Ένα απόκοσμο σκηνικό: Πυκνό πέπλο ομίχλης σκέπασε την Αθήνα: Πού οφείλεται το φαινόμενο

Περιβάλλον
Tools

Ένα απόκοσμο σκηνικό αντίκρισαν οι κάτοικοι της Αθήνας το πρωί του Σαββάτου, καθώς ένα πυκνό πέπλο ομίχλης κάλυψε μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου.

Το φαινόμενο αποτυπώθηκε σε δεκάδες αναρτήσεις στα social media, ενώ νωρίτερα υπήρξαν προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία, καθώς δύο πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν προς τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, φτάνοντας εν τέλει στην Αθήνα με μικρή καθυστέρηση.

Πλέον αφίξεις και αναχωρήσεις πραγματοποιούνται κανονικά και τα προβλήματα ήταν παροδικά.

Τρεις είναι οι παράγοντες που συντέλεσαν στο απόκοσμο αυτό τοπίο και συγκεκριμένα ο συνδυασμός αυξημένης υγρασίας, άπνοιας και απουσίας νεφών.

To φαινόμενο σταδιακά άρχισε να εξασθενεί, ενώ είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν εκ νέου οι καιρικές συνθήκες μέσα στο Σαββατοκύριακο και να το δούμε να επαναλαμβάνεται ακόμα και τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αγγίζοντας σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τους.... 30 βαθμούς Κελσίου!