Ελληνικό – Αργυρούπολη: “Πες μου τι κάνεις για τα ζώα, να σου πω τι Δήμαρχος είσαι”

Ζωοφιλια
Tools

«Το μεγαλείο ενός Εθνους. ο πολιτισμός του και η πρόοδος στις ηθικές αξίες του κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα. Πείτε μου λοιπόν τι κάνετε για τα ζώα, να σας πω τι είστε» - Μαχάτμα Γκάντι

Η σοφή αυτή ρήση του μεγάλου Μαχάτμα Γκάντι βρήκε στο Ελληνικό – Αργυρούπολη - για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου - την πλήρη ανταπόκρισή της από τη νέα δημοτική αρχή Κωνσταντάτου.

Ο Γιάννης – όπως τον αποκαλούν πλέον πολλοί συνδημότες του για την προσήνειά του - μέσα στο τόσα πολλά σοβαρά έργα και δράσεις που έχει μέχρι τώρα κάνει, δεν άφησε εκτός του ενδιαφέροντος της διοίκησής του τα ζώα, τους συντρόφους του ανθρώπου.

Το «ξετύλιγμα» της φιλοζωϊκής δράσης του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης

Οι φιλοζωϊκό έργο του Δήμου, στηρίχθηκε στην υλοποίηση δύο επιμέρους δράσεων:

- Σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ξεκίνησε την εφαρμογή του Προγράμματος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος για τα αδέσποτα αφορούν στην περισυλλογή, καταγραφή, εμβολιασμό, στείρωση, αποπαρασίτωση, περίθαλψη, υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων στο περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε η «Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης», που έχει σκοπό την προστασία των αδέσποτων κυρίως ζώων σε έκτακτη ανάγκη . Ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κοινωφελές, που δεν επιδοτείται από το ελληνικό κράτος ή την Ε.Ε. και έχει σκοπό να στηριχθεί στις συνδρομές των μελών της, σε δωρεές, χορηγίες και εκδηλώσεις για ευόδωση των σκοπών της, μεταξύ των οποίων είναι και η πλήρης ενημέρωση των πολιτών κατόχων τετραπόδων για τα δικαιώ ματα, αλλά και τις υποχρεώσεις τους .

parko skylon praktiker

Το 1ο Πάρκο Σκύλων στην περιοχή Αγ. Παρασκευής

- Μετά τη δημιουργία του 1ου πάρκου για σκύλους μέσα στο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο που εγκαινιάσθηκε το 2015 στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής,, ένας δεύτερος χώρος - πάρκο για τους τετράποδους φίλους μας δημιουργήθηκε, οργανωμένο και διαμορφωμένο ειδικά, στην οδό Τριπόλεως, στη συμβολή της δημοτικής ενότητας του Ελληνικού με την Αργυρούπολη.

Τα δύο αυτά πάρκα, αποτελούν περιφραγμένους χώρους, με εξοπλισμό για agility και wc.

Ετσι, ο Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι ο μοναδικός δήμος των Νοτίων Προαστίων – και όχι μόνο - που διαθέτει δύο Πάρκα Σκύλων, από τα εννέα συνολικά της Αττικής!.

parko skilon arg 2

Το νέο 2ο Πάρκο Σκύλων στην οδ. Τριπόλεως

Να σημειωθεί, ότι η δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης σκοπεύει να δημιουργήσει και ένα 3ο πάρκο, παρόμοιο με τα δύο προηγούμεα, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την έκταση του δήμου.

Eτσι, για τον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης η ρήση-ερώτημα του Μ. Γκάντι έχει ήδη απαντηθεί έμπρακτα και το συμπέρασμα είναι αυτονόητο. 

Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης: Σε εφαρμογή ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Φιλοζωικής Δράσης