρο, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λουκ Φρίντεν δήλωσε ότι: «η λύση απέχει κατά πολύ από το τέλειο», ενώ ερωτώμενος αν η λύση αποτελεί επιτυχία της τελευταίας στιγμής, απάντησε χαρακτηριστικά «καθόλου!» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο από την αντίδραση των καταθετών, όταν θα ανοίξουν οι τράπεζες.

Σε συνέντευξή του στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο κ. Φρίντεν σημείωσε ότι η Κύπρος έχει για την ώρα διασωθεί. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι καταστάσεις δείχνουν αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσει λύσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
 
Δήλωσε δε, ενοχλημένος από το γεγονός ότι για κάθε χώρα αναζητείται διαφορετική λύση και ανέφερε ότι οι διαφορετικές απόψεις κάθε χώρας για την κρίση της Κύπρου δεν απλοποίησε την κατάσταση, ενώ επέκρινε τη συζήτηση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για τις καταθέσεις ρώσων επενδυτών στο νησί.

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου και υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να διδαχθεί από την περίπτωση της Κύπρου ότι στο μέλλον πρέπει να αποφασίζει γρηγορότερα και πιο «ομοσπονδιακά». Η λύση που δόθηκε για το πρόβλημα της Κύπρου είναι «μοναδική», δήλωσε ο κ. Φρίντεν και πρόσθεσε ότι απέχει κατά πολύ από το τέλειο, αλλά, όπως παραδέχθηκε, «σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, δεν υπάρχει τέλεια λύση».

matrix

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μία κοινωνική επανάσταση, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, επισημαίνοντας ότι η  Ενωση θα πρέπει να προσαρμόσει την πολιτική λιτότητας.

«Ανησυχώ πολύ για τις επερχόμενες οικονομικές εξελίξεις» είπε ο τέως επικεφαλής του Eurogroup κατά την άφιξή του για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

«Δεν αποκλείω να διατρέξουμε τον κίνδυνο να δούμε μια κοινωνική επανάσταση, μια κοινωνική εξέγερση [...] Νομίζω ότι θα πρέπει να βρούμε μια τομή μεταξύ των αναπτυξιακών πολιτικών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης» προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επισήμανε ότι η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται στην ΕΕ είναι υπερβολικά «άκαμπτη» και ζήτησε περισσότερη «ελαστικότητα».

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έγιναν «δεκτοί» στις Βρυξέλλες από χιλιάδες πολίτες από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ύψωσαν φωνή κατά της λιτότητας.

«Habemus austeritas» φώναξαν τα συνδικάτα στις Βρυξέλλες

Η Σύνοδος Κορυφής διεξάγεται στη σκιά του «αντάρτικου» της Ευρωβουλής για τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ και χωρίς τον χαρακτήρα επείγουσας συνάντησης για αποφάσεις με φόντο την κρίση στην Ευρωζώνη.

Είναι μία Σύνοδος «ενδιάμεσης αποτίμησης» της μέχρι τώρα διαχείρισης της κρίσης.

Οι «27» καλούνται να αντιμετωπίσουν τις βαθιές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η κρίση ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο, οι οποίες έχουν αναδειχθεί ως βασική απειλή για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Από την πλευρά της Κομισιόν, ο Ζοζέ Μπαρόζο πρόκειται να παρουσιάσει την Στρατηγική 2020 με στόχο τις πολιτικές για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ελληνικού ενδιαφέροντος είναι η «πρεμιέρα» του Κύπριου προέδρου Ν.Αναστασιάδη στη Σύνοδο. Στην επίσημη ατζέντα της συνάντησης δεν βρίσκεται το ζήτημα της κυπριακής διάσωσης...
 
Newsroom ΔΟΛ

Σε παρέμβαση για την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) προέβη ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Είμαστε μισό μέτρο από την... πηγή και δεν πίνουμε νερό» δήλωσε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του για την αξιοποίηση των ΑΟΖ ο Έλληνας μουσουργός.

«Να φύγουμε από την τρόικα, πρέπει να γίνει τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία, σημείωσε όμως ότι με το μνημόνιο 1 και 2 παραχωρείται ο πλούτος της χώρας, καθώς και 1 ευρώ εσόδων πηγαίνει στο εξωτερικό.


nonews-news

euro 50 20

Σε δήλωση του ο υπουργός οικονομικών τονίζει πως «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας.

Η θέση της Κομισιόν για το ζήτημα του κατώτατου μισθού «τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό, και επικεντρώνεται κυρίως στην ... ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές» δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η Ελληνίδα επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη.

«Έχω καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν ότι περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν», λέει και μιλά για «σοβαρή μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας» στα ευρωπαϊκά κέντρα και για την έναρξη συζήτησης με τους δανειστές μας από το φθινόπωρο «της δυνατότητας παραπέρα μείωσης του χρέους μας με κάποιο τρόπο».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνέντευξη Δαμανάκη που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού «αφήνει έκθετο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος δηλώνει με κάθε ευκαιρία την απόλυτη προσήλωσή του στο μνημονιακό πρόγραμμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «αυτό που η κ. Δαμανάκη με απόλυτη ειλικρίνεια περιγράφει δεν είναι τίποτα άλλο από το μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας, της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων» και προσθέτει: «Η περαιτέρω μείωση των μισθών και η εξομοίωσή τους στα επίπεδα των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, όπως και η επί της ουσίας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά συνιστούν ρητούς μνημονιακούς στόχους με τους οποίους η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει και έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει».

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωνει, σύμφωνα με το newsit.gr, ότι ο από 1ης Απρίλη καθορισμός του κατώτατου μισθού με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου «μας προϊδεάζει
ότι δηλώσεις όπως της κ. Δαμανάκη και του κ. Μέργου απλώς προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα εξοντωτικά μνημονιακά και εργοδοτικά σχέδια».
 
nonews

"Σε μισή ώρα θάχει περάσει το κύμα κακοκαιρίας από το Λεκανοπέδιο", έλεγε ο μετεωρολόγος Κολυδάς της ΕΜΥ στο MEGA, και η θεομηνία διήρκεσε κάπου 3 ώρες! Η ΕΜΥ έπεσε έξω, και Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας πιάστηκε στον ύπνο.

Χαρακτηριστική είναι η σκηνή , με την Πόπη Τσαπανίδου που έλεγε στον Αντινομάρχη Φούντα, πως το ρέμα της Πικροδάφνης σαρώνει τα πάντα, -το έδειχναν εκείνη την ώρα οι κάμερες του καναλιού- κι εκείνος αγρόν ηγόραζεν.

Στα πρωινάδικα όλοι μιλάγαν για το πρόβλημα που δημιούργησαν μέσα σ' αυτή την θεομηνία, τα... βουλωμένα φρεάτια, όπως στο Ελληνικό, που συν τοις άλλοις δεν διαθέτει και δίκτυο ομβρίων!

Πρωτοφανής αλλά και... εγκληματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κωλυσιεργία που επέδειξε σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στην Αττική.
 
 
Eγκληματική αμέλεια και ανικανότητα

Αποκλεισμένοι πολίτες στις οικίες τους, εγκλωβισμένοι οδηγοί στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Αττικής, σταματημένα Ι.Χ. σε στενά και λεωφόρους, πλημμυρισμένοι δρόμοι, δέντρα πεσμένα έξω από σπίτια, διακοπές ρεύματος, βουλωμένα φρεάτια και... μία νεκρή κοπέλα στην οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου η οποία έπαθε ανακοπή καρδιάς αφού εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της είναι ο τραγικός απολογισμός της σημερινής κακοκαιρίας.  

Σε οποιαδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης τα παραπάνω συμβάντα θα μπορούσαν να συχετιστούν ή να «δικαιολογηθούν» με κάποια θεομηνία, ωστόσο στην Ελλάδα του 2013 οι τραγικές αυτές εικόνες προήλθαν από μια έντονη νεροποντή.  

Η παρουσία της Τροχαίας ήταν ελλιπέστατη με τους οδηγούς να καταγγέλλουν ότι στα βόρεια προάστια δεν συνάντησαν ούτε περιπολικό ούτε βαν της δημοτικής υπηρεσίας για να ενημερωθούν σχετικά με τους αποκλεισμένους δρόμους, ενώ αργοπορημένη ήταν και η απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους με τα πλημμυρισμένα φρεάτια.  

Ενδεικτικά η Πυροσβεστική από τη μεριά της δέχθηκε πάνω από 1500 κλήσεις από πολίτες χωρίς, όπως είναι φυσικό, να μπορεί να ανταπεξέλθει ταυτόχρονα σε τόσα πολλά περιστατικά. Τα αντανακλαστικά δε της Περιφέρειας Αττικής αλλά και των περισσοτέρων δήμων ήταν τουλάχιστον καθυστερημένα καθώς ελάχιστη γνώση είχαν μέχρι τις 12 το μεσημέρι του μεγέθους των προβλημάτων στους δρόμους.  

Είναι αυταπόδεικτο ότι οδηγοί και επιβάτες ΜΜΜ σήμερα το πρωί αντίκρισαν μια εικόνα χάους στους δρόμους της Αθήνας.  

Στο ύπνο η κρατική μηχανή  

Από τα... «απόνερα» της καταιγίδας ξύπνησε η κρατική μηχανή, όταν ήταν αργά πια να γίνει οτιδήποτε στο θέμα της πρόληψης.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων στις 8 το πρωί στην ιστοσελίδα της.  
 
Όμως, όπως μας ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έλαβε το σήμα της ΕΜΥ αρμοδίως ...στις 10:56. Ένα σήμα που ενημέρωνε ότι... τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και τη μία το μεσημέρι.    

Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς περιφέρεια και δήμοι δεν είχαν ενημερωθεί να βρίσκονται σε επιφυλακή. Όπως λέει στο newpost ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, «Δεν υπήρξε ενημέρωση ότι αναμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Βέβαια από την πρώτη στιγμή ήμασταν σε εγρήγορση και με τις υπηρεσίες του δήμου κάναμε ό,τι ήταν δυνατό».    

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Χαλανδρίου, Μάνος Κρανίδης: «Μας ενημέρωσαν για βροχοπτώσεις, όχι για καταιγίδα», είπε στο newpost.
   

Το... μοιραίο χάος στην Αμαρουσίου- Χαλανδρίου  

Εξ ιδίων εμπειρία, στις 10 το πρωί στην Αμαρουσίου- Χαλανδρίου. Σταματημένα δεκάδες Ι.Χ. στην άνοδο της οδού στο ύψος του Παραδείσου. Επί μία ώρα ακούνητα αυτοκίνητα περίμεναν στην ουρά, ενώ η νεροποντή δυνάμωνε και οι παρακείμενοι δρόμοι άρχιζαν να «φουσκώνουν» επικίνδυνα.

Αφού επί αρκετή ώρα δεν έχει εμφανιστεί περιπολικό της Τροχαίας, οι οδηγοί ενημερώνονται από προπορευόμενα αυτοκίνητα ότι στο ύψος της Φραγκοκλησιάς η Αμαρουσίου- Χαλανδρίου έχει κλείσει λόγω της πλημμύρας. Οι οδηγοί κάνουν αναστροφή και μπαίνουν στα γύρω στενά με σκοπό να βγούν στην Κηφισίας.

Επικρατεί πανικός. Αυτοκίνητα εγκλωβισμένα από το ύψος του νερού στα στενά, οι οδηγοί μπαίνουν ανάποδα στους γύρω δρόμους για αποφύγουν τον εγκλωβισμό. Τελικά, οι πιο τυχεροί ενημερώνονται από προπορευόμενους οδηγούς που έχουν παρατήσει τα ΙΧ τους στη μέση του δρόμου ότι ολα τα στενά προς την Κηφισίας έχουν μπλοκαριστεί και υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί παντού. Δύο ώρες αργότερα, η υπηρεσία του δήμου δεν έχει εμφανιστεί, όπως και η Τροχαία.

Στο μεταξύ διάστημα ωστόσο μια κοπέλα εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή της, ενώ στο ίδιο σημείο απεγκλωβίζεται από διερχόμενους πολίτες μια λιπόθυμη γυναίκα μέσα από το τζιπ της, της οποίας οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου.

 

Εγείρονται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

Για ποιό λόγο η Περιφέρεια Αττικής δεν είχε λάβει προληπτικά μέτρα από νωρίς το πρωί;

Όλο αυτό το διάστημα ποιά ήταν η επέμβαση του αρμόδιου δήμου;

H Περιφέρεια Αττικής γνώριζε για το χάος στο Μαρούσι και το Χαλάνδρι;

Η Τροχαία γιατί άργησε να εμφανιστεί;

Για ποιο λόγο ο αρμόδιος δήμος δεν μερίμνησε για τα βουλωμένα φρεάτια εφόσον στην περιοχή υπάρχει ιστορικό πλημμυρών;

 

Δραματική διάσωση γυναίκας στο Χαλάνδρι

Σ’ ένα συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ το πρακτορείο Reuters παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό τη διάσωση μιας γυναίκας που είχε εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά στο Χαλάνδρι.

Η απεγνωσμένη γυναίκα προσπαθεί να κρατηθεί από την πόρτα του αυτοκινήτου και εν τέλει δέχεται τη βοήθεια άλλων πολιτών.

Στο τέλος καταρρέει…

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες