Κουλούρι - γίγας Θεσσαλονίκης για... Γκίνες!

Ελλάδα
Tools

koulouri-thessalonikis-leukos-purgos

Για το κουλούρι που κύκλωσε τον Λευκό Πύργο χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σουσάμι.

Το είπαν και... το έκαναν οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival του δήμου, έφτιαξαν ένα κουλούρι - γίγας, με συνολική διάμετρο 165 μέτρων για την κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σουσάμι! μέτρα!

Το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης που διεκδικεί φυσικά μια θέση στα βραβεία Γκίνες, ψήθηκε, περικύκλωσε το Λευκό Πύργο και καταναλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ!

Αρχικά φτιάχτηκαν περίπου 250 κομμάτια κουλουριού, τα οποία οι «ειδικοί» άρχισαν να ψήνουν από τα ξημερώματα της Κυριακής. Στη συνέχεια τα επιμέρους κομμάτια συναρμολογήθηκαν (με γλάσο ώς συγκολλητική ουσία), δημιουργώντας το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης του κόσμου, το οποίο καταναλώθηκε από τους πολίτες (στους οποίους από νωρίς μοιράζονταν μικρότερα κουλούρια).

Η δημιουργία του κουλουριού, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival του δήμου Θεσσαλονίκης, 'έδεσε' με τις εκδηλώσεις και τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες χώρες.

Έτσι, αθλητές και συνοδοί τους από το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παραδοσιακό έδεσμα της πόλης, που φιλοξενεί το πρωτάθλημα.

Η παρασκευή του κουλουριού έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη των εταιρειών «Μύλοι Κρήτης» και «Αφοί Χαΐτογλου», οι οποίες πρόσφεραν τις πρώτες ύλες. Μάλιστα, για τους σκοπούς τής εκδήλωσης κατασκευάστηκε και μια μινιατούρα του Λευκού Πύργου, που την περιέβαλαν κουλούρια.