Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ταράζει τα νερά: «Είμαι έτοιμος για έργο»

Αλιμου
Tools

giannakopoulos dimitris palmos

Η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έρχεται να ταράξει τα πολιτικά νερά του Αλίμου. Ένα χρόνο μετά από την δήλωση ανεξαρτητοποίησής του από την Διοικούσα το Δήμο παράταξη μιλάει αποκλειστικά στον «ΠΑΛΜΟ» για το διάστημα που μεσολάβησε αλλά κυρίως για το τώρα.

Μας εξηγεί ότι η κίνηση που έκανε ένα χρόνο πριν έρχεται σήμερα να τον δικαιώσει, αναλύοντας τους λόγους φυσικά, και μοιράζεται μαζί μας τις πρώτες του σκέψεις για τον Άλιμο του 2019 – 2023. Έμπειρος όσο ποτέ κατέρχεται στον εκλογικό στίβο, επικεφαλής πλέον ομάδας συνεργατών του με σκοπό να προσφέρει στο Δήμο όσα κρίνει ότι δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα.
 
Χειμαρρώδης, τολμηρός αλλά και ευπρεπής καταθέτει το πολιτικό του στίγμα και καλεί τους συνδημότες του να τον κρίνουν, να τον συγκρίνουν και όσοι συμφωνούν μαζί του να του δώσουν την ευκαιρία της προσφοράς προς την πόλη, προς τους δημότες για ένα καλύτερο αύριο.

“Πάντα ήμουν «παρών» σε ότι αφορά το Δήμο Αλίμου. Πάντα είχα ενεργό ρόλο και άποψη την οποία δε δίστασα να εκθέσω σε κάθε περίσταση. Εκτιμώ ότι η διαδρομή μου στα κοινά, μου έχει δώσει τα εφόδια, τις εμπειρίες και τη γνώση να στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και να είμαι έτοιμος για ότι απαιτηθεί”.

[Π]: Κύριε Γιαννακόπουλε, έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που καταθέσατε την ανεξαρτητοποίηση σας από την διοικούσα το Δήμο παράταξη. Τότε αναπτύξατε τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Σήμερα ένα χρόνο μετά θα λέγατε ότι το έχετε μετανιώσει, ότι έχετε επιβεβαιωθεί; Κάτι άλλο;

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Σίγουρα επιβεβαιώθηκα κ. Φιλιπποπούλου που κατέθεσα την ανεξαρτητοποίησή μου από την διοικούσα παράταξη της οποίας ήμουν μέλος και θα έλεγα από τους βασικούς συντελεστές της νίκης στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Κατέθεσα τότε, Οκτώβριος ήταν, έξι βασικούς λόγους που ανεξαρτητοποιήθηκα. Ένα χρόνο μετά έχουν προστεθεί κι άλλοι λόγοι, πολλοί σοβαροί που δικαιώνουν την απόφασή μου αυτή.

Όπως θυμάστε ο πρώτος λόγος ήταν η επένδυση στο Ελληνικό. Από τότε έως σήμερα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα, δεν έχει καρποφορήσει καμιά διεκδίκησή μας. Οι συναντήσεις του κ. Δημάρχου με τα αρμόδια όργανα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα παρότι η συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ψήφισε θετικά υπέρ των διεκδικήσεων (όταν έφερε το θέμα ο κ. Δήμαρχος). Δυστυχώς ακολουθεί μια αναποτελεσματική πολιτική ως φαίνεται.

Δεν έχει φτιάξει μια ομάδα για αυτό το μεγάλο θέμα, προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος του και φυσικά αποτυγχάνει. Στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια του είπα ότι όπου κι αν πηγαίνει ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ, δεν του δίνουν σημασία. Η απάντησή του ήταν… «μα εγώ είμαι 1.95, δεν γίνεται να περάσω απαρατήρητος». Δεν είναι όμως έτσι. Εσείς έρχεστε συχνά στα δημοτικά συμβούλια.

Έχετε ακούσει τον κ. Δήμαρχο να πάρει καθαρή θέση υπέρ της επένδυσης; Εγώ όχι, δεν τον έχω ακούσει. Εάν δε θέλει την επένδυση να μας το πει καθαρά και ξάστερα. Προσωπικά για άλλη μια φορά λέω ότι είμαι υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό με ορισμένες όμως ενστάσεις, αρνητικές βεβαίως. Το καζίνο, τα πολυώροφα κτίρια (ουρανοξύστες), οι θέσεις στάθμευσης που θα γίνουν. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν τελειώσει το έργο. Που θα σταθμεύουν τα χιλιάδες αυτοκίνητα, από που θα διέρχονται για να μπουν στο χώρο, μήπως από το Δήμο μας;

Το μεγάλο αυτό έργο κατ’ εμέ ίσως φέρει ανάκαμψη στη χώρα μας που μαστίζεται από την μεγάλη οικονομική κρίση διότι όταν αρχίσει είναι γεγονός ότι θα δουλέψουν εκεί χιλιάδες εργαζόμενοι. Ποιος όμως θα βοηθήσει τη νεολαία του Αλίμου, τους άνεργους δημότες μας όταν ο Δήμαρχος δεν ξεκαθαρίζει την θέση του. Είστε υπέρ ή κατά της επένδυσης κ. Δήμαρχε;

Η οικονομική υπηρεσία δυστυχώς συνεχίζει να χρεώνει τέλη καθαριότητας σε δεκάδες δημότες μας που έχουν ακίνητο αλλά έχουν διακόψει την παροχή ρεύματος (με έγγραφο της ΔΕΗ). Παρότι έχει ψηφιστεί νόμος από τον Ιούνιο δεν τον εφαρμόζουν. Ας διαβάσουν τον ΠΑΛΜΟ, πρόσφατα είδα μια ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης που καλούσε τους δημότες του να έρθουν στον Δήμο για να τους διαγράψει τα ποσά. Έτσι κάνουν οι σοβαροί Δήμοι. Ενημερώνονται για τους νόμους που ψηφίζονται και ειδοποιούν τους δημότες τους.

Η ένταξη μιας μεγάλης έκτασης του Δήμου μας σε αρχαιολογική περιοχή αναστάτωσε τους κατοίκους και μείωσε την αγοραστική αξία των ακινήτων τους. Παρότι ο κ. Δήμαρχος είχε προσκληθεί επανειλημμένως, δεν προσήλθε στο Υπουργείο Πολιτισμού να υπερασπιστεί τα συμφέροντά των δημοτών. Αυτά που σας αναφέρω τα απέδειξα με έγγραφα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το 2014 ο κ. Δήμαρχος όφειλε να είχε στείλει τους υπηρεσιακούς φακέλους των εργαζομένων στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια για να γίνουν οι κρίσεις των προϊσταμένων. Γιατί δεν το έκανε; Τον εκφράζει τωρινή διοικητική δομή του Δήμου με αναπληρωτές;

Δεκάδες απευθείας αναθέσεις στα τεχνικά έργα. Αλήθεια κ. Δήμαρχε, γιατί πλέον δεν έχετε αρμόδιο Αντιδήμαρχο στην Τεχνική Υπηρεσία; Ενδεικτικά να αναφέρω την δημιουργία κυκλικής νησίδας τύπου roundabout στην οδό Δωδεκανήσου και Χαριλάου Τρικούπη που στοίχισε το εκπληκτικό ποσό των 8.700€.

Απευθείας αναθέσεις σε δικηγόρους και εξωτερικούς συνεργάτες ύψους 175.000 ευρώ έως σήμερα (στοιχεία από τη διαύγεια) και το κυριότερο; Χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για την πορεία των υποθέσεων αυτών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Οι μεγάλες σπατάλες κατ’ εμέ στην διοργάνωση των εκδηλώσεων, χριστουγεννιάτικων και αποκριάτικων εορτών. Μόνο η ενοικίαση πέντε αρμάτων για την παρέλαση κόστισε το εξωφρενικό ποσό των 8.000 ευρώ. Το ολικό ποσό στα χρόνια της τωρινής διοίκησης ξεπερνά το ποσό των 400.000 ευρώ.

Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας, η οποία εάν ψηφιζόταν θα κόστιζε στους Δημότες πολλά εκατομμύρια ευρώ. Με τους αγώνες των εργαζομένων και των συναδέλφων της αντιπολίτευσης καταφέραμε να παγώσουμε την εξέλιξη αυτή. Αν και κάτι μας λέει ότι ο κ. Δήμαρχος μπορεί να ξαναφέρει το θέμα προς συζήτηση. Ας τολμήσει…

Το φιάσκο της οδού Δωδεκανήσου όπου ο κ. Δήμαρχος έταζε στους καταστηματάρχες ότι ο δρόμος τους θα γίνει «Ερμού», γόνδολες και τρενάκια που θα φέρνουν τους τουρίστες από την επένδυση του Ελληνικού και την Μαρίνα Αλίμου. Στο Δήμο μας έχουμε το παράδειγμα της Θουκυδίδου με τις συνεχείς παρεμβάσεις, ατυχείς και πολυέξοδες.

Εάν δεν υπήρχαν η τράπεζα, το σούπερ μάρκετ και γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών η Θουκυδίδου θα ήταν ένας «νεκρός» δρόμος. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών – ιδιοκτητών απέρριψε το καταστροφικό σχέδιο της πεζοδρόμησης ή μονοδρόμησης της Δωδεκανήσου.

Θερινός Κινηματογράφος. Εγώ ψήφισα την δημιουργία του, όμως ψήφισα να γίνει σωστά δίχως πολεοδομικές παραβάσεις. Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο κατασκευής και το πρόστιμο διατήρησης; Θα τα χρεώσει στους δημότες ο κ. Δήμαρχος;

Και ένα ακόμη ζήτημα που πρόσφατα τονίστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο είναι η αγορά πινάκων για τη δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης. Είναι προκλητικό σε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης όπου πολλές οικογένειες και στο Δήμο μας δυσκολεύονται να βγάλουν τα προς το ζην. Εν μέσω αυτής της κρίσης ο κ. Δήμαρχος διάλεξε να αγοράσει 67 έργα τέχνης των οποίων η αξία αγγίζει τα 328.618€. Το θέμα ανέδειξε και πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα και ο κ. Δήμαρχος δεν πτοήθηκε.

Την επόμενη ημέρα αγόρασε πίνακα αξίας 4.300€ βέβαια και κάτι ψηλά και περιμένουν να πληρωθούν άλλοι δύο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έθετε κάποια ερωτήματα όπως: Η τιμή καθορίζεται από ιδιώτες εκτιμητές; Δεν υπάρχει για εσάς κ. Δήμαρχε η σχολή καλών τεχνών; Δεν υπάρχει εκτιμητής του Δημοσίου; Πως γίνεται η διαδικασία από τον ενδιαφερόμενο; Όπως πληροφορήθηκα από Δήμαρχο γειτονικού Δήμου, η πινακοθήκη που έκανε στον Δήμο του δεν στοίχισε τίποτα διότι τα έργα είναι προσφορά των δημοτών – καλλιτεχνών. Εσείς κάνατε έκκληση στους δημότες – καλλιτέχνες να σας φέρουν έργα τους ΔΩΡΕΑΝ; Και το σημαντικότερο: Πρώτα βρίσκουμε το χώρο – κτίριο και ύστερα το εξοπλίζουμε.

Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω υπόψιν ξανά το πόσο επικίνδυνο έχει γίνει το κρηπίδωμα στην παραλία. Χρήζει άμεσης προσοχής καθώς ενέχει κινδύνους για θανατηφόρο συμβάν.

“Ο τρόπος λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου έχει απομακρυνθεί από τις δημοκρατικές διαδικασίες”.

[Π]: Είστε από τους πρώτους ανθρώπους που πίστεψαν τον Ανδρέα Κονδύλη και συστρατευθήκατε μαζί του. Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση τότε και πόσο εύκολη σήμερα με την απόφαση διαχωρισμού των θέσεων σας;

Δ.Γ.: Ναι αυτό είναι αλήθεια. Συστρατεύθηκα τότε, όμως αμέσως μετά τις εκλογές ο κ. Κονδύλης έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Ένας παλιός αντιδήμαρχος στο Δήμο μας μου είχε πει «δώσε εξουσία στον άνθρωπο και τότε θα καταλάβεις τον πραγματικό του χαρακτήρα». Τον θυμήθηκα αμέσως. Όταν πήρα τηλέφωνο αμέσως μετά τις εκλογές τον κ. Δήμαρχο και του είπα ότι πρέπει να τον δω για μια εξέλιξη στο Ελληνικό, εκείνος μου είπε «κλείσε ραντεβού».

Τα ξέχασε όλα. Ξέχασε ότι αν δεν ήταν ο Γιαννακόπουλος κι ένας άλλος συνάδελφος – θα το αναφέρω για την ιστορία, εννοώ τον κ. Δημάκη – ο κ. Κονδύλης θα ερχόταν τρίτος, μπορεί και τέταρτος στην εκλογική αναμέτρηση του 2014.

[Π]: Αποκλείεται την περίπτωση να ενώσετε ξανά τις δυνάμεις σας;

Δ.Γ.: Ότι είναι για το καλό του Δήμου Αλίμου θα με βρίσκει υπέρμαχο και αυτό αποδεικνύω και με την τωρινή μου στάση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όπου αν και ανεξάρτητος, υπερψηφίζω τα όσα εγώ κρίνω ως θετικά για το Δήμο και καταψηφίζω εκείνα που δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Βέβαια δε σας κρύβω ότι η συμπεριφορά του κ. Κονδύλη με είχε πληγώσει και δύσκολα θα με κάνει να συνεργαστώ μαζί του. Εκτός κι αν αλλάξει

[Π]: Σήμερα που σας βρίσκουμε; Στον ανεξάρτητο κ. Γιαννακόπουλο ή στον Γιαννακόπουλο και την παράταξη του; 

Δ.Γ.: Δημιουργούμε με φίλους και συνεργάτες μια ενωτική κίνηση, έναν συνδυασμό ανεξάρτητο που θα ενώνει. Χωράνε όλοι πλην των άκρων. Μην θέλετε όμως να τα μάθετε όλα τώρα…

[Π]: Ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει. Πόσο έτοιμος είσαστε για μια εκλογική αναμέτρηση; 

Δ.Γ.: Πάντα ήμουν «παρών» σε ότι αφορά το Δήμο Αλίμου. Πάντα είχα ενεργό ρόλο και άποψη την οποία δε δίστασα να εκθέσω σε κάθε περίσταση. Εκτιμώ ότι η διαδρομή μου στα κοινά, μου έχει δώσει τα εφόδια, τις εμπειρίες και τη γνώση να στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και να είμαι έτοιμος για ότι απαιτηθεί.

“Το αποτέλεσμα των επόμενων δημοτικών εκλογών θα κριθεί από το εάν ευοδωθούν οι προτάσεις – διεκδικήσεις του κ. Δημάρχου στα μεγάλα θέματα του Δήμου, βλ. Ελληνικό κατά μεγάλο ποσοστό”.

[Π]: Όλοι λένε ότι ο Κλεισθένης είναι το σύστημα των συνεργασιών. Εσείς με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε και με ποιους όχι;

Δ.Γ.: Δεν καταψήφισα το νομοσχέδιο όταν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο διότι με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά σημεία. Ψήφισα «λευκό» διότι αναφερόταν στο πράσινο ταμείο και συγκεκριμένα έθετε κρατήσεις τις οποίες εγώ θεωρώ παράλογες και επιπλέον επιβάρυνση για τους δημότες (φορολογία). Ένα μεγάλο πρόβλημα που λύνει ο Κλεισθένης είναι των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν έχουν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και το έλυσε ο π. Υπουργός κ. Σκουρλέτης. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω ότι στο Δήμο μας ακόμη δεν έχουν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι σχετικώς.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν δημοτικοί σύμβουλοι με αποδοχή και ψήφους που έχουν πάρει 500 σταυρούς να μην είναι στο δημοτικό συμβούλιο και να είναι εκείνοι που έλαβαν 150. Είναι και άδικο και κατακριτέο.

Ο Κλεισθένης είναι ένα σύστημα συνεργασιών και όπως σας προανέφερα στο συνδυασμό που ετοιμάζω – πρώτα ο Θεός – χωράνε όλοι πλην των άκρων. Βέβαια, στο Δήμο Αλίμου βλέπουμε πως ο κ. Δήμαρχος εφαρμόζει τον Κλεισθένη νωρίτερα καθώς όλα τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου τα ψηφίζει ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής και Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

[Π]: Η εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο σας ικανοποιεί; 

Δ.Γ.: Με πληγώνει όλο και πιο πολύ. Ο τρόπος λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου έχει απομακρυνθεί από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Σε μια θέση που έχουν διατελέσει Πρόεδροι οι κ.κ. Πέτσας, Κίτσιος, Ορφανός κ.α. άνθρωποι με εμπειρία και με πολύχρονη προσφορά στα δημοτικά δρώμενα. Ο νέος Πρόεδρος δυστυχώς κατ’ εμέ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Τον καλώ να διαβάσει τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. και σας αναφέρω ενδεικτικά ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δε μου έδωσε το λόγο, παρανόμως, για να τοποθετηθώ όταν δημότης μας είχε φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης για τον θόρυβο γνωστού κέντρου της παραλίας καθώς επίσης, και όταν ζήτησα το λόγο επί προσωπικού όταν αντιδήμαρχος αναφέρθηκε προσβλητικά σε εμένα, ονομαστικά, αρνήθηκε να μου δώσει πάλι το λόγο λέγοντας ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Και να σας θυμίσω επίσης όσα ειπώθηκαν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. όταν η παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» κατηγόρησε τον Πρόεδρο για αλλοίωση απόφασης δημοτικού συμβουλίου. Τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Επιπλέον να θυμίσω την επιστολή που είχε στείλει ο Πρόεδρος σε συνεργασία με τον Δήμαρχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τις παρουσίες – απουσίες των δημοτικών συμβούλων, ακόμη και για τους δικαιολογημένους με θέματα υγείας. Ήταν η κίνηση αυτή όνειδος και με ώθησε στο να διαχωρίσω τη θέση μου από τη Διοίκηση πιο άμεσα.

[Π]: Πιστεύετε ότι ο Άλιμος θέλει περαιτέρω παρεμβάσεις για να καλυτερέψει την ποιότητα ζωής και ποιες είναι αυτές;

Δ.Γ.: Δυστυχώς, έργα ουσίας δεν έχουν γίνει στο Δήμο μας. Η καθημερινότητα αποδεικνύει τις ελλείψεις σε αυτά. Να αναφερθώ εν τάχει στο πρόβλημα στάθμευσης στο Κάτω Καλαμάκι. Στην έλλειψη μεγάλου και κλειστού χώρου στάθμευσης οχημάτων του Δήμου κάτι που έπραξε όμορος Δήμος με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Το χιλιοειπωμένο από τον Δήμαρχο 2ο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και πολλά ακόμη τα οποία θα αποκαλύψω σύντομα στην παρουσίαση του προγράμματός μας.

[Π]: Έχετε σκοπό να συμπεριλάβετε στο εκλογικό σας πρόγραμμα έργα που θα αναδείξουν τον Άλιμο και θα τον κάνουν ένα Δήμο πρότυπο-υπόδειγμα;

Δ.Γ.: Βεβαίως θα συμπεριλάβουμε στο εκλογικό μας πρόγραμμα έργα που θα αναδείξουν τον Άλιμο. Μη ζητάτε όμως να τα μάθετε όλα τώρα. Θα τα αποκαλύψουμε σύντομα για να κατοχυρώσουμε και τις ιδέες μας.

[Π]: Όταν ο ψηφοφόρος σταθεί μπροστά στην κάλπη γιατί να ψηφίσει Γιαννακόπουλο και όχι κάποιον άλλο;

Δ.Γ.: Τα δώδεκα χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος εκτιμώ πως έχω δείξει τα θετικά μου σημεία τα οποία υπερτερούν των όποιων αρνητικών όλοι μας μπορεί να έχουμε. Το 2007 ίδρυσα την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή (Διοίκηση Ορφανού). Όντας Αντιδήμαρχος Πόλης έφερα το σύστημα απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Είμαστε από τους πρώτους Δήμους της ΝΑ Αττικής στο θεσμό αυτό και όμως σήμερα δεκάδες αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες είναι παρατημένα στους δρόμους του Δήμου μας, συγκεντρώνοντας σκουπίδια από κάτω τους.

Στη συνέχεια, στην Προεδρεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών νομίζω ότι το έργο μου μιλάει από μόνο του. 30 μήνες, δυόμισι χρόνια συνεχούς προσπάθειας. Λειτούργησα επί των ημερών μου τον παιδικό σταθμό της οδού Καλαμακίου. Έφτιαξα χωρίς να επιβαρυνθεί το ταμείο του Δήμου, με προσφορές από φίλους και δημότες τον παιδικό σταθμό της οδού Γερουλάνου.

Θυμάμαι ότι την κουζίνα την έφτιαξε ένας «παππούς» από την Σπάρτη – να είναι καλά και τον ευχαριστώ για ακόμη μια φορά. Λειτούργησα τον παιδικό σταθμό της οδού Παπανδρέου όπου εξυπηρετούσε παιδάκια της περιοχής. Επί των ημερών μου φιλοξενήσαμε όλα τα παιδιά των δημοτών και των κατοίκων. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει στο δήμο μας και απ’ ότι γνωρίζω στην πλειοψηφία των δήμων της Αττικής.

Συνεχή σεμινάρια και ομιλίες με προσωπικότητες για την εκπαίδευση του προσωπικού κ.α. Δε θα κατάφερνα όμως τίποτα από αυτά εάν δεν είχα και την βοήθεια των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στην τεχνική υπηρεσία. Τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Σας αναφέρω επίσης την ημέρα που παρέδωσα στον νέο Πρόεδρο οι καταθέσεις του νομικού προσώπου στην τράπεζα ανήρχοντο στο ποσό 1.350.000 ευρώ.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμη, όμως όπως με γνωρίζουν καλά και οι δημότες, είμαι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων. Εύχομαι και αυτή τη φορά να σταθούν στο πλευρό μου και να μου δώσουν τη δύναμη να το αποδείξω ξανά.

[Π]: Θα θέλατε να προσθέστε κάτι ακόμη;

Δ.Γ.: Θα ήθελα να συγχαρώ την οικογένεια του «Παλμού» που διατηρεί υψηλό δημοσιογραφικό επίπεδο και μας ενημερώνει με αξιοπρέπεια και εγκυρότητα για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας αλλά και στα Νότια Προάστια γενικότερα. Εύχομαι να συνεχίσετε την καλή δουλειά και να τη διατηρήσετε στα υψηλά επίπεδα που μας έχετε συνηθίσει.

ΠΑΛΜΟΣ Γλυφάδας