blooberd

Έξω από το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα εκτίθεται από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το Bloodhound SSC, ένα πειραματικό όχημα που θα επιχειρήσει να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας και να ξεπεράσει για πρώτη φορά το φράγμα του ήχου.

Η είσοδος στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες (11:00-23:00), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο το να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα τους, αλλά και να παίξουν παιχνίδια προσομοίωσης και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Βloodhound, διεκδικώντας δύο VIP ταξίδια στη βρετανική πίστα δοκιμών του Μίλμπρουκ.

Το Bloodhound SSC, το οποίο διαθέτει έναν στροβιλοκινητήρα και έναν πυραυλοκινητήρα, ξεκίνησε ως βρετανική ιδέα το 2009 και βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για τη μεγάλη δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική το 2016.

Το ρεκόρ ανήκει μέχρι σήμερα στο Thrust SSC της ίδιας ομάδας, το οποίο το 1997 ανέπτυξε ταχύτητα 1.228 χλμ./ώρα, λίγο κάτω από την ταχύτητα του ήχου σε χαμηλό υψόμετρο.

Το υπερηχητικό Bloodhound SSC θα μπορούσε να το ξεπεράσει με ταχύτητα 1.600 χλμ/ώρα ή περίπου Mach 1,4.

Kάτι αντίστοιχο έχει καταφέρει μόνο ένα μαχητικό αεροσκάφος F-104 Starfighter, το οποίο είχε πετάξει μόλις πάνω από το επίπεδο του εδάφους σε ταχύτητα 1.590 χλμ./ώρα.

To Bloodhound εκτίθεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της εταιρείας λιπαντικών Castrol, η οποία υπερηφανεύεται ότι έχει συμβάλει στην κατάρριψη του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας 21 φορές στη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Το Bloodhound SSC σε αριθμούς

  • Αποδίδει 135.000 ίππους. Πρόκειται για 25.000 περισσότερους ίππους από το Queen Elizabeth 2, το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου!
  • 55 δευτερόλεπτα χρειάζεται να περάσουν για να επιτευχθεί το 0-1000 μίλια/ώρα!
  • 17 δευτερόλεπτα απαιτούνται για το 500-1.000 μίλια/ώρα
  • 20 τόνοι είναι η αντίσταση του αέρα επί του οχήματος στα 1.000 μίλια/ώρα
  • 50.000 G (!) είναι η πίεση στα άκρα των τροχών στις 10.200 σ.α.λ.
  • 3.6 δευτερόλεπτα χρειάζονται για να διανύσει το Bloodhound SSC ένα μίλι
  • Παράγει 180 decibels που είναι περισσότερα από όσα παράγει ένα Boeing 747 κατά την απογείωσή του
  • Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του πυραύλου φτάνει τους 3.000 βαθμούς Κελσίου.

Τεχνικά Στοιχεία

-Μήκος: 13.47 μέτρα
-Ύψος: 3.57 μέτρα
-Βάρος: 7.786 κιλά
-Βάρος τροχών: 90 κιλά
-Διάμετρος τροχών: 91 εκατοστά
-Ταχύτητα τροχών:10.304 σ.α.λ.
-Ώθηση στροβιλοκινητήρα: 90 kN
-Ώθηση πυραύλου: 122 kN
-Τελική ταχύτητα: 1.050 μίλια/ώρα (1.690 χλμ./ώρα)
-0-1000 μίλια/ώρα (1.690 χλμ./ώρα: 55 δευτ.
-0-1 μίλι (0-1.600 χλμ.): 3.6 δευτ.

dimarx arg 1
 
Ένα ακόμα δημόσιο έργο , που για χρόνια ζητούσε η περιοχή της Αγ. Παρασκευής, εξασφάλισε ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης,κ. Γιάννης Κωνσταντάτος .

Συγκεκριμένα, μέσα στο καλοκαίρι η Ελληνικό Α.Ε. θα ανακατασκευάσει όλα τα πεζοδρόμια που οδηγούν στο Μετρό της Αργυρούπολης από την πλευρά της Αγ. Παρασκευής. Αυτό το έργο θα βοηθήσει σημαντικά τους κατοίκους της περιοχής, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους καθώς πηγαίνουν με τα πόδια στο σταθμό του Μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ.

Την δαπάνη για την προσβασιμότητα στο Μετρό θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ελληνικό Α.Ε. μετά από αίτημα του Δημάρχου .

Σύντομα αναμένεται και απόφαση για το άνοιγμα της Διόδου μέσω της πρώην Βάσης 129 .

Το έγγραφο της Ελληνικό Α.Ε
 
elliniko ae epistoli
 
 

kairos broxi

Από αργά το βράδυ της Τρίτης και κυρίως την Τετάρτη ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα νότια τμήματα του Ιονίου και την Κρήτη όπου θα έχουμε κάποιες βροχές οι οποίες θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη την χώρα εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ήπειρο-Μακεδονία-Θεσσαλία-Πελοπόννησο-Στερεά Ελλάδα-Θράκη.

Την Πέμπτη-Παρασκευή θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός κυρίως στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά Ελλάδα-Εύβοια, την Μακεδονία-Θράκη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές.

Το Σαββατοκύριακο περιορίζεται κάπως η αστάθεια αλλά δεν θα σταματήσει ,θα έχουμε και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καταιγίδες.

mixelogiannakis

"Αν δεν μαζέψουμε τα αποθεματικά να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του κράτους, τελειώσαμε. Είμαστε ταπί και ψύχραιμοι", παραδέχθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην εκμπομπή της κυρίας Μπουσδούκου στο ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί. 

Αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν να πουν οι αρμόδιοι υπουργοί, (βλέπε Μάρδας), ο βουλευτής Ηρακλείου το είπε με τον ιδιόρυθμο τρόπο του, έξω από τα δόντια. 

Είπε επίσης ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορέσει η κυβέρνηση να φτάσει μέχρι τον Ιούνιο όπου θα γίνει η συνολική διαπραγμάτευση του χρέους και έθεσε και θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος όπου θα τεθεί στην κρίση του λαού η όποια συμφωνία προκύψει με τους δανειστές.
 

enfia

Ο βασικός και άδικος φόρος που ναρκοθέτησε την πολιτική πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης, ο φόρος στα ακίνητα ανακοινώθηκε πλέον από επίσημα χείλη ότι παραμένει έστω και με νέο μανδύα.

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από το επόμενο έτος εκτιμώντας πως τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 θα υπολογιστούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Σύμφωνα με την υπουργό Αναπληρωτή Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είναι έτοιμες οι νέες, αναπροσαρμοσμένες, αντικειμενικές αξίες ακινήτων, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα συμπαρασύρει και τον νέο φόρο ακινήτων.

Η εκτίμηση είναι ότι η μείωση αντικειμενικών αξιών θα κινηθεί από το 25% έως και 35%. Έτσι από 2,6 δις ευρώ που ήταν τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων, θα υπάρξει μείωση από από 600 έως και 900 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή θα μαζέψει 1,7 έως 2 δις ευρώ.

Με βάση και την απαίτηση των δανειστών για ισοδύναμα η έκπτωση αυτή συνεπάγεται αναζήτηση πρόσθετων εσόδων έως και 900 εκατ. ευρώ.

Ο «λογαριασμός» για τους φορολογούμενους αναμένεται να σταλεί από το Σεπτέμβρη, όπως και πέρυσι. Αν και βάσει του νόμου ο Αύγουστος είναι ο πρώτος μήνας καταβολών η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα απαιτήσει και πάλι περισσότερο χρόνο προσαρμογής των πληροφοριακών συστημάτων.

Πληροφορίες σχετικές αναφέρουν ότι για περιοχές με τιμή ζώνης 600-700 ευρώ, οι προσαρμογές στις αντικειμενικές θα είναι από ανεπαίσθητες έως μηδενικές. Σε ακριβότερες περιοχές θα υπάρξουν μειώσεις αλλά θα υπάρξουν και αυξήσεις σε ελάχιστες περιοχές, οι οποίες παρά την κρίση εμφανίζουν σήμερα αγοραίες τιμές υψηλότερες των υποτιμημένων στο παρελθόν αντικειμενικών αξιών.

reporter

rertzi mateo

Στις ισπανικές και τις πολωνικές εκλογές, αλλά και στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αναφέρθηκε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με το βλέμμα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στη χώρα του την ερχόμενη Κυριακή.

«Ο άνεμος της Ελλάδας, ο άνεμος της Ισπανίας και ο άνεμος της Πολωνίας δεν φυσούν προς την ίδια κατεύθυνση. Φυσούν, αντιθέτως, προς αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και εγώ ελπίζω η Ιταλία να φέρει, να στηρίξει δυνατά την φωνή αυτή, υπέρ της αλλαγής της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες»,
δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας στην τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης Rtv 38.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 23 εκατομμύρια Ιταλοί θα κληθούν στις κάλπες για την ανανέωση επτά περιφερειακών συμβουλίων και περισσότερων από 700 δήμων της χώρας. Ο Ματέο Ρέντσι έχει δηλώσει βέβαιος ότι το κόμμα του, οι «Δημοκρατικοί», θα καταφέρουν να υπερισχύσουν των κυρίων αντιπάλων τους, του κινήματος Πέντε Αστέρων, της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι (η οποία συνεχίζει να σημειώνει πτώση) και της Λέγκα του Βορρά.

Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά Ματέο Σαλβίνι υποστήριξε από την πλευρά του ότι «η περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύει ότι η υιοθέτηση του ίδιου, ενιαίου νομίσματος για 19 χώρες είναι βλακώδης ιδέα και ότι το ευρώ πρόκειται οπωσδήποτε να καταρρεύσει».

communenews

kairos broxi

Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά βορειοανατολικά και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. 

ΑΤΤΙΚΗ

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Αύξηση των νεφώσεων από το μεσημέρι, με πιθανότητα σποραδικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Αναμένεται βελτίωση το βράδυ στα νότια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ωστόσο από το μεσημέρι θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες. Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες