Κινδυνεύει να κλείσει η Παιδιατριατρική Κλινική του Ασκληπιείου Boύλας

Β.Β.Β.
Tools

asklipio

Πολύπαθο το Ασκληπιείο της Βούλας. Αφού κινδύνευσε πριν λίγα χρόνια να ιδιωτικοποιηθεί όταν ο ιδιοκτήτης της έκτασης "ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" θέλησε να το πουλήσει, σήμερα κινδυνεύει να χάσει την Παιδιατρική του Κλινική λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων, ομολόγησε ότι, εάν μέχρι το τέλος του έτους δεν έρθει στο Νοσοκομείο (έστω και αποσπασμένος) παιδίατρος, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι το κλείσιμο της κλινικής.

Για το λόγο αυτό, κι επειδή ήδη η Παιδιατρική Κλινική έχει αποσυρθεί από τις εφημερίες και ο κίνδυνος του κλεισίματός της είναι ορατός, το Σωματείο των Εργαζομένων στο Ασκληπιείο διοργάνωσε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του, στις 9 το πρωί.

Όπως μας δήλωσε η πρόεδρός του Δέσποινα Τοσουνίδου, Επιμελήτρια Β, η κατάσταση στο ΕΣΥ επιδεινώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η εντεινόμενη υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με τις δραματικές πλέον ελλείψεις προσωπικού, αποτελούν τη βολική συνταγή για τη μνημονιακή κυβέρνηση, ώστε αλλού να συγχωνεύσει κλινικές και νοσοκομεία και αλλού να τα κλείσει.

Και συνέχισε η κ. Τοσουνίδου. Στο Ασκληπιείο Βούλας, τα καμπανάκια για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής ηχούν εδώ και καιρό. Η υποστελέχωση της κλινικής σε ιατρικό προσωπικό είναι από καιρό γνωστή και παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες από τη μεριά της Δ/ντριας και των συνδικαλιστικών οργάνων, έχουν φτάσει μία ανάσα πριν το κλείσιμο της κλινικής.

Έχουν απομείνει δύο παιδίατροι, εκ των οποίων η μία (η Δ/ντρια) αποχωρεί με σύνταξη στο τέλος του έτους και η δεύτερη είναι επικουρική, δηλαδή με ετήσια σύμβαση!

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η πρόεδρος των εργαζομένων κάλεσε όλους σε δράσεις από κοινού για να αποτραπεί το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Ασκληπιείου Βούλας.

Ο δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το Ασκληπιείο, εκπροσωπήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους Νανά Καραγιάν και Παντελή Κασιδόκωστα, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Γιάννης Παναγόπουλος.

Από τους γύρω δήμους η απουσία ήταν παντελής. Παρούσα ήταν μόνο η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Ράϊκου.

Από τον Άλιμο παρούσα ήταν η εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ντόρα Δανοχρήστου.

vimaonline