ΓΛΥΦΑΔΑ: Πλήθος κόσμου στην ορκωμοσία Παπανικολάου

Γλυφάδας
Tools

Παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού Παύλου, των υπουργών κ. κ. Κικίλια, Βαρβιτσιώτη και Χατζηδάκη, των νεοκλεγμένων δημάρχων Ελληνικού - Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Μίχαλου και παρουσία  εκατοντάδων Γλυφαδιωτών έγινε χθες Τετάρτη 27 Αυγούστου η ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Γλυφάδας και του νέου δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου. 

Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των γλυφαδιωτών που προσήλθαν  στην τελετή, πράγμα που σχολιάσθηκε εκτενώς. Ήταν τόσοι πολλοί δε, που η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το φουαγιέ και ο περίβολος του Δημαρχείου αποδείχθηκαν μικρά για να τους χωρέσουν με αποτέλεσμα να καταληφθεί και το παρακείμενο πάρκινγκ

Χαιρετισμούς απηύθηναν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων. Αφού ευχαρίστησαν τους ψηφοφόρους τους, υποσχέθηκαν ότι γνώμονας στην άσκηση των καθηκόντων τους θα είναι το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών τους. 

Γιώργος Παπανικολάου: Σήμερα δίνουμε όρκο τιμής

Ο νέος δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου στην ολιγόλεπτη ομιλία του ζήτησε απ' όλες τις παρατάξεις τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, σύνθεση  απόψεων προκειμένου να δοθούν λύσεις στα μεγάλα αλλά και στα μικρά προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο και ανανέωσε το  όρκο τιμής απέναντι στους συμπολίτες του. 


 

Συγκεκριμένα ο νέος δήμαρχος είπε:  

"Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου από τις άλλες παρατάξεις για τον συναινετικό τους λόγο. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να κάνουμε. Να ενώσουμε δυνάμεις, να συνθέσουμε απόψεις. 

Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας πέρα και πάνω από τα κόμματα, πέρα και πάνω από τις διαφορετικές αφετηρίες που είναι λογικό να έχουμε, αν δεν μπορέσουμε να βρούμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για τα κορυφαία αλλά και τα μικρότερα ζητήματα, που απασχολούν την πόλη μας δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. 



Η νέα γενιά των δημάρχων. Γιώργος Παπανικολάου και Γιάννης Κωνσταντάτος. 

Είμαστε αποφασισμένοι και προσερχόμαστε μ' αυτή τη διάθεση, να συνθέσουμε απόψεις και να μπορέσουμε να βρούμε κοινούς τόπους στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας. 

Είμαστε εδώ να εκπροσωπήσουμε το σύνολο των πολιτών της Γλυφάδας". 


Συνάδελφοι στο επάγγελμα (δικηγόροι), συνάδελφοι και στην Αυτοδιοίκηση ο Γιώργος Παπανικολάου Δήμαρχος Γλυφάδας και ο Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου. 

Συνεχίζοντας ο νέος Δήμαρχος θύμισε πως ξεκίνησαν αυτή την πορεία χωρίς καμά δέσμευση. "Η μόνη μας δέσμευση" είπε, "είναι η εντολή που μας έχει ανατεθεί". "Είμαστε αποφασισμένοι", υπογράμμισε, "να καταξιώσουμε αυτή την ευθύνη. Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε στο έπακρο αυτή την εμπιστοσύνη. Για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε τον όρκο τιμής που έχουμε δώσει να μην προδώσουμε ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη". 

Τελειώνοντας τη σύντομη ομιλία του ο κ. Παπανικολάου ζήτησε από τους συμπολίτες του και τη δική τους συμμετοχή προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στην επίλυση των διαφόρων ζητημάτων του Δήμου. 


Παπανικολάου και Μίχαλος. 

Τέλος,  έκλεισε ευχαριστώντας τους υπαλλήλους του Δήμου που όπως είπε η πορεία τους για τα επόμενα χρόνια θα είναι κοινή, και η συμμετοχή  τους στη διοίκηση του Δήμου, πολύτιμη. 

Οι αρχηγοί των παρατάξεων με τη σειρά τους απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό. 

Απόντος του τ. Δημάρχου Κ. Κόκκορη μίλησε στη θέση του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημήτρης Τσακίρης, ο οποίος αφού συνεχάρη τον νέο δήμαρχο είπε πως θα στηρίξουν τις σωστές αποφάσεις της διοίκησης αλλά ως αντιπολίτευση έχουν χρέος να ασκήσουν έλεγχο και κριτική. 

Ο Τάσος Ταστάνης επικεφαλής της παράταξης "Ανατροπή για τη Γλυφάδα" ευχήθηκε σε όλους γόνιμη και δημιουργική θητεία. "Η παράταξή μας θα αγωνιστεί" είπε, "με βάση τις προεκλογικές της εξαγγελίες και δεσμεύσεις, για μια αυτοδιοίκηση δημοκρατική, συμμετοχική, κοινωνικά δίκαιη και με σχέδιο για τη ριζοσπαστική αλλαγή στη Γλυφάδα". 

"Η πατρίδα μας δεν περνάει τις καλύτερες ώρες της και η Αυτοδιοίκηση πληρώνει το μάρμαρο, όμως είμαστε εδώ για να δώσουμε τις μάχες μας", τόνισε η Αθηνά Λυγνού επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτοί ορίζοντες". "Περιμένουμε από σας" συνέχισε, απευθυνόμενη στη νέα δημοτική αρχή, "δημοκρατία, αντικειμενικότητα και σεβασμό στη διαφορετική άποψη". 

Ο Σωτήρης Βοργιάς της "Ελληνικής Αυγής" ευχαρίστησε τους δημότες που τον ψήφισαν και δήλωσε πως θα συνδράμει τη δημοτική αρχή στα ζητήματα που θα εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον. 

Ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ. Τάσσος δήλωσε πως θα προασπίσει τα συμφέροντα του λαού γιατί σήμερα οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι ενάντια στις λαϊκές τάξεις. "Θα αγωνιστούμε για φιλολαϊκές λύσεις", κατέληξε. 

Τέλος ο εκπρόσωπος της "Δημιουργική Διαδρομής" Στέλιος Δίβαρης ζήτησε συνεργασία και συναίνεση και πάνω απ' όλα να μπαίνει το συμφέρον της Γλυφάδας. 

vimaonline