Μπροστά σε ιστορική στιγμή: Κοντά στην θεραπεία του AIDS;

Υγεια
Tools

aids-patient

Το γύρο της υφηλίου έχει κάνει πρωτοποριακή ανακάλυψη ομάδας επιστημόνων από την Αυστραλία η οποία κατάφερε να βρει έναν τρόπο για να σταματήσει τον ιό HIV πριν εξελιχθεί σε AIDS!

O καθηγητής Ντέιβιντ Χάριτς και η ομάδα του από το Ινστιτούτο Ερευνητικής Ιατρικής του Queensland, κατάφεραν να τροποποιήσουν μια πρωτεΐνη του ιού ώστε, αντί να τον αναπαράγει, να τον καταστρέφει!
 
«Αυτό που κάναμε βασικά ήταν να πάρουμε μια “κανονική” πρωτεΐνη του ιού την οποία χρειάζεται για να μεγαλώσει και την αλλάξαμε ώστε αντί να βοηθά τον ιό, να εμποδίζει και -μάλιστα αποτελεσματικά- την αναπαραγωγή του. Είναι σαν να πολεμάς τη φωτιά με φωτιά» εξομολογείται ο ίδιος σε ξένα μέσα που έχουν σπάσει τα τηλέφωνα για να τον εντοπίσουν και να συνομιλήσουν μαζί του.
 
«Είναι μια πιθανή θεραπεία για το AIDS. Φυσικά δεν θεραπεύει από τον ιό HIV αλλά θα μπορούσε να δώσει ένα τέλος στο AIDS» υπογραμμίζει ο Ντέιβιντ Χάριτς.
 
Ο ίδιος ήδη προχωρά σε κλινικές δοκιμές και εάν είναι επιτυχείς τότε η συγκεκριμένη θεραπεία θα αντικαταστήσει όλες τις σημερινές θεραπείες.
 
Και, φυσικά, θα μιλάμε για μια ιστορική στιγμή και μια «χρυσή» σελίδα στην εγκυκλοπαίδεια της επιστήμης…

star