Aπέρριψε το ΣτΕ όλες τις προσφυγές για το π. αεροδρόμιο Ελληνικού

Περιβάλλον
Tools

ste-olomeleia. jpg

Στην απόρριψη των προσφυγών που είχαν κατατεθεί κατά της μεταβίβασης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της Μαρίνας Ελληνικού και του Αγ. Κοσμά Αττικής στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμες τις προσφυγές των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, 10 κατοίκων του Ελληνικού και της Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας - Βάρης Βουλιαγμένης, που αντιδρούσαν στη μεταβίβαση του 30% των εν λόγω εγκαταστάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα, το ΣτΕ κρίνει ότι η μεταβίβαση δεν έχει καμμία επενέργεια στους Δήμους και τους κατοίκους και προσθέτει ότι οι διεκδικήσεις αποτελούν ιδιωτική προσφορά για την οποία το ΣτΕ δεν είναι αρμόδιο.

Η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια το 30% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας του Αγ. Κοσμά, του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και της χερσονήσου του Αγ. Κοσμά.