narkotika glyfada

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα την Τετάρτη (23/12) ένας 62χρονος, μία 61χρονη και μία 29χρονη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του ν.2168/93 περί όπλων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και νομότυπη κατ' οίκον έρευνα που ακολούθησε στην οικία των ανωτέρω, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Μία (01) πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη (τούβλο), μικτού βάρους 328γραμ.
Μία (01) πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη (κονιορτοποιημένη), μικτού βάρους 28γραμ.
Μία (01) πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη (βραχάκι), μικτού βάρους 84γραμ.
Μία (01) πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη (βραχάκι), μικτού βάρους 10,2γραμ.
Μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα (scang), μικτού βάρους 344γραμ.
Μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα (scang), μικτού βάρους 340γραμ.
Μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα (scang), μικτού βάρους 308γραμ.
Μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα (scang), μικτού βάρους 304γραμ.
Μία (01) πλαστική αστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα (scang), μικτού βάρους 2γραμ.
Δύο (02) ζυγαριές ακριβείας
Πέντε (05) γεμιστήρες πιστολιού διαμετρήματος 9mm, χωρίς σφαίρες
Ένα (01) κουτί περιέχον 50 σφαίρες πιστολιού διαμετρήματος 9mm
Μία (01) πλαστική σακούλα περιέχουσα 41 σφαίρες πιστολιού διαμετρήματος 9mm
Χρηματικό ποσό δεκαοκτώ χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα (18.850,00) ευρώ

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά.

kokkinh nyxta
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στη Γλυφάδα για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, διοργανώνεται "Κόκκινη Νύχτα".

Πιο συγκεκριμένα τα καταστήματα της Γλυφάδας το τελευταίο Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα, θα παραμείνουν ανοιχτά (προαιρετικά) μέχρι τις 12 το βράδυ.

Ο Δήμος λοιπόν καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Γλυφάδας να γιορτάσουν μαζί με σκοπό να ζωντανέψει και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση.

Η "Κόκκινη Νύχτα" θα περιλαμβάνει θέαμα με πυροτεχνήματα, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, παρέλαση τυμπανιστών με συνοδεία κόκκινων καπνογόνων, τη φιλαρμονική & τη χορωδία του Δήμου Γλυφάδας να ερμηνεύει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, το τρενάκι γεμάτο ΑγιοΒασίληδες να περνάει από όλες τις γειτονιές, shows, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, φουσκωτά παιχνίδια για τα παιδιά, κεράσματα ποπ-κορν, μαλλί της γριάς, ζεστή σοκολάτα, χριστουγεννιάτικο κρασί και δεκάδες άλλες εκπλήξεις.

Η έναρξη θα γίνει στην πλατεία Εσπερίδων στις 5 το απόγευμα, ενώ οι δεκάδες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την αγορά της Γλυφάδας, στα πεζοδρόμια μπροστά από τα εμπορικά καταστήματα, μέχρι τα μεσάνυχτα.

 Ο Εμπορικός Σύλλογος θα αναλάβει πλήρως τη δαπάνη για την εορταστική βραδιά.

xrysi akti katedafisi

Στο γκρέμισμα του αυθαίρετου κτίσματος του εστιατορίου «Χρυσή Ακτή» προχώρησε η δημοτική αρχή Γλυφάδας, σεβόμενη την ανάγκη για τήρηση της νομιμότητας και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής.

Πριν από την κατεδάφιση, προηγήθηκε η αφαίρεση αμιάντου που κάλυπτε περίπου 300 τ.μ. στην οροφή του κτίσματος και εγκυμονούσε μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η αφαίρεση έγινε σε συνεργασία με ειδική εταιρία ανακύκλωσης αμιάντου, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές.

Το εστιατόριο «Χρυσή Ακτή» είχε σταματήσει να λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια. Έκτοτε, το κτίσμα αυτό στην παραλία της Γλυφάδας έμενε παρατημένο, δημιουργώντας μια εστία μόλυνσης για την πόλη. Παράλληλα, με την πάροδο του χρόνου και λόγω των εκτεταμένων φθορών, η παρουσία του συνιστούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των περαστικών.

Το κτίσμα καταλάμβανε, συνολικά, χώρο περίπου ενός στρέμματος. Ο χώρος αυτός, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, πλέον θα αποδοθεί στους πολίτες, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και ανάπλασης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της πόλης την περασμένη άνοιξη.

dimarxeio glyfadas

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αλλά και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας, ενόψει της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου, Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης των Δημαρχείων της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάληψη του δημαρχείου Γλυφάδας, όπως και σε κάθε δημαρχείο της χώρας, θα γίνει από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι. Επίσης στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση – συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο.

«Η επιτυχία και αυτών των αγώνων μας βρίσκεται στη ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλων μας, καθώς η σκληρή λιτότητα γενικεύεται, επεκτείνεται, μονιμοποιείται!!! Μπροστά στη νέα γενικευμένη επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την ψήφιση των εφαρμοστικών Νόμων για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Β.Α.Ε. στους Ο.Τ.Α., στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διάλυση των Ο.Τ.Α. αλλά και στη νέα φοροεπιδρομή, εμείς απαντάμε με το δυναμικό, ενωτικό αγώνα μας», λέει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων της χώρας από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.

Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συμμετέχει στην αγωνιστική δράση και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στο Δήμο και το Ν.Π.Δ.Δ. σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο (Άλσους 15 – Γλυφάδα), προκειμένου να ενημερωθούμε και να κινητοποιηθούμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι αλλά και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων.

Συγχρόνως να οργανώσουμε με καλύτερο τρόπο την αντίδρασή μας στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής για την ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση σε ιδιώτες βασικών υπηρεσιών του Δήμου και του Κ.Α.Π.ΠΑ.

Η επιτυχία και αυτών των αγώνων μας βρίσκεται στη ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλων μας, καθώς η σκληρή λιτότητα γενικεύεται, επεκτείνεται, μονιμοποιείται!!!

Μπροστά στη νέα γενικευμένη επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την ψήφιση των εφαρμοστικών Νόμων για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Β.Α.Ε. στους Ο.Τ.Α., στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διάλυση των Ο.Τ.Α. αλλά και στη νέα φοροεπιδρομή, εμείς απαντάμε με το δυναμικό, ενωτικό αγώνα μας.

Καμία απογοήτευση, καμία αδράνεια αλλά και εφησυχασμός δεν μας σταματά... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ Δημαρχείου Γλυφάδας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στις 10.00 το πρωί.

ds glyfadas

Οπως και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης έτσι και το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας απαντησε κατ΄αρχή θετικά στο ερώτημα της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ αν συμφωνεί με την αξιοποίηση του Ελληνικού και υιοθέτησε το ακόλουθο ψήφισμα, που θέτει τις προϋποθέσεις- αιτήματα και ζητεί να γίνει η επίσημη παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης:

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ

«Ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού παραμένει εγκαταλελειμμένος εδώ και 14 χρόνια, από τότε που το διεθνές αεροδρόμιο μεταφέρθηκε στην περιοχή των Σπάτων.

Πολλές συζητήσεις, προγραμματισμοί και σχέδια έχουν γίνει για την εκμετάλλευσή του όλη αυτή την περίοδο σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, αλλά καμία με την ενεργό εμπλοκή και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέργιο Πιτσιόρλα με τους Δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, σε σχέση με την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην διεθνούς αεροδρομίου του Ελληνικού. Ο κ. Πιτσιόρλας ενημέρωσε ότι η υλοποίηση της επένδυσης, όπως έχει συμφωνηθεί, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και ότι υπάγεται στα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της χώρας, όπως αυτές περιγράφονται στο τρίτο μνημόνιο.

Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να παρουσιάσει επίσημα και με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο της επένδυσης, ώστε να γίνει σαφής και ξεκάθαρη σε όλους κάθε πτυχή του.

Καλούμε σε κοινή συνεδρίαση των τριών δημοτικών συμβουλίων των αντίστοιχων όμορων Δήμων, ώστε να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, οι εξελίξεις και οι προοπτικές και να ληφθούν αποφάσεις για κοινή δράση.

Υπενθυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή και φορείς της Γλυφάδας έχουν δώσει αγώνες για την μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε μητροπολιτικό πάρκο, που θα έδινε «ανάσα» σε όλη την Αττική. Στη συνεδρίαση αυτή αιτούμαστε να παρευρεθεί εκπρόσωπος της Πολιτείας και του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και το νέο Δ.Σ. της «Ελληνικό Α.Ε.» για να γίνει ουσιαστική συζήτηση επί του πρακτέου.

Καθοριστικός είναι ο ρόλος και η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, κυρίως για τις συνέργειες και για την εξεύρεση λύσεων και πόρων για ζητήματα της ευρύτερης περιοχής, που συνδέονται με την προσπάθεια αξιοποίησης του Ελληνικού.

Η αναλυτική τοποθέτηση του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας επί της αξιοποίησης θα πραγματοποιηθεί μετά από αυτή τη συνεδρίαση και αφού θα έχουμε πλέον υπόψιν μας όλα τα δεδομένα.

Ο Δήμος Γλυφάδας, με το παρόν ψήφισμα, καταθέτει επίσημα συγκεκριμένες προτεραιότητες και προβληματισμούς, που πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη από όλους:

- Οι ανάγκες των όμορων Δήμων και της τοπικής κοινωνίας πρέπει να προσμετρηθούν κατά τη διαδικασία αξιοποίησης της έκτασης. Πουθενά στον κόσμο καμία ανάλογη διαδικασία δεν πέτυχε αγνοώντας τη βούληση της ευρύτερης «γειτονιάς» μέσα στην οποία πραγματοποιείται.

- Οι όμοροι Δήμοι αναμένεται να επιβαρυνθούν σημαντικά σε πολλούς τομείς (οικιστικό, κυκλοφοριακό, περιβαλλοντικό, κλπ.). Η ανταποδοτικότητα πρέπει να είναι έμπρακτη και να διασφαλίζεται σε βάθος χρόνου, με τη συμμετοχή τους στην «Ελληνικό Α.Ε.». Μία λύση θα ήταν η συμμετοχή τους στην μετοχική σύνθεση της εταιρίας. Άλλωστε, ποσοστό υπέρ του Δημοσίου στην Ελληνικό Α.Ε. είχε προβλεφθεί στην αρχική προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Οι Δήμοι εξάλλου επιβαρύνονται έτι περαιτέρω από ανάλογες επενδύσεις μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι «τέλη και συναφή πρόστιμα που με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έχει αναγνωριστεί η υποχρέωση να καταβληθούν στον οικείο ΟΤΑ εξαιρούνται από τη ρύθμιση και εισπράττονται κανονικά».

- Η ισόρροπη ανάπτυξη της έκτασης είναι μείζονος σημασίας. Πρέπει να δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον και τη νομιμότητα. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την διαφαινόμενη πρόθεση για ογκώδεις οικοδομικές χρήσεις που θα αλλοιώσουν τη φύση και το χαρακτήρα της περιοχής.

- Η αναμενόμενη κυκλοφοριακή επιβάρυνση επιβάλλει την επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς τη Γλυφάδα, καθώς και ένα διαφορετικό μελλοντικό σχεδιασμό για τα αστικά λεωφορεία, με περισσότερα και πιο πυκνά δρομολόγια.

- Πρέπει οπωσδήποτε να εξευρεθεί πρακτική λύση του ζητήματος των απορριμμάτων. Η διαχείριση των απορριμμάτων που θα προκύψουν από την όποια επένδυση απαιτεί τη χωροθέτηση μιας μόνιμης εγκατάστασης, η οποία παράλληλα μπορεί να δώσει μια μόνιμη και ουσιαστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της νότιας Αττικής. Φυσικά και δεν γίνεται λόγος – ούτε καν σκέψη – για «χωματερή», αλλά για διαλογή στην πηγή, για κομποστοποίηση και για τα λεγόμενα «πράσινα σημεία» (green points), που αποτελούν σημεία αναφοράς για πολλούς ευρωπαϊκούς Δήμους και δεν δημιουργούν την οποιαδήποτε όχληση. Επίκαιρο παραμένει και το αίτημα για ίδρυση διαδημοτικού κοιμητηρίου, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο (4062/12) για το Ελληνικό.

- Ο χώρος του πρώην αεροδρομίου δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα «κλειστό κλαμπ». Ζητούμε σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών στο μεγαλύτερο μέρος του, δηλαδή στην παραλία και στους κοινόχρηστους χώρους που θα διαμορφωθούν.

- Η ανάπτυξη των χώρων πρασίνου πρέπει να γίνει εμπροσθοβαρώς και οι όποιες εργασίες να ξεκινήσουν από εκεί.

- Η ανάπτυξη της περιοχής δεν νοείται χωρίς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την περιοχή, με ποσόστωση υπέρ των ανέργων των όμορων Δήμων.

- Ειδικά για την πόλη μας, είναι απολύτως αναγκαίο να μην μείνει η Γλυφάδα ουραγός των εξελίξεων. Στις επικείμενες συζητήσεις με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς θα θέσουμε επί τάπητος μεταξύ άλλων τις διεκδικήσεις σε σχέση με την έλευση του μετρό, την αλλαγή της χάραξης του τραμ, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την αναβάθμιση των μαρινών, τη διευθέτηση των ορίων μεταξύ της έκτασης που ανήκει στην «Ελληνικό Α.Ε.» και του Δήμου Γλυφάδας, την ανάπτυξη του Γκολφ Γλυφάδας – ιδίως δε εάν κατασκευαστεί δεύτερο γήπεδο γκολφ εντός της έκτασης του Ελληνικού. Παράλληλα, να επιλυθούν και άλλα ζητήματα όπως η απορροή όμβριων υδάτων στο ρεύμα της Ευρυάλης, κ.ά.

Ο γόνιμος διάλογος, με τη συμμετοχή όλων των πλευρών, για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση της έκτασης, προς όφελος των πολιτών, της τοπικής και της εθνικής οικονομίας, είναι υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τώρα είναι η στιγμή αυτό να συμβεί. Ο Δήμος Γλυφάδας θα είναι παρών στο διάλογο, με πνεύμα γόνιμο και εποικοδομητικό.»

elliniko egkatalipsi

Σε δύο άξονες θα κινηθεί η πολιτική της δημοτικής αρχής της Γλυφάδας σε σχέση με την επένδυση του Ελληνικού η οποία απ' ότι δείχνουν οι εξελίξεις και οι κινήσεις της Κυβέρνησης θα ξεκινήσει άμεσα. 

Στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας που έγινε χθες, ο δήμαρχος Γ. Παπανικολάου ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τις εξελίξεις αυτές και για τη συνάντηση που είχαν οι τρεις δήμαρχοι των όμορων με το αεροδρόμιο δήμων,(Παπανικολάου, Κωνσταντάτος, Κονδύλης) με τον πρόεδροτου ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος τους είπε ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει η επένδυση. 

Ο Δήμαρχος είπε ότι βρίσκονται σε αναμονή του ορισμού του Δ.Σ. της "Ελληνικόν Α.Ε." και του ορισμού του ειδικού συμβούλου για το συντονισμό της εξέλιξης της επένδυσης για να θέσουν τα αιτήματά τους σαν δήμος. 

Προσδιόρισε δε ότι υπάρχουν δύο πυλώνες. Ο ένας αφορά στις από κοινού διεκδικήσεις με τους όμορους δήμους όπως Σταθμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, διαδημοτικό νεκροταφείο μέσα στο Ελληνικό και ο άλλος, αποκλειστικά στις διεκδικήσεις του Δήμου Γλυφάδας. 

Επίσης ο δήμαρχος είπε ότι θα γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το θέμα του Ελληνικού και όπως ήδη έχουμε γράψει, ένα κοινό συμβούλιο με τους άλλους δύο Δήμους. 

Στη γνωστή ρητορική κινήθηκαν στις παρατηρήσεις τους οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με οξύτερη αυτή του επικεφαλής της παράταξης "Ανατροπή στη Γλυφάδα" (ΣΥΡΙΖΑ)  Τάσου Ταστάνη, ο οποίος είπε ότι θα συνεχίσουν ως παράταξη και ως Επιτροπή Αγώνα κατά της επένδυσης, τον αγώνα να γίνει το Ελληνικό Μητροπολιτικό Πάρκο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους επενδυτές είναι να φτιάξουν καζίνο στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικό. 

Όμως, εξέφρασε και τη βεβαιότητα ότι αυτή η επένδυση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αφού τα πράγματα στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολα. 

vimaonline

kolymbitirio glyfadas

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των εργασιών αναβάθμισης στο δημοτικό κολυμβητήριο της Γλυφάδας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για το κοινό από την επόμενη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου.

Στο κολυμβητήριο, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας», έγιναν το τελευταίο διάστημα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και να μπορέσει να έχει άδεια λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία και μετά από συστηματική προσπάθεια της δημοτικής αρχής, δημιουργήθηκαν έξοδοι κινδύνου, τοποθετήθηκαν συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, ενώ μπήκαν πυράντοχες πόρτες στο λεβητοστάσιο.

Παράλληλα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Σύντομα θα λειτουργεί μόνο με φυσικό αέριο και με αντλίες θερμότητας, με διπλό όφελος: Και την εξοικονόμηση δαπανών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί που επεβλήθησαν τον Ιούλιο δημιούργησαν ένα ασφυκτικό οικονομικά περιβάλλον, που δημιούργησε σημαντικές δυσκολίες στο έργο που βρισκόταν σε εξέλιξη. Εντούτοις, κατέστη δυνατή εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η ολοκλήρωση του πρώτου και σημαντικότερου σταδίου των εργασιών. Το κολυμβητήριο θα κλείσει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (20 Δεκεμβρίου – 10 Ιανουαρίου), ώστε να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες.

Τη φετινή περίοδο το κολυμβητήριο θα προσφέρει ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα, με περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους τους δημότες.

Αναλυτικά, στο κλειστό κολυμβητήριο έγιναν οι κάτωθι εργασίες:

· Εργασίες πυρασφάλειας, αναβάθμιση του ηλεκτρονικού πυροσβεστικού συστήματος, τοποθέτηση δύο πυράντοχων θυρών

· Βιολογικός και χημικός καθαρισμός σε όλους τους χώρους

· Ολοκλήρωση εργασιών και συντήρηση δύο θυρών εξόδων κινδύνου

· Βάψιμο – συντήρηση μεταλλικού περιμετρικού σκελετού (περιμετρικά), για τη βελτίωση στήριξης όλου του υαλοστασίου

· Συντήρηση τριών λεβήτων και καυστήρων, όπως καθαρισμός και απομάκρυνση διαφόρων στοιχείων, τα οποία και εμπόδιζαν την ομαλή λειτουργία τους. Επίσης εκδόθηκαν πιστοποιητικά καλής καύσης.

· Επισκευάστηκαν (περιέλιξη μοτέρ, ρουλεμάν) τρεις αντλίες ανακυκλοφορίας νερού για την μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή και δύο αντλίες ανακυκλοφορίας νερού για τη μικρή κολυμβητική δεξαμενή.

· Συντήρηση – επισκευή στο σύστημα χλωρίωσης και χημικού καθαρισμού του νερού

· Επισκευή – αποκατάσταση αυτόματης ρύθμισης θερμοκρασίας και των δύο κολυμβητικών δεξαμενών

· Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας νερού και για τις δύο κολυμβητικές δεξαμενές προς χρήση για τους δημότες και τα σωματεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης:

· Ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου (αντλίες θερμότητας, παροχή φυσικού αερίου κ.λπ.)

· Διαδικασίες για μόνωση και βάψιμο οροφής

· Επισκευή και αντικατάσταση συστήματος εξαερισμού του κολυμβητηρίου

· Αντικατάσταση καυστήρων

Περισσότερα Άρθρα...