Eφυγε από κοντά μας η σπουδαία πρωταγωνίστρια Αντιγόνη Βαλάκου

Showbiz - Music
Tools

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια ηθοποιός Αντιγόνη Βαλάκου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, χθες το πρωί, ύστερα από νοσηλεία μίας εβδομάδας στον Ευαγγελισμό.

Η Αντιγόνη Βαλάκου γεννήθηκε το 1930 στην Καβάλα. Στις δύο τελευταίες γυμνασιακές τάξεις φοίτησε παράλληλα στο Θεατρικό Σπουδαστήριο του Βασίλη Ρώτα. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε στη σκηνή με τον θίασο του Ρεαλιστικού Θεάτρου του Αιμίλιου Βεάκη (1946) στο έργο «Νυφιάτικο τραγούδι» του Περγιάλη ως Τριανταφυλλιά. Συνεργάστηκε με τον θίασο της Κατερίνας και αργότερα με τον θίασο Μανωλίδου - Αρώνη - Χατζίσκου, όπου και διακρίθηκε ως ενζενί.

Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, όπου έπαιξε αρκετούς πρωτεύοντες ρόλους, ενώ το 1955, στο Θέατρο Εθνικού Κήπου, υποδύθηκε την Οφηλία στον «Αμλετ» του Σαίξπηρ. Συνέχισε τις θεατρικές επιτυχίες της ως Μαίρη Γουόρεν στη «Δοκιμασία» του Αρθουρ Μίλερ, στα «Στρατηγήματα εραστών» και ως Ισμήνη στην Αντιγόνη του Σοφοκλή. Υπήρξε πρωταγωνίστρια του θιάσου Κώστα Μουσούρη, διακρινόμενη ως Αννα Φρανκ στο ομώνυμο έργο.

Ελαβε μέρος και σε πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Οι ουρανοί είναι δικοί μας», «Ο δρόμος με τις ακακίες», «Γκόλφω», «Αθώα ή ένοχη;». Τιμήθηκε με το θεατρικό έπαθλο Μαρίκα Κοτοπούλη, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε καθηγήτρια της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Τελευταία της εμφάνιση ήταν στο θέατρο Αγγέλων βήμα το 2011, όπου υποδύθηκε τη «Μαντάμ Φλο» του Στίβεν Τεμπερλέι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου.

espresso