Επιταχύνουν την πώληση ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Κασσιόπη και Αφάντου

Σύντομα Νέα HOT
Tools

DEPA

Αποφάσεις που επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ καθώς προχωρά ο πολύπλοκος διαγωνισμός για την πώληση της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος αερίου ΔΕΣΦΑ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε χθες για το διαγωνισμό αυτό τρία διαφορετικά τεύχη δημοπράτησης, ένα για τη ΔΕΠΑ, ένα για το ΔΕΣΦΑ και ένα και για τις δύο εταιρείες μαζί, αφού έχει αντίστοιχες προσφορές που αφορούν τη μία ή την άλλη εταιρεία, όπως και τις δύο ταυτόχρονα.

Η Gazprom και η Μ&Μ Gas ενδιαφέρονται για τη ΔΕΠΑ, οι Socar, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ & PPF για το ΔΕΣΦΑ, ενώ η Negusneft για όλο τον όμιλο ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε χθες επίσης τη σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και ο ενδιαφερόμενος θα κληθεί να υποβάλει δεσμευτική προσφορά την επόμενη εβδομάδα. Ακόμη:

Εγκρίθηκε η βελτίωση του μηχανισμού πρόσθετου οικονομικού ανταλλάγματος στα τεύχη δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για το ακίνητο Αφάντου Ρόδου.

Διορίστηκε ο Γιώργος Κουτσουδάκης στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Κουτσουδάκης έχει εμπειρία 20 ετών και πλέον σε χρηματοδοτήσεις, επενδύσεις, διαχείριση διαθεσίμων και έχει ασχοληθεί με εξαγορές και ιδιωτικοποιήσεις.