Σφοδρή επίθεση Καμμένου στη συγκυβέρνηση και καταγγελίες για τα υποβρύχια κ.α.

Συνεντευξεις
Tools

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην εκπομπή Κόντρα στο Μνημόνιο (Kontra Channel) και στον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η υπόθεση των υποβρυχίων, το μνημόνιο, οι συνεργασίες, τα επεισόδια στις Σκουριές, το αίτημα για άρση της ασυλίας του είναι μερικά μόνο από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε.

Για την υπόθεση των υποβρυχίων

«Ο Σαμαράς γνώριζε για το σκάνδαλο, ο κ. Σάφα αγόρασε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με αντίτιμο μόνο ένα ευρώ. Είναι άδικο και ανεύθυνο να βρίσκεται στη φυλακή μόνο ο Άκης. Το σύνολο του ΚΥΣΕΑ τότε με πρώτο τον κο Σημίτη γνώριζε τα πάντα. Ο Σάφα αγόρασε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέσω της off shore ABU DHABI MARE με κεφάλαιο 600ευρώ και μέσα από τη σύμβαση αυτή προσπάθησαν να «καθαρίσουν» τη Γερμανία. Ελπίζω ότι ο κος Σαμαράς δεν θα συνεχίσει την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου αυτού. Υπάρχουν άλλωστε έντιμοι βουλευτές ( όπως οι κ.κ.Νεράντζης και Τζαβάρας), οι οποίοι θεωρώ ότι δεν θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη ΝΔ σε αυτό τον κατήφορο που έχει πάρει με μόνο στόχο να στηρίζει τον κ.Βενιζέλο».

Για την εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια

«Ο Σύριζα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητάμε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων. Εμείς εμπλουτίζουμε από την πλευρά μας τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το νομοσχέδιο που έχει υπογράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ισχύει και αυτό γιατί πρόκειται για Διεθνή Συμφωνία και όπως ξέρετε οι Διεθνείς Συμφωνίες δεν επιδέχονται τροπολογιών όπως έγινε με τον εν λόγω νόμο. Επομένως στοιχειοθετείται ακύρωση του παρόντος νόμου. Πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα και εάν νομίζει ο πρωθυπουργός ότι θα τα «καταπιούμε» κάνει πολύ μεγάλο λάθος»

Για την άρση της ασυλίας του στην υπόθεση των Σκουριών

«Κρυφή κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης με κατέγραψε να συνομιλώ με γονείς στις Σκουριές για το αρσενικό στο νερό και να μιλώ για τον κο Πάχτα. Ζητώ από μόνος μου την άρση της ασυλίας μου. Τα επιχειρήματά τους είναι σαθρά. Διέταξαν προκαταρκτική εξέταση κατόπιν tweet του Γιώργου Μουρούτη και δεν μου επιτρέπουν ούτε να απολογηθώ. Με το άρθρο 184 του ποινικού Κώδικα προσπαθούν να πείσουν ότι οι κάτοικοι των Σκουριών είναι μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα. Οι κάτοικοι που πίνουν αρσενικό. Σας ενημερώνω ότι 10 ημέρες πριν γίνει αυτό, είχα κάνει μήνυση και στον κο Πάχτα και στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Θα προσφύγω στα Διεθνή δικαστήρια. Ο εισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση είναι κομματικός στέλεχος της ΝΔ και η δικογραφία εναντίον μου αντί να πάει στη βουλή δημοσιεύτηκε πρώτα στα ΝΕΑ από τον κο Παπαχρήστο – το 45αρι του κου Ψυχάρη-, ενώ εγώ ρώτησα στη βουλή τον κ. Μεϊμαράκη και με ενημέρωσε ότι δεν είχε διαβιβαστεί η δικογραφία. Ο στόχος είναι σαφής: Πιάστε τους Ανεξάρτητους Έλληνες για προτροπή σε διάπραξη εγκλήματος. Δεν θα τους αφήσω, θα προσφύγω στα δικαστήρια».

Για την άρση χρηματοδότησης της Χ.Α.

«Ψηφίσαμε παρών όχι γιατί θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για νεοναζιστές αλλά γιατί η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια προσπάθεια να βγάλουν στην παρανομία όλη την αντιπολίτευση. Η ΝΔ συνομιλούσε με τη Χρυσή Αυγή. Πότε στο παρελθόν η ΝΔ δεν δεχόταν νεοναζιστικά στοιχεία και καθοδηγητές, όπως αυτούς που σήμερα βγήκαν πρωταγωνιστές. Υπάρχει μια προσπάθεια μεταφοράς του κόσμου σε μια πιο λάιτ εκδοχή της Χρυσής Αυγής μέσω ενός νέου σχηματισμού που στη συνέχεια θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Πρόκειται για τους νέο – νεοδημοκράτες που τα οργανώνουν αυτά».

Για την κόντρα με τον Ανδρέα Ψυχάρη

«Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Ο Ανδρέας Ψυχάρης με είπε καραγκιόζη στη βουλή μόνο και μόνο για να με προσβάλει και μετά να το επικοινωνεί μέσω twitter. Μα αυτός ως πρόξενος της Ελλάδας στην Κύπρο το 2000 δεν διαχειρίστηκε τους μαϊμού ψηφοφόρους της κυβέρνησης Σημίτη; Τότε που γίνονταν οι αεροπλανιές από την Ουκρανία; Και κατά διαβολική σύμπτωση βρέθηκε στο προξενείο στη Γερμανία όταν διέφυγε ο Χριστοφοράκος;»

Για τη συγκυβέρνηση

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τελείωσαν. Ο Σαμαράς κήδευσε τη ΝΔ και ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ. Έχουν μετατραπεί σε δύο μηχανισμούς μεταφοράς ψηφοφόρων και καλύπτει το ένα κόμμα το άλλο. Θεωρώ ότι οι δανειστές μας θα προωθήσουν μια κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου μέχρι να πουλήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Φοβάμαι πολύ για τα εθνικά θέματα. Το θέμα της Θράκης αλλά και της Κύπρου για το οποίο όπως μαθαίνω ειδικός διαμεσολαβητής του ψευδοκράτους θα συναντήσει τον κο Βενιζέλο. Εάν αυτό συμβεί θα μιλάμε για μια προδοτική – εγκληματική ενέργεια»

Για την προγραμματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

«Η προγραμματική συμφωνία στηρίζεται σε αντισταθμιστικά οφέλη. Να μην γίνει εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο και η υπόθεση των Υποβρυχίων να μην ανοιχτεί»

Για τα στελέχη των ΑΝΕΛ και τις συνεργασίες

«Δεν χωρούν σε εμάς όσοι πίστεψαν σε ρουσφέτια και διορισμούς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν μια πόρτα σαν τα σαλούν που ανοίγει και κλείνει. Εμείς έχουμε μια πλατιά αντιμνημονιακή βάση, είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες αλλά υπό προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα στα εθνικά θέματα για τα οποία βάζουμε κόκκινες γραμμές και απέχει η θέση μας από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάμε πλατιά αντιμνημονιακή βάση, επιθυμούμε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο και αυτό θα είναι το πολιτικό μήνυμά μας. Στις περιφερειακές εκλογές θα στηρίξουμε συνεργασίες σε αυτή τη βάση».

npost