Ένταση στην Πανόρμου: Δικογραφία για 3 συλληφθέντες των επεισοδίων - Αποκαλύφθηκε ποιοι βρίσκονταν πίσω από τα επεισόδια στην Πλ. Ν. Σμύρνης

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Δικογραφία για επίθεση σε αστυνομικές δυνάμεις αλλά και για φθορές σε οχήματα ανυποψίαστων πολιτών σχημάτισαν οι αστυνομικοί για δύο από τους τρεις συλληφθέντες των επεισοδίων νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Πανόρμου.

Ο τρίτος νεαρός κατηγορείται για μικροποσότητα ναρκωτικών, που βρέθηκε πάνω του.

Συνολικά οκτώ άτομα είχαν προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΑΔΑ) μετά την ένταση που επικράτησε στην οδό Πανόρμου όταν 100 άτομα συγκεντρώθηκαν, με σκοπό να κάνουν πορεία προς την ΓΑΔΑ.

Οι ομάδες των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο δέχτηκαν επίθεση από τους νεαρούς και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση κρότου – λάμψης. 

Κάποιοι από τους νεαρούς εξαφανίστηκαν στα στενά των Αμπελοκήπων ενώ οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας.

Αποκαλύφθηκε ποιοι βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια στην Πλ. Ν. Σμύρνης

Στον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε χθες απαγγέλθηκαν κατηγοριες για απόπειρα σωματικών βλαβών, σωματικές βλάβες από κοινού, εξύβριση, παράβαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, οπλοκατοχή.
 
Ο ίδιος προ ημερών είχε συλληφθεί σε εισβολή διαδηλωτών υπέρ Κουφοντίνα στο Υπουργείο Υγείας, ενώ είναι ενταγμένος στην αναρχική ομάδα «Ταξική Αντεπίθεση», γνωστός στην Αστυνομία.
 
Η κυρία που καταγγέλει τραμπουκισμό στην ίδια και δηλώνει ότι είναι και αυτή που τράβηξε το βίντεο, είναι τελικά η Πόπη Σταυρόπουλου, υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νότιου Τομέα.
 
Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι οι τυχαίες δηλώσεις άλλων αυτόπτων μαρτύρων έγιναν από ανθρώπους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τόσο γνωστοί στην Αστυνομία, στους δημοσιογράφους και σε όσους ασχολούνται, που ακόμα και με την μάσκα στο πρόσωπο αναγνωρίστηκαν αμέσως.
 
Σύμφωνα με τα παραπάνω, το αφήγημα περί αθώου περαστικού, που χωρίς λόγο άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, καταρρίπτεται.
 
Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον Συνήγορο του Πολίτη, διέταξε ΕΔΕ, ο Χρυσοχοΐδης προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις, ενώ έχει ήδη παρέμβει ο Εισαγγελέας για το περιστατικό.
 
Ο,τι δηλαδή θα έκανε οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας δημοκρατικής χώρας.
 
Μ. Καραμήτρου - Γ. Τουρλίδας