Ταμπού, ή λύση η δραχμή;

Νεολαια - Εκπαιδευση
Tools

symoria draxmis

Στα σόσιαλμιντια οι νέοι συζητούν και προβληματίζονται για το μέλλον τους. Ψάχνουν διάφορους τρόπους για να καλυτερεύσει η ζωή τους και η ζωή των συμπολιτών τους γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα .

Μέσα στους προβληματισμούς που αναπτύσσουν είναι και αυτοί της υιοθέτησης εθνικού νομίσματος .Υπάρχει ομάδα στο facebook με σχεδόν 6.000 μέλη στην οποία αρθρογραφούν επιφανείς οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές .

Διεξάγονται <<συζητήσεις>> μεταξύ των νέων και των οικονομολόγων που αναφέρονται σε όλα τα θέματα ταμπού για τα γνωστά μέσα ενημέρωσης (ΜΜΕ), προβληματισμοί για το τι θα γίνει, αν ξαφνικά βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ.Θα υπάρχει πετρέλαιο; Θα υπάρχουν μισθοί ;Συντάξεις ; Κράτος ; Τρόφιμα;

Προσπαθούν να διαλύσουν όλους τους φόβους τους .Η σημερινή νεολαία, η προβληματισμένη νεολαία της κρίσης δεν είναι "του χαβαλέ". Προβληματίζεται, οργανώνεται, δεν πείθεται από τα γνωστά ΜΜΕ, τηλεοπτικά και μη, δεν την αγγίζει η θεωρία των μονόδρομων, του φόβου και του δόγματος του ΣΟΚ .Δεν έχει ταμπού, μιας και η νέα γενιά περισσότερο από όλους τους άλλους, νιώθει στο βαθιά πετσί της την οικονομική κρίση .

Κάποιοι νέοι λοιπόν με δόση χιούμορ αποφάσισαν να ονομαστούν οι ίδιοι ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, μιας και κανείς ως τώρα δεν μας είπε με ονοματεπώνυμο ποιοι μεγάλοι επιχειρηματίες αποτελούν το Λόμπι της Δραχμής .

Ομάδα facebook: Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
https://www.facebook.com/groups/symmoriadraxmis/