Εικόνα ντροπής στην Αγιά Σοφιά. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που πρόσκεινται στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, κυκλοφορούν την είδηση μαζί με απίστευτες φωτογραφίες δύο γυναικών που παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες.

Στις 12 Μαΐου 2022, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα θα φιλοξενήσει το έκτο ετήσιο γκαλά της για να υποστηρίξει την 140χρονη αποστολή της Σχολής για διατήρηση, προώθηση και προστασία όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ένα ακόμα βρετανικό άρθρο με θέμα την επανένωση των Γλυπτών, εξηγεί πως οι αρμόδιοι "πετούν το μπαλάκι" των ευθυνών αποφεύγοντας οποιαδήποτε απόφαση.

Ιστορική στροφή από τους Times του Λονδίνου, οι οποίοι για πρώτη φορά τάσσονται υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του.


Ο εμβληματικός Έλληνας ζωγράφος Αλέκος Φασιανός έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 87 ετών

Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν το πρωί οι καλλιτέχνες, υπό καταρρακτώδη βροχή. Προηγουμένως, οι διαδηλωτές επέδωσαν τα αιτήματά τους στο υπουργείο Εργασίας.

Περισσότερα Άρθρα...