Πωλείται η Praktiker Hellas - Το παρασκήνιο και οι ενδιαφερόμενοι

Γενικά
Tools

praktiker

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πασίγνωστη εταιρία, ανάγκασαν τον ειδικό εκκαθαριστή που έχει τοποθετηθεί μετά την αίτηση πτώχευσης να επιδιώκει την πώληση περιουσιακών στοιχείων και μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για την πώληση της εν Ελλάδι δραστηριότητας οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος αγοραστής της Praktiker Hellas είναι αμερικανικό fund, το οποίο δραστηριοποιείται έντονα στη χώρα μας έχοντας χτίσει στρατηγικές θέσεις σε σειρά εταιρειών.

Το αμερικανικό fund που φαίνεται να προκρίνεται ως αγοραστής δεν υπήρξε ο μοναδικός διεκδικητής της αλυσίδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος τόσο από εγχώριους παίκτες του λιανεμπορίου όσο και από άλλες ξένες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση εξαγοράς απασχόλησε τον όμιλο Φουρλή, σχήμα Ελλήνων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Απ. Βακάκη (με σκοπό ανεξάρτητη επένδυση πέραν της Jumbo) αλλά και τουρκική εταιρεία που αναπτύσσει ομοειδή αλυσίδα στη γείτονα.