Οι Ουκρανοί «βλέπουν» διαμελισμό της χώρας τους από τη Ρωσία και ζητούν περισσότερα όπλα

Κόσμος
Tools

Η Ρωσία θέλει επιχειρεί να χωρίσει στα δύο την Ουκρανία σε μια απόπειρα να δημιουργήσει μια «Βόρεια και μια Νότια Κορέα», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που υπόσχεται «απόλυτο» ανταρτοπόλεμο για να ανακαταληφθούν τα ουκρανικά εδάφη που τώρα βρίσκονται υπό την κατοχή του ρωσικού στρατού.

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τη Δύση άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους για να αποκρουστούν οι ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες σύμφωνα με το Κίεβο στοχεύουν όλο και περισσότερο τις αποθήκες καυσίμων και τροφίμων. 

Αντιπρόσωπος ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει πολιτική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία

Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Τζούλιαν Σμιθ, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποια πολιτική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία, στην τελευταία προσπάθεια να αποσαφηνιστεί η δήλωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

Η κα Σμιθ προσπάθησε να ερμηνεύσει τα σχόλια του Μπάιντεν στην Πολωνία χθες, λέγοντας πως ακολούθησαν μια ημέρα κατά την οποία ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είχε συνομιλήσει με Ουκρανούς πρόσφυγες.

«Εκείνη τη στιγμή, νομίζω πως επρόκειτο για μια ευσυνείδητη ανθρώπινη αντίδραση στις ιστορίες που είχε ακούσει εκείνη την ημέρα», είπε η Σμιθ στην εκπομπή "State of the Union" του CNN, προτού προσθέσει:

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποια πολιτική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία. Τελεία και παύλα».