Άρειος Πάγος: Αυτόφωρη διαδικασία και συλλήψεις για τη βάναυση κακοποίηση ζώων

Ζωοφιλια
Tools

Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιό της ζητά αυτόφωρη διαδικασία και συλλήψεις για τη βάναυση κακοποίηση ζώων. Η εγκύκλιος έχει σταλεί προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας μετά τα πρόσφατα θλιβερά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως στην Νίκαια, τα Χανιά και αλλού.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή ζητάει από τους εισαγγελείς οι υπαίτιοι να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται άμεσα στις δικαστικές αρχές, όταν η υπόθεση αφορά για βασανισμό και κακοποίηση ζώων που έχουν σοκάρει τη κοινή γνώμη.

Οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών θα πρέπει να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία, εφόσον συντρέχουν οι όροι, όταν διαπιστώνονται παραβάσεις του νόμου, ειδικά σε περιπτώσεις βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, ιδίως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμός, κάψιμο, σύνθλιψη και ακρωτηριασμός, τονίζεται στην εγκύκλιο.

Παράλληλα, η εισαγγελέας δίνει οδηγίες στους εισαγγελείς όλης της επικράτειας να παραγγέλνουν στις αστυνομικές αρχές ώστε αυτες να εντείνουν τους ελέγχους τους και να επιλαμβάνονται άμεσα όταν φτάνουν τέτοιες καταγγελίες ενώπιον τους.

Υπενθυμίζεται πως ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης έχει εξαγγείλει αυστηροποίηση της νομοθεσίας με μετατροπή του αδικήματος για την κακοποίηση των ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα με ποινές από 5 έως 10 χρόνια.

Την πρώτη του βόλτα έκανε ο Έκτορας, το σκυλάκι που κακοποιήθηκε από τον καθηγητή 

Την πρώτη του βόλτα έκανε σήμερα ο Έκτορας, το σκυλάκι το οποίο κακοποιήθηκε άγρια από τον καθηγητή και από έναν άλλο άνδρα στη Νίκαια, πριν από μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο σκυλάκι κακοποιήθηκε βάναυσα από τους δύο άνδρες: ο πρώτος, ο καθηγητής, το μαχαίρωσε, ενώ ο δεύτερος το χτυπούσε με ένα σιδερένιο αντικείμενο.