Σύμφωνα με σημερινή (26/5) ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα "EPIKOINONIA-ARG", που είχε ως έδρα της την Αργυρούπολη, αυτή δηλώνει ότι διακόπτει από την Πέμπτη (26/5) τη λειτουργία της, ευχαριστώντας παράλληλα όλες και όλους τους αναγνώστες της.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αλλη μία έγκαιρη και ουσιαστική πρωτοβουλία-δραστηριότητα της δημοτικής παράταξης "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Ελληνικού-Αργυρούπολης έρχεται να προστεθεί στις πολλές άλλες που έχει αναλάβει, μέχρι σήμερα, για τα προβλήματα του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, την.... αφύπνιση της δημοτικής αρχής και την κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων του ενιαίου δήμου για την αντιμετώπισή τους.  

Η άμεση πληροφόρηση και κινητοποίηση των πολιτών και η ανοιχτή ενωτική πρόσκληση προς όλους για συζήτηση - διαμαρτυρία την προσεχή Δευτέρα (30/9) για συντονισμό των δράσεων αποτροπής της υποβάθμισης των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης και μεταφοράς τους στην Γλυφάδα, ήταν η τελευταία από αυτές, με την δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη να την .... "αντιγράφει"- όπως συνηθίζει  - κατόπιν εορτής, τρέχοντας ασμένως πίσω από κάθε δράση και πρωτοβουλία του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, αντί να συνδράμει "ανοιχτόκαρδα" και ομόψυχα στην επιτυχία τους για το καλό του δήμου και όλων των πολιτών!

Ειδικότερα, όσον αφορά το θέμα του ΕΟΠΥΥ, νεώτερες πληροφορίες που διέρρευσαν από το Υπ. Υγείας θέλουν τις κατά τόπους μονάδες του ΕΟΠΥΥ να μεταφέρονται σε δημόσια νοσοκομεία που μπήκαν σε αδράνεια και το προσωπικό τους να βγαίνει στην κινητικότητα.

Η χωροταξική αυτή αναδιάρθρωση σε συνδυασμό με τον μαρασμό που έχει προηγηθεί για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, προκαλούν ήδη την αντίδραση και άλλων τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών αρχών τους.

Στην ουσία η μεταρρύθμιση αφορά στην συγκέντρωση των μονάδων και στην ταλαιπωρία μετακίνησης και αναμονής δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων σε κάθε δήμο της χώρας.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που περιμένουν με την κατάργηση των οργανικών θέσεων να βγουν στην διαθεσιμότητα, εδώ και καιρό οι μονάδες αυτές υπολειτουργούν καθώς λείπουν στοιχειώδη υλικά, αντιδραστήρια και πολλοί ασφαλισμένοι κυρίως παιδιά έχουν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμούς, συν του ότι έχουν επιβαρυνθεί με μια βαριά συμμετοχή που για πολλούς είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν.

Τώρα η απαξιώση αυτή οδηγεί στην κατάργηση, αφού οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ που αξιολογούνται παρουσιάζονται ουσιαστικά παροπλισμένες και αδύναμες να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Γι αυτό το λόγο μεθοδεύεται..... η κατάργηση τους, που θα σημάνει μια μεγάλη ταλαιπωρία στη μετακίνηση για ανθρώπους που αδυνατούν να το κάνουν.

Για μια φορά ακόμη λοιπόν οι τοπικές κοινωνίες με "μπροστάριδες" από κοινού όλους μαζί τους θεσμικούς τους παράγοντες, καλούνται να αναλάβουν συντονισμένη δράση απέναντι σε σκληρές πολιτικές που αγνοούν την ανθρώπινη διάσταση.

Οποιος αγνοεί τον διαχρονικά δοκιμασμένο βασικό κανόνα "μαζί μπορούμε να επιτύχουμε, ότι δεν μπορεί ο καθένας από μόνος του", εκτίθεται, βλάπτει τον εαυτό του και, τελικά, δρα ενάντια στο κοινό συμφέρον.   

 

 

Σε ενότητα δράσης για τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης καλεί όλους ο επικεφαλής της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Η δημοτική παράταξη "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" Ελληνικού - Αργυρούπολης του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, απευθύνοντας την Δευτέρα (24/9) ανοιχτή πρόσκληση προς όλους (δημοτική αρχή, φορείς, συλλόγους, ιατρούς και προσωπικό του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης, δημότες και κατοίκους), τους καλεί να παραστούν σύσσωμοι σε ανοιχτή συζήτηση - διαμαρτυρία που διοργανώνει στις 30/9 για ενημέρωση, συζήτηση και συντονισμό δράσης κατά της διαφαινόμενης μετακίνησης και συγχώνευσης των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΠΥ Αργυρούπολης μ' αυτά τις Γλυφάδας, θέμα που πρώτη η παράταξή του ανέδειξε αξιοποιώντας άμεσα σχετικές πληροφορίες που συγκέντρωσε από κύκλους του ΕΟΠΥΥ.
 

Με….. αντισυγκέντρωση «απαντάει» ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, δύο μέρες μετά!

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει», την Τρίτη (25/9), ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδης εξήγγειλε ασμένως στην - παντελώς αποκλεισμένη από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις - ιστοσελίδα του δήμου, την δημιουργία της δικής του, κατά μόνας, (αντι)συγκέντρωσης… για το ίδιο ακριβώς θέμα, που θα πραγματοποιήσει ..... δυό μέρες μετά την προγραμματισμένη συγκέντρωση συζήτησης - διαμαρτυρίας της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ!!

 

Μια πρωτοφανής, όσο και περίεργη πολιτική: Αντιπολίτευση…. στην αντιπολίτευση!

Η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης δείχνει να βρίσκεται μάλλον σε πανικό!

Θα έπρεπε κανονικά να συνδράμει την πρωτοβουλία και προσπάθεια του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου για το σημαντικό αυτό θέμα, που εκείνος ανέδειξε έγκαιρα, δείχοντας έτσι έμπρακτα - και όχι στα λόγια, που τόσο συνηθίζει - ότι την ενδιαφέρει το γενικότερο συμφέρον όλων των πολιτών του ενιαίου δήμου, συμβάλλοντας και από πλευρά της στην προσπάθεια για εδραίωση κλίματος ομοψυχίας και συναντίληψης για το καλό του δήμου.

Αντί όμως γι αυτό, προτίμησε να πράξει ακριβώς... το αντίθετο! Για μία ακόμη φορά έρχεται να εφαρμόσει την πρωτοφανή, όσο και περίεργη τακτική της: Να κάνει … αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση του δήμου!

Αν το μόνο που ενδιαφέρει τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κάνοντας ακόμη και αντιπολίτευση ... στην αντιπολίτευση, είναι το να καλλιεργεί συνεχώς και να προσπαθεί να «προστατεύει πάση θυσία» επικοινωνιακά, ενόψει μάλιστα των προσεχών εκλογών, το «αγωνιστικό» προφίλ του - το οποίο, μη έχοντας τίποτε άλλο να προβάλει προς τους πολίτες, ίσως να το θεωρεί σαν μοναδικό και αποκλειστικό δικαίωμά του (!) - τότε, αυτή η αδιέξοδη τακτική που ακολουθεί δεν προμηνύει τίποτε το θετικό για το καλό του δήμου και την παραπέρα πορεία του!
 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών ζούμε τις δραματικές περικοπές που γίνονται σε όλους τους τομείς του δημοσίου, μεταξύ των οποίων και στην υγεία, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό έχει για το λαό.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για τον ΕΟΠΥΥ, που ξεκινούν από την πιθανή συρρίκνωση των μονάδων του μέχρι και το κλείσιμο τους και την ανάληψη των υπηρεσιών που σήμερα παρέχουν στους ασφαλισμένους, από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το μέλλον του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ στο δήμο μας σύμφωνα με τα παραπάνω διαγράφεται ζοφερό και αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε ώστε όχι μόνο να μην συρρικνωθεί – καταργηθεί το παράρτημα Αργυρούπολης αλλά αντίθετα να ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του.

Γι’αυτό σας καλούμε σε συγκέντρωση ενημέρωσης & διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 7μμ στο θέατρο του δήμου «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68).
 

 

ΓΛΥΦΑΔΑ: Φανερές - αλλά και κρυφές - ζυμώσεις, επί ζυμώσεων ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Μιχάλης Χρηστάκης, για παράδειγμα, συνεχίζει τις επαφές του, θέλοντας να δημιουργήσει λίγους μήνες πριν τις δημοτικές ένα υπερκομματικό ψηφοδελτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά στελέχη της πρώην παράταξης του υπουργοποιημένου πλέον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που θέλουν να πάνε μαζί με τον Μ. Χρηστάκη.

Την ίδια ώρα, άλλοι εν δυνάμει υποψήφιοι κάνουν ιδιαίτερες επαφές, μακριά από τα ... βλέμματα των πολιτών, ενώ ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου (που επίσης διερευνά την πιθανότητα να είναι υποψήφιος) φαίνεται, ότι ίσως να μην είναι αποδεκτός από τους δημοτικούς συμβούλους της πρώην παράταξης Βαρβιτσιώτη.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Αυτόνομη παρουσία η «Ανανεωτική Δημοτική Κίνηση». Σε ακάθεκτη πορεία η «Ενωμένη Πόλη»:

Μετά τις ανακοινώσεις προ μηνών των τεσσάρων πρώην και νεοδημιουργηθέντων παρατάξεων του Δήμου, στις οποίες συμμετέχουν κομματικά στελέχη των ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ, όπου δήλωναν την πρόθεσή τους να συγκλίνουν, αναγγέλλοντας μάλιστα και  χρονοδιαγράμματα διαδικασιών για σύγκλιση συνεδρίου και εκλογή υποψηφίου δημάρχου, μία εκ των παρατάξεων αυτών, η "Ανανεωτική Δημοτική Κίνηση" Ελληνικού – Αργυρούπολης (ανήκει στο χώρο της ΔΗ.ΜΑΡ.) εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει, την αυτόνομη παρουσία της εκλέγοντας μάλιστα ως επικεφαλής της τον κ. Φίλ. Καρπούζα, πρώην δημοτικό σύμβουλο.

Εν των μεταξύ, συνεχίζει "ακάθεκτη" την πορεία της η ενιαία και ανεξάρτητη παράταξη "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" (προήλθε από τη συνένωση των πρώην παρατάξεων «Σύγχρονη Πόλη», «Αναγέννηση» και «Αγώνας για το Μέλλον») του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.

Μετά την όντως εντυπωσιακά δυναμική Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων της παράταξης αυτής (15/9) στην Αργυρούπολη, η  παράταξη αυτή έχει ήδη ξεκινήσει με κλιμάκια στελεχών της - και συνεχίζει - εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών του Ελληνικού και της Αργυρούπολης για τα προβλήματα του δήμου και για τις βασικές αρχές και προτεραιότητες του προγράμματος της.
 

Η προσπάθεια όλων στον ιστορικό αυτό σύλλογο της Αργυρούπλης είναι μεγάλη σε όλα τα τμήματα. Η ΛΑΥΡΑ έχει αλλάξει.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, χρειάζεται η υποστήριξη όλων όσων αγαπάνε τον σύλλογο και συνεχίζει: 

"Είναι μεγάλο πράγμα τα παιδιά μας (αθλητές) να έχουν διέξοδο τον αθλητισμό και την διασκέδαση μέσα από το ποδόσφαιρο. Στους εντός έδρας αγώνες της ΛΑΥΡΑΣ για όλα τα τμήματα περιμένουμε συμμετοχή και μεγάλη υποστήριξη από όλους.

Βήμα βήμα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα, που δεν θα αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και την κοινωνική προσφορά. Ελάτε μαζί μας μπορούμε να τα καταφέρουμε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για την χώρα και για όλους μας.

Υποστηρίξτε την προσπάθεια των αθλητών μας με ήθος και υπομονή. Σας περιμένουμε …"

 

Ξεκίνησε το Πρωτάθλημα στην Β' Κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Η ΛΑΥΡΑ αγωνίστηκε στα Βριλήσσια με την ομώνυμη ομάδα και ήρθε ισόπαλη 1-1. Στο Α' Ημίχρονο έπειτα από ένα 10λεπτο, μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν η ΛΑΥΡΑ. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου είχαμε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρουμε να προηγηθούμε. Στο Β' ημίχρονο από το 45'-55' τα Βριλήσσια πίεσαν αλλά χωρίς να απειλήσουν. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε αλλά μετά η ομάδα σαν να κατέρρευσε. Δεχόμασταν ασφυκτική πίεση μετά το γκολ. Eμείς ενώ είχαμε τον έλεγχο του κέντρου δεν καταφέρναμε να δώσουμε σωστά την τελική πάσα.

Αποτέλεσμα της πίεσης ένα κόρνερ, μια κακή στιγμή για τους αμυντικούς μας, και η ισοφάριση (1-1).
Γενικά η ομάδα στάθηκε πολύ καλά. Στο Α' ημίχρονο έπρεπε το σκορ εύκολα να είναι 0-3, αλλά δεν έγινε. Φυσιολογικά να κουραστεί η ομάδα και να δώσει χώρους. Ο coach ανακάτευε συνεχώς την "τράπουλα" και έδινε σωστές εντολές. Η τελική προσπάθεια των παικτών μας, είτε στην πάσα είτε στο σουτ, θέλει δουλειά ακόμα. Αυτό στοίχισε στην ΛΑΥΡΑ. Όλοι οι παίκτες προσπάθησαν, έδωσαν ότι μπορούσαν και ξεκίνησαν το Πρωτάθλημα με πολλές υποσχέσεις για καλύτερη πορεία.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (28/9): Α.Ο. ΛΑΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Είναι o 1ος εντός έδρας αγώνας της αντρικής ομάδας της "ΛΑΥΡΑΣ", για το Πρωτάθλημα ΕΠΣΑ. και χρειάζεται την παρουσία στο γήπεδο και τη στήριξη όλων των φιλάθλων της πόλης  

Σάββατο 28/09/13 στις 16:30.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

O A.O. Λαύρα Αργυρούπολης ιδρύθηκε το 1973.

Πρωτεργάτες της ίδρυσης του συλλόγου ήταν 3 άτομα, ο Κώστας Παγούδης, ο Γιώργος Παναγόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Σημαντική ήταν η βοήθεια του Σωκράτη Μητσόπουλου και του Κώστα Γεωργαλά.

Στην συνάντηση που έγινε με θέμα την επωνυμία του συλλόγου, αφού προτάθηκαν διάφορα ονόματα τελικά κατέληξαν στο "ΛΑΥΡΑ". Ο λόγος ήταν η καταγωγή του κ. Γιώργου Παναγόπουλου από τα Καλάβρυτα και εκείνος πρότεινε το συγκεκριμένο όνομα.

Το καταστατικό ίδρυσης του συλλόγου Α.Ο. ΛΑΥΡΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ υπογράφηκε από τα 23 αρχικά μέλη του, στην Γενική Συνέλευση και όπως αναφέρεται στο άρθρο 8, αυτή έγινε στην Αργυρούπολη στις 30 Μαΐου 1973.

 

40 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΥΡΑ - Αγώνας παλαιμάχων ΑΕΚ - ΛΑΥΡΑΣ (9/9/2013)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΩΤΟΣ ( email: president[at]lavrafc[dot]gr )
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ( email: vpresident[at]lavrafc[dot]gr )
ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ Α: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΓΟΥΔΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ Β: ΒΛΑΣΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΗ: ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΟΓΡΙΔΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΤΑΓΑΡΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ( email: info[at]lavrafc[dot]gr )
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΒΛΑΣΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ανακοίνωση - Ανοιχτή Πρόσκληση της δημοτικής παράταξης "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" Ελληνικού-Αργυρούπολης

Με αίσθημα ευθύνης, όπως πράττουμε για κάθε σοβαρό ζήτημα του δήμου, ανακοινώνουμε στους δημότες και κατοίκους, ότι σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΠΥΥ, συζητείται το ενδεχόμενο να συγχωνευθούν τα τοπικά πολυϊατρεία του στην Αργυρούπολη (πρώην ΙΚΑ) με εκείνα της Γλυφάδας, όπου θα θέλουν να βρίσκεται τελικά η έδρα τους!

Αυτό θα σημαίνει, ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, του δήμου μας, θα αναγκάζονται, καταταλαιπωρούμενοι, να πηγαίνουν στην Γλυφάδα για τις ιατρικές πράξεις τους.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς και σε οποιαδήποτε υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και, ως αξιωματική αντιπολίτευση , δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε σθεναρά με κάθε τρόπο και θα αναλάβουμε από τώρα πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός δήμου, ώστε κάτι τέτοιο να μη συμβεί KAI NA ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να βρίσκεται σε εγρήγορσηκαι να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν, ώστε όλοι μαζί, να αποτρέψουμε μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη για τους ασφαλισμένους και τον δήμο.

Ταυτόχρονα, καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις, τους Φορείς και Συλλόγους του δήμου μας, τους ιατρούς και τους εργαζόμενους στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης, τους δημότες και τους κατοίκους, να παραστούν και να συμμετάσχουν στην

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

που διοργανώνουμε για το θέμα τηνΔΕΥΤΕΡΑ, 30-9-2013, 7:00 μ.μ. στο Α ΚΑΠΗ, οδ. Αλεξιουπόλεως (έναντι των GOODYS) Aργυρούπολης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν θα πρέπει να νοιώθει κανείς ευτυχής, ιδιαίτερα όμως και κυρίως ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, για την χαοτική κατάσταση που άρχισε ήδη να επικρατεί, κυρίως, στον τερματικό σταθμό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» του ΜΕΤΡΟ και στον σταθμό «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ».

Μετά την επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων από τις καλοκαιρινές διακοπές τους, το οξύ πρόβλημα που αναμενόταν ότι θα δημιουργηθεί γύρω από αυτούς τους σταθμούς, άρχισε να γίνεται, δυστυχώς, πραγματικότητα!

Πολλές εκατοντάδες αυτοκίνητα κατακλύζουν καθημερινά τις περιοχές γύρω από τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ «Ελληνικό», «Αργυρούπολη», αλλά και "Αλιμο".

Οι οδηγοί τους, μη βρίσκοντας θέσεις πάρκινγκ, σταθμεύουν όπου βρουν και όπως μπορούν. Διπλοπαρκαρίσματα, καβάλημα πεζοδρομίων και γενικά... "όπου γης και πατρίς" για εκατοντάδες αμάξια που ψάχνουν να βρουν μια θέση πάρκινγκ κοντά στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, φέρνοντας έτσι σε απόγνωση τους δημότες και τους κατοίκους των περιοχών του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που συνορεύουν με αυτούς τους σταθμούς.

Με δεδομένη την έλλειψη εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια κάθε έργου προστασίας και ανάπλασης των περιοχών αυτών από τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδη και τη διοίκησή του – όπως επιβαλλόταν και είχε υποχρέωση για να εφαρμόσει τις σχετικές μελέτες που βρήκε έτοιμες, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτε – έρχεται τώρα να … "σώσει" την κατάσταση, όπως μπορεί, η Αστυνομία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής, ταξίαρχο κ. Λουκά Τουρπέτα!

Ετσι, σε επείγουσα σύσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος με πρωτοβουλία του, στην οποία μετείχαν συναρμόδιοι αστυνομικοί Δ/ντές, Υποδ/ντές διοικητές τμημάτων και τροχαίας, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, οι αντιδήμαρχοι Ελληνικού- Αργυρούπολης Νικ. Σούγελας, Ροϊδή Γεωργακάκη και ο αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Χρήστος Καλαρίτης αποφασίσθηκε η λήψη και άμεση εφαρμογή των εξής αστυνομικών μέτρων:

- Αφαίρεση πινακίδων σε όλα τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

- Χρήση γερανοφόρου οχήματος για απομάκρυνση αυτοκινήτων και δικύκλων από πεζοδρόμια.

- Παρουσία τροχονόμου τις πρωϊνές ώρες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την προστασία των μαθητών που πηγαίνουν στα σχολεία τους.
 

Περισσότερα Άρθρα...