"π. Αεροδρόμιο Ελληνικού": Λίγο καιρό πριν μπουν οι υπογραφές και αρχίσουν τα έργα .....

Περιβάλλον
Tools

Λίγο καιρό πριν μπουν και οι τελευταίες υπογραφές για να ξεκινήσουν οι μπουλντόζες, έχουν αρχίσει και ξεδιπλώνονται οι λεπτομέρειες για το επενδυτικό σχέδιο της LAMDA DEVELOPMENT.

Ένα σχέδιο που αναμένεται να μεταμορφώσει την περιοχή του Ελληνικού έτσι ώστε, αυτή, να αποτελέσει διεθνή πόλο έλξης για τους επισκέπτες του εξωτερικού, και να αναβαθμίσει τόσο ποιοτικά αλλά και οικονομικά τους όμορους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. 



Ήδη αρκετοί οικονομολόγοι και στελέχη που έχουν εμπειρία σε τόσο μεγάλα διεθνή project εκφράζουν την πεποίθηση ότι η επένδυση του Ελληνικού θα αλλάξει τον τουριστικό χάρτη στην νότια Ευρώπη καθώς θα προσελκύσει επισκέπτες οι οποίοι εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους στην Αθήνα θα θελήσουν να επισκεφτούν ένα μητροπολιτικό πάρκο, που θα συνδυάζει την ομορφιά και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με εμβληματικά κτίρια, πρωτοποριακές υποδομές και ποικίλες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς και εφ' όσον όλες οι αδειοδοτήσεις προχωρήσουν μέσα στο χρονοδιάγραμα του ΤΑΙΠΕΔ, οι πρώτες μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό το 2015, ενώ το 2017 θα είναι προσβάσιμο από τους δημότες μέρος του σχεδιαζόμενου πάρκου.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, μετά από 14 χρόνια από το σταμάτημα της λειτουργίας του, αλλά και η παραλιακή ζώνη, είναι τραγική.



Το πρώην αεροδρόμιο της Αθήνας έχει μεταβληθεί σε απέραντο χώρο συγκέντρωσης σκουπιδιών και εστία μόλυνσης. Εκατοντάδες σακούλες σκουπιδιών, μπάζα, μεταλλικά κουφάρια κτιρίων και παλαιών οχημάτων που σαπίζουν, συνθέτουν ένα σκηνικό απαξίωσης, που δεν τιμά μια ευρωπαϊκή μητρόπολη, όπως είναι η Αθήνα.



Στο χώρο του αεροδρομίου έχουν βρει καταφύγιο, αφού οι εγκαταστάσεις παραμένουν αφύλακτες, περιθωριακές ομάδες, οι οποίες, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, δημιουργούν διάφορα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. 

Υπάρχουν, μεταξύ των πολλών άλλων, ακόμη και ..... κοτέτσια !!



Στο παραλιακό μέτωπο, στην παραλία του Αγ. Αλεξάνδρου όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι, σε ένα πανέμορφο χώρο γεμάτο δένδρα και πράσινο, ιδανικό για περίπατο και αναψυχή, η εγκατάλειψη και εκεί είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Μετά την απομάκρυνση του ενυδρείου και άλλων εγκαταστάσεων που υπήρχαν εκεί, τα κτίρια έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, όπου ο επισκέπτης θα δει χρησιμοποιημένες σύριγγες και προφυλακτικά, κάτοικοι δε της περιοχής αναφέρουν πως, ο συγκεκριμένος χώρος δεν "πλησιάζεται" μόλις πέσει το φως της ημέρας. 

 

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Συζήτηση που έγινε στο ΥΠ. ΟΙΚ. τον Αύγουστο του 2013 ήταν αποκαλυπτική για τα οικονομικά εγκλήματα που έχουν γίνει μέσα στο π. αεροδρόμιο με τις ευλογίες και την ανοχή του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδη.

Οπως κατήγγειλε την περίοδο εκείνη η δημοτική παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ "....Μείναμε άναυδοι, όταν ακούσαμε για παράδειγμα, ότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ 700.000 ευρώ για το νερό που καταναλώνονταν εκεί ανεξέλεγκτα (από ποιους άραγε;).

Παρόμοια και για το ρεύμα της ΔΕΗ, αλλά και για άλλες «δουλειές» και δράσεις που γινόντουσαν εκεί, όπως κατήγγειλαν με στοιχεία οι άνθρωποι της Ελληνικό ΑΕ! Δυστυχώς πολλά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.......

Ολα αυτά διότι, ο δήμαρχος παραβλέποντας τη βασική υποχρέωσή του, πρώτα απ' όλα, να κάνει συνεχείς και πιεστικές παρεμβάσεις με τεκμηριωμένες προτάσεις για αναζήτηση έγκαιρα – και όχι «στο και πέντε» - ουσιαστικών λύσεων με το κράτος, επιδιώκει μονίμως και διαρκώς να συντηρεί ένα ιδιότυπο «αντάρτικο πόλης», για λόγους εντυπώσεων, ιδεολογικών αγκυλώσεών του και κομματικού συμφέροντος.

Όπως του είπαν στην συνάντηση , μεταξύ των άλλων: " ... Καλή επιτυχία δήμαρχε στον αγώνα σας να ανατρέψετε τον καπιταλισμό, αλλά όσο υπάρχει κράτος και πολιτεία, οι Νόμοι της θα εφαρμόζονται"...

με πληροφορίες vimaonline